Hopp til innhold

Ungarske supportere etterforskes for nazi-rop under EM-kamp

Fransk politi har åpnet etterforskning etter kampen mellom Island og Ungarn. Etter kampen ble det lagt fram flere bilder der ungarske supportere kom med nazistiske tilrop og gester.

SOCCER-EURO-ICE-HUN/

SKREK: Her ser man ungarske supportere som gjorde nazistiske gester under lørdagens kamp.

Foto: Yves Herman / Reuters

Det er bilder fra Stade Velodrome i Marseille og kampen mellom Ungarn og Island som har fått det franske politiet har åpnet etterforskning, skriver DailyMail søndag.

Blant de ungarske supporterne kan man se bilder av en gruppe supportere med sorte t-skjorter, hatter og briller som kom med tilrop og gjorde klare nazistiske gester.

– Hendelsene er under etterforskning og kan føre til rettsforfølgelse i henhold til antirasistiske lover og regelverk med sikte på å bekjempe antisemittisme, sier en politikilde til DailyMail.

Tilkalte opprørspoliti

Stade Velodrome ligger ikke langt unna et jødisk distrikt i Marseille hvor beboerne jevnlig klager om overgrep fra høyreekstreme.

Det er strenge straffer for slike handlinger i Frankrike. Der man kan bli fengslet eller bøtelagt.

Flere ungarske supportere klatret også over sikkerhetsgjerdene etter kampen da laget deres sikret ett poeng mot Island. Rett etter skal de ha endt i håndgemeng med sikkerhetsvakter på stadion.

Soccer Euro 2016 Iceland Hungary

MÅTTE TRÅ TIL: Opprørspoliti ble tilkalt for å roe ned den ungarske fansen.

Foto: Ap

Ungarn er kjent for å ha flere høyreekstreme støttespillere som har festet seg ved landslagene. «Jobbik» er en av disse bevegelsene som sier de jobber for et bedre Ungarn.

Fransk opprørspoliti ble etterhvert tilkalt og grep inn i gemyttene på tribunen. Sivilkledd politi skal også ha bruk pepperspray for å gjenopprette ro og orden.

Et «bråkete» mesterskap

Bråket i kampen mellom Ungarn og Island er kun det siste i en lang rekke med supporterbråk under mesterskapet i Frankrike.

UEFA åpnet i dag sak mot tre ytterligere fotballforbund. Det ene er mot Ungarns tribunebråk. Belgiske supportere skal også ha antent bluss inne på EM-stadion. I tillegg kan Portugal bli straffet for at en supporter tok seg inn på banen mot Østerrike.

SOCCER-EURO-FANS/SECURITY

GATESLAGSMÅL: Rundt kampen mellom Russland og England var det flere slagsmål i gatene.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

UEFA åpnet også sak mot Kroatia og Tyrkia etter fredagens kamp. Forrige uke gikk de også ut og sa at det russiske laget vil bli sendt hjem fra EM dersom supporterne står bak ytterligere bråk i tiden som kommer. Russlands fotballforbund er også ilagt en bot på 150.000 euro, tilsvarende 1,4 millioner kroner etter bråket rundt kampen mellom England og Russland.

– Vi vil respektere UEFAs avgjørelse. Hva annet kan vi gjøre? Sa Russlands idrettsminister Vitalij Mutko til det russiske nyhetsbyrået TASS etter at avgjørelsen var kjent.

Siste nytt

 • Van der Poel får Oscar-statuetten

  Svenske Nils van der Poel er tildelt Oscar-statuetten for andre år på rad. Han får statuetten for 10.000 meter-løpet sitt under OL i Beijing.

  Til liks med den svenske skøytestjerna frå 1980-talet Tomas Gustafson, vinn Nils van der Poel Oscarstatuetten for andre gong. Førre sesong fekk han statuetten for verdsrekordløpet sitt på 10.000 meter under VM i enkeltdistansar.

  Den svenske langdistanseeksperten slo under OL sin eigen verdsrekord med over to sekund, og var i ein klasse for seg. Sølvet gjekk til nederlendaren Patrick Roest, som vart slått med nesten 14 sekund.

  Den 26 år gamle svensken tok også VM-tittelen på Hamar seinare i sesongen. Etter meisterskapen bestemde han seg for å leggje opp.

  Oscarstatuetten vart oppretta i 1958 til minne om skøytekongen Oscar Mathisen (1888-1954). Statuetten er ein miniatyr av bilethoggar Arne Durbans statue av Oscar Mathisen, som er plassert utanfor Frogner stadion i Oslo.

  Nils van der Poel
  Foto: WANG ZHAO / AFP
 • Tre ryttarar hoppar av Touren

  Før den sjette etappen i Tour de France har tre ryttarar valt å trekkje seg frå rittet på grunn av velt på onsdagsetappen.

  Dei tre ryttarane er Michael Gogl (Alpecin-Deceuninck), Daniel Oss (TotalEnergies) og Jack Haig (Bahrain Victorious).

  Gogl og Oss kolliderte på eit brusteinsparti undervegs i etappen, og klarte ikkje å fullføre.

  På Twitter opplyser Alpecin-Deceuninck at Gogl pådrog seg brot i både bekkenet og kragebeinet etter eit ublidt møte med ein tilskodar.

  TotalEnergies opplyste på Twitter at Oss pådrog seg eit brot på ein nakkevirvel.

  Haig fall i bakken i eit velt med fleire ryttarar med 30 kilometer igjen. Bahrain Victorious stadfestar på sine eigne nettsider at Haig må bryte Touren etter skadane han pådrog seg i velten.

  Jack Haig
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP
 • Haaland møter fansen søndag

  Manchester City inviterer søndag supporterar til å møte Erling Braut Haaland og dei andre sommarsigneringane til klubben for første gong.

  Det skjer som ein del av eit show for fansen utanfor Citys stadion. Premier League-meistrane skal presentere fire spelarar, men Haaland blir den mest ettertrakta mannen for dagen.

  Kalvin Phillips, Julián Álvarez og Stefan Ortega Moreno er resten av nysigneringane som blir presenterte søndag. City legg opp til nokre korte intervju på scena før spelarane deler ut signerte drakter til dei frammøtte.

  Manchester City speler den første oppkøyringskampen sin mot mexicanske Club América 21. juli. Det skjer i USA og er venta å bli Haalands debut.

  Haaland
  Foto: mancity.com

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste