NRK Meny
Normal

Ungarn tok Norge på senga: – Et lite sjokk

Norge var klare for å møte Danmark til «slaget om Norden», men landslagssjef Christian Berge måtte gjøre helomvending og skrote planene.

Håndball VM herrer Frankrike-Norge Bjarte Myrhol

PÅ TRYNET? Bjarte Myrhol i kampen mot Frankrike.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Etter at Norge smadret Makedonia i åttedelsfinalen satte landslagssjef Christian Berge seg ned for å analysere det danske laget. De fleste norske spillerne var innstilt på en helskandinavisk kvartfinale, men i stedet ble det Ungarn.

– Vi hadde klippet klart, og visste det meste om Danmark, innrømmer Christian Berge.

– Betyr det at alle Danmark-forberedelsene gikk i dass?

– Det gjør jo det, men jeg tar vare på det. Jeg skroter det ikke; vi skal sikkert møte Danmark flere ganger.

Også spillerne må endre planene.

– Det var et lite sjokk. De fleste hadde forberedt seg mentalt på Danmark, men vi må si oss ganske fornøyde med det, sier Kristian Bjørnsen.

Ville heller møtt Danmark

Håvard Tvedten er ikke helt enig, og mener Ungarn kan være en verre motstander enn Norge.

– Jeg ville heller møtt et halvslapt dansk lag enn et motivert ungarsk lag. Det kommer til å bli en vel så hard kamp som Danmark. Det blir en tøff batalje, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten.

Håvard Tvedten

NRK-EKSPERT: Håvard Tvedten (til høyre), her med Sander Sagosen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ny motstander betyr ny plan for Norges landslagssjef. Han var våken til langt på natt for å finne ut hvordan østeuropeerne skal bekjempes.

Ut med røde pølser, inn med gulasj.

– Vi måtte ta et møte med spillerne der vi ryddet vekk Danmark og henta inn Ungarn. Jeg satt oppe for å se video til klokken to, men det er jo en normal arbeidsdag når du er her, sier Berge.

– Først og fremst er det en mental innstilling som skal skrus på; vi var ganske sikre på Danmark, sier Bjørnsen.

Ny Ungarn-smell

Senest i fjor vår jublet Norges A-landslag i fotball da de skulle møte Ungarn i EM-playoff, men alle vet hvordan det gikk med Norges beste menn i Budapest.

– Sjansen er stor fortsatt, og jeg tror Norge har en kjempemulighet hvis vi utnytter kontringene og vinner keeperkampen, sier Tvedten.

Ungarn har hatt noen tøffe år på håndballbanen de siste årene. De var i kvartfinale i VM i 2013, men har ikke vært i semifinale siden 1997.

– Lagmessig har de slitt med å få ut potensialet, og de har ikke vært helt oppe i medalje medaljekampen. Nå har de et annerledes forsvar og en ny bredde i troppen. De har et spillsystem som er sterkt, sier Tvedten.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal