Ungarske supportere etterforskes for nazi-rop under EM-kamp

Fransk politi har åpnet etterforskning etter kampen mellom Island og Ungarn. Etter kampen ble det lagt fram flere bilder der ungarske supportere kom med nazistiske tilrop og gester.

SOCCER-EURO-ICE-HUN/

SKREK: Her ser man ungarske supportere som gjorde nazistiske gester under lørdagens kamp.

Foto: Yves Herman / Reuters

Det er bilder fra Stade Velodrome i Marseille og kampen mellom Ungarn og Island som har fått det franske politiet har åpnet etterforskning, skriver DailyMail søndag.

Blant de ungarske supporterne kan man se bilder av en gruppe supportere med sorte t-skjorter, hatter og briller som kom med tilrop og gjorde klare nazistiske gester.

– Hendelsene er under etterforskning og kan føre til rettsforfølgelse i henhold til antirasistiske lover og regelverk med sikte på å bekjempe antisemittisme, sier en politikilde til DailyMail.

Tilkalte opprørspoliti

Stade Velodrome ligger ikke langt unna et jødisk distrikt i Marseille hvor beboerne jevnlig klager om overgrep fra høyreekstreme.

Det er strenge straffer for slike handlinger i Frankrike. Der man kan bli fengslet eller bøtelagt.

Flere ungarske supportere klatret også over sikkerhetsgjerdene etter kampen da laget deres sikret ett poeng mot Island. Rett etter skal de ha endt i håndgemeng med sikkerhetsvakter på stadion.

Soccer Euro 2016 Iceland Hungary

MÅTTE TRÅ TIL: Opprørspoliti ble tilkalt for å roe ned den ungarske fansen.

Foto: Ap

Ungarn er kjent for å ha flere høyreekstreme støttespillere som har festet seg ved landslagene. «Jobbik» er en av disse bevegelsene som sier de jobber for et bedre Ungarn.

Fransk opprørspoliti ble etterhvert tilkalt og grep inn i gemyttene på tribunen. Sivilkledd politi skal også ha bruk pepperspray for å gjenopprette ro og orden.

Et «bråkete» mesterskap

Bråket i kampen mellom Ungarn og Island er kun det siste i en lang rekke med supporterbråk under mesterskapet i Frankrike.

UEFA åpnet i dag sak mot tre ytterligere fotballforbund. Det ene er mot Ungarns tribunebråk. Belgiske supportere skal også ha antent bluss inne på EM-stadion. I tillegg kan Portugal bli straffet for at en supporter tok seg inn på banen mot Østerrike.

SOCCER-EURO-FANS/SECURITY

GATESLAGSMÅL: Rundt kampen mellom Russland og England var det flere slagsmål i gatene.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

UEFA åpnet også sak mot Kroatia og Tyrkia etter fredagens kamp. Forrige uke gikk de også ut og sa at det russiske laget vil bli sendt hjem fra EM dersom supporterne står bak ytterligere bråk i tiden som kommer. Russlands fotballforbund er også ilagt en bot på 150.000 euro, tilsvarende 1,4 millioner kroner etter bråket rundt kampen mellom England og Russland.

– Vi vil respektere UEFAs avgjørelse. Hva annet kan vi gjøre? Sa Russlands idrettsminister Vitalij Mutko til det russiske nyhetsbyrået TASS etter at avgjørelsen var kjent.

Siste nytt

 • Haver-Løseth tilbake i verdenscupen

  Nina Haver-Løseth er blant tolv utøvere som er tatt ut i den norske troppen til slalåmpremieren i Finland kommende helg. Det melder Norges Skiforbund. Haver-Løseth er dermed klar for comeback i verdenscupen etter at hun skadet seg 29. desember i fjor.

  Den offisielle VM-genseren 2019 fra Dale Norway lanseres
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Zuccarello-assist i Wild-seier

  Mats Zuccarello sto for en målgivende pasning da hans Minnesota Wild vant 4-1 mot Buffalo Sabres i NHL tirsdag.

  Tirsdagens seier var etterlengtet for Wild som sliter på bunnen i vestlig avdeling i NHL. Zuccarello fikk nesten 15 minutter på isen.

  Mats Zuccarello signerer kontrakten med Minnesota Wild
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Lillehammer slo Oilers

  Stavanger Oilers gikk på sitt første tap i ordinær spilletid i årets sesong da Lillehammer vant 5-2 på hjemmebane. Stavangerklubben leder eliteserien i ishockey suverent. Lillehammer klatret til tredjeplass på tabellen.

  Hockey Classic Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal