Ungarske supportere etterforskes for nazi-rop under EM-kamp

Fransk politi har åpnet etterforskning etter kampen mellom Island og Ungarn. Etter kampen ble det lagt fram flere bilder der ungarske supportere kom med nazistiske tilrop og gester.

SOCCER-EURO-ICE-HUN/

SKREK: Her ser man ungarske supportere som gjorde nazistiske gester under lørdagens kamp.

Foto: Yves Herman / Reuters

Det er bilder fra Stade Velodrome i Marseille og kampen mellom Ungarn og Island som har fått det franske politiet har åpnet etterforskning, skriver DailyMail søndag.

Blant de ungarske supporterne kan man se bilder av en gruppe supportere med sorte t-skjorter, hatter og briller som kom med tilrop og gjorde klare nazistiske gester.

– Hendelsene er under etterforskning og kan føre til rettsforfølgelse i henhold til antirasistiske lover og regelverk med sikte på å bekjempe antisemittisme, sier en politikilde til DailyMail.

Tilkalte opprørspoliti

Stade Velodrome ligger ikke langt unna et jødisk distrikt i Marseille hvor beboerne jevnlig klager om overgrep fra høyreekstreme.

Det er strenge straffer for slike handlinger i Frankrike. Der man kan bli fengslet eller bøtelagt.

Flere ungarske supportere klatret også over sikkerhetsgjerdene etter kampen da laget deres sikret ett poeng mot Island. Rett etter skal de ha endt i håndgemeng med sikkerhetsvakter på stadion.

Soccer Euro 2016 Iceland Hungary

MÅTTE TRÅ TIL: Opprørspoliti ble tilkalt for å roe ned den ungarske fansen.

Foto: Ap

Ungarn er kjent for å ha flere høyreekstreme støttespillere som har festet seg ved landslagene. «Jobbik» er en av disse bevegelsene som sier de jobber for et bedre Ungarn.

Fransk opprørspoliti ble etterhvert tilkalt og grep inn i gemyttene på tribunen. Sivilkledd politi skal også ha bruk pepperspray for å gjenopprette ro og orden.

Et «bråkete» mesterskap

Bråket i kampen mellom Ungarn og Island er kun det siste i en lang rekke med supporterbråk under mesterskapet i Frankrike.

UEFA åpnet i dag sak mot tre ytterligere fotballforbund. Det ene er mot Ungarns tribunebråk. Belgiske supportere skal også ha antent bluss inne på EM-stadion. I tillegg kan Portugal bli straffet for at en supporter tok seg inn på banen mot Østerrike.

SOCCER-EURO-FANS/SECURITY

GATESLAGSMÅL: Rundt kampen mellom Russland og England var det flere slagsmål i gatene.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

UEFA åpnet også sak mot Kroatia og Tyrkia etter fredagens kamp. Forrige uke gikk de også ut og sa at det russiske laget vil bli sendt hjem fra EM dersom supporterne står bak ytterligere bråk i tiden som kommer. Russlands fotballforbund er også ilagt en bot på 150.000 euro, tilsvarende 1,4 millioner kroner etter bråket rundt kampen mellom England og Russland.

– Vi vil respektere UEFAs avgjørelse. Hva annet kan vi gjøre? Sa Russlands idrettsminister Vitalij Mutko til det russiske nyhetsbyrået TASS etter at avgjørelsen var kjent.

Siste nytt

 • Superinnbytter Cavani fikset seier

  Southampton ledet 2-0 til pause etter en sterk første omgang og blant annet en flott frisparkscoring av James Ward-Prowse.

  Ole Gunnar Solskjær svarte med å sette inn Edinson Cavani i pausen. Det var et sjakktrekk av nordmannen.

  Cavani hadde først målgivende da Bruno Fernandes scoret i sin femte bortekamp på rad. Kvarteret før slutt var rollene snudde da Cavani styrte et skudd fra Fernandes i mål med hodet.

  På overtid var uruguyaneren igjen på plass og headet inn det avgjørende målet til en sterk borteseier.

  Cavani-jubel
  Foto: Mike Hewitt / Reuters
 • Messi hyllet Maradona

  Det ble helt stille på Camp Nou da Barcelonas Lionel Messi tok av seg drakta og viste fram en klassisk Maradona-trøye etter å ha scoret et praktmål i 4-0-seieren over Osasuna.

  Drakten var en gammel Newell Old Boys-trøye med nummer ti på, en klubb både Messi og Maradona har et forhold til. De to er Argentinas store helter på fotballbanen, med Messi som den naturlige arvtakeren etter legenden Maradona som døde onsdag.

  Messi ble stående i flere sekunder med hendene hevet til himmelen mens han så opp i en sterk gest til sin avdøde landsmann.

  Lionel Messi
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Tok sin første seier

  Jarl Magnus Riiber fikk ikke delta da Jens Lurås Oftebro seiret i det siste kombinertrennet i Ruka, men 23-åringen ble likevel sammenlagtvinner.

  Tyskeren Manuel Faisst var best i prøveomgangen og gikk ut med 18 sekunders ledelse til Oftebro i langrennet. Lamparter startet som nummer tre, åtte sekunder bak 20-åringen.

  Faisst åpnet hardt og satte tempoet tidlig på 10-kilometeren, men Oftebro hang godt med og tok inn hele ti sekunder på tyskeren fram til første passering. Ved andre passering var Oftebro oppe i ryggen på Faisst.

  Bak nordmannen lurte Lamparter og tyske Fabian Riessle, som smøg seg nærmere og nærmere teten for hver passering.

  De fire samlet seg midtveis i rennet og lå tett i tett hele veien til like før oppløpet. Riibers argeste konkurrent Lamparter måtte gi en luke til Oftebro og tyskerne mot slutten, og nordmannen lå i føringen.

  Ingen klarte å holde følge med Oftebro på oppløpet, og han skled inn til sin aller første verdenscupseier foran tyskerne.

  dUuDFQcN7lE
  Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Sendeplan

Kl. Program Kanal