NRK Meny
Normal

Ungarn tok Norge på senga: – Et lite sjokk

Norge var klare for å møte Danmark til «slaget om Norden», men landslagssjef Christian Berge måtte gjøre helomvending og skrote planene.

Håndball VM herrer Frankrike-Norge Bjarte Myrhol

PÅ TRYNET? Bjarte Myrhol i kampen mot Frankrike.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Etter at Norge smadret Makedonia i åttedelsfinalen satte landslagssjef Christian Berge seg ned for å analysere det danske laget. De fleste norske spillerne var innstilt på en helskandinavisk kvartfinale, men i stedet ble det Ungarn.

– Vi hadde klippet klart, og visste det meste om Danmark, innrømmer Christian Berge.

– Betyr det at alle Danmark-forberedelsene gikk i dass?

– Det gjør jo det, men jeg tar vare på det. Jeg skroter det ikke; vi skal sikkert møte Danmark flere ganger.

Også spillerne må endre planene.

– Det var et lite sjokk. De fleste hadde forberedt seg mentalt på Danmark, men vi må si oss ganske fornøyde med det, sier Kristian Bjørnsen.

Ville heller møtt Danmark

Håvard Tvedten er ikke helt enig, og mener Ungarn kan være en verre motstander enn Norge.

– Jeg ville heller møtt et halvslapt dansk lag enn et motivert ungarsk lag. Det kommer til å bli en vel så hard kamp som Danmark. Det blir en tøff batalje, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten.

Håvard Tvedten

NRK-EKSPERT: Håvard Tvedten (til høyre), her med Sander Sagosen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ny motstander betyr ny plan for Norges landslagssjef. Han var våken til langt på natt for å finne ut hvordan østeuropeerne skal bekjempes.

Ut med røde pølser, inn med gulasj.

– Vi måtte ta et møte med spillerne der vi ryddet vekk Danmark og henta inn Ungarn. Jeg satt oppe for å se video til klokken to, men det er jo en normal arbeidsdag når du er her, sier Berge.

– Først og fremst er det en mental innstilling som skal skrus på; vi var ganske sikre på Danmark, sier Bjørnsen.

Ny Ungarn-smell

Senest i fjor vår jublet Norges A-landslag i fotball da de skulle møte Ungarn i EM-playoff, men alle vet hvordan det gikk med Norges beste menn i Budapest.

– Sjansen er stor fortsatt, og jeg tror Norge har en kjempemulighet hvis vi utnytter kontringene og vinner keeperkampen, sier Tvedten.

Ungarn har hatt noen tøffe år på håndballbanen de siste årene. De var i kvartfinale i VM i 2013, men har ikke vært i semifinale siden 1997.

– Lagmessig har de slitt med å få ut potensialet, og de har ikke vært helt oppe i medalje medaljekampen. Nå har de et annerledes forsvar og en ny bredde i troppen. De har et spillsystem som er sterkt, sier Tvedten.

Siste nytt

 • Kongepokaler til Warholm og Borge

  Karsten Warholm fikk kongepokalen for herrene. 22-åringen ble dobbelt NM-mester på Byrkjelo. – Dette er helt fantastisk, sier Warholm til NRK. Spydkasteren Sigrid Borge fikk årets kongepokal for kvinner. Hun ble også norgesmester på Byrkjelo lørdag.

  Friidrett, NM i Byrkjelo 2018.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Stjernen vant Toppidrettsveka

  Andreas Stjernen falt i åpningsrennet, men to strake rennseirer sikret Sprova-hopperen sammenlagtseieren i Toppidrettsveka. Stjernen vant rennene i Granåsen både lørdag og søndag. For første gang var hopp en del av Toppidrettsveka.

  Andreas Stjernen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo
NM-veka: Kajakkpolo
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka
4-4-2 Radiosporten