Unggutta slår Kristoff på trening: – Ikke like rask lenger

Alexander Kristoff leverer fremdeles toppresultater i verdens største sykkelritt. På trening blir 31-åringen derimot ofte slått av ukjente talenter.

Tour de France 2018

PREGES AV 31 ÅR GAMLE BEIN: Alexander Kristoff.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Jeg slår han innimellom, sier Erlend Blikra.

Han er en 21 år gammel lovende syklist, som i likhet med Alexander Kristoff holder til i Stavanger. De to har derfor hatt flere treningsøkter sammen.

Erlend Blikra

HERJER PÅ TRENING: Erlend Blikra.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Alexander Kristoff er fremdeles en av de raskeste syklistene i verden. På årets to første etapper av Tour de France står han med en fjerdeplass og en femteplass. Til tross for det får han kjørt seg på treningsøktene mot Blikra.

– Vi trener en del spurter sammen, og da hender det at jeg slår ham. Det er kult det. Han er aldri fornøyd med å bli slått, men han begynner å bli vant til det, sier Blikra.

– Slår meg ikke i skikkelige ritt

Kristoff innrømmer at han ofte må se ryggen til yngre, ukjente ryttere.

– På de lette spurtene blir jeg slått rett som det er.

Han sier at alderen har satt sitt preg på toppfarten. Men utholdenheten er det fremdeles liten grunn til å klage på.

– Jeg er ikke dårligere på bakkeintervaller, som går over lengre tid, men jeg er blitt dårligere på maksspurtene som går over 10–15 sekund. Unggutta slår meg kanskje i korte, enkle spurter, men de har til gode å slå meg i skikkelige ritt.

Blikra bekrefter at det er betydelig vanskeligere å slå mannen, med to etappeseire i Tour de France, når de allerede har mange mil i beina.

– Han er helt suveren mot slutten av økter. Der er han sterk, forteller 21-åringen.

– Erfaring teller mer og mer

Alexander Kristoffs stefar og trener, Stein Ørn, bekrefter at de ser at toppfarten til syklisten har gått noe ned. Han tror ikke det trenger å ha veldig stor betydning.

– Det vi har sett er at de spurtene han har vunnet har gått med lavere watt enn før. Spurtene har blitt mer komplekse, det går mye fortere i forkant. Vi har sett en endring i måten det spurtes på, som er i favør Alexanders alder. Erfaring betyr mer, sier Ørn.

Stein Ørn

ERFARING KOMPENSERER FOR FART: Sier Kristoffs trener, Stein Ørn.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Skulle mangelen av fart etter hvert skulle bli for stor, ser Kristoff for seg at han må akseptere en ny rolle dersom han skal fortsette som toppsyklist.

– Da må jeg slippe yngre ryttere til. Det gjorde Petacchi mot slutten av karrieren. Han gikk over i en opptrekkerrolle, og gjorde det godt for blant andre Cavendish. Vi får se hva fremtiden bringer, men foreløpig spurter jeg selv.

I dag kjøres det lagtempo under Tour de France. Den etappen kan du høre live på NRK Sport fra klokken 14.03.

Siste nytt

 • Kirkevold matchvinner for Hobro

  Pål Alexander Kirkevold fortsetter sin fine målform i sluttspillet i dansk fotball. 2. påskedag scoret han igjen da Hobro slo Vendsyssel 3-2.

  Yaw-Ihle Amankwah spilte også hele kampen, mens Julian Kristoffersen fikk drøyt ti minutter som innbytter.

  Fotball menn, dansk eliteserie. Superliga. AC Horsens - Hobro IK .
  Foto: Frank Cilius / NTB scanpix
 • Fowler kan bli hovedtrener

  Den tidligere storscoreren Robbie Fowler (44) skal tirsdag presenteres som hovedtrener for A-League-klubben Brisbane Roar, ifølge australske og britiske medier.

  Fowler er mest kjent for å ha spilt over 300 kamper og scoret 171 mål for Liverpool.

  r
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
 • Ruud fortsatt inne blant topp 70

  Casper Ruud går ned én plass og er rangert som verdens 69. beste tennisspiller på den ferske ATP-rankingen.

  20-åringen fikk et realt løft på forrige ukes ranking etter at han spilte seg til finale i en ATP-turnering på grus i Houston, Texas.

  Tennisspilleren Casper Ruud på toppen av Holmenkollen under et pressemøte i forbindelse med tennisturneringen Collector Bank Norwegian Open 2017.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal