NRK Meny
Normal

Ung tropp til VM

Andreas Thorkildsen er nærmest å regne som "oldis" i årets VM-tropp.

Engeset og Grøvdal
Foto: Eeg, Jon / SCANPIX

For Norge stiller en svært ungdommelig tropp i årets VM.

Sportssjefen i Friidrettsforbundet, Ketil Tømmernes, presenterte elleve VM-klare friidrettsutøvere på Bislett torsdag. 

Ved siden av Andreas Thorkildsen som med sine 24 år begynner å bli den reneste veteranen, stiller Norge med Mona Holm (slegge), Hans Olav Uldal (10-kamp), Bjørnar Ustad Kristensen (3000 m hinder), Ragnhild Kvarberg (1500 meter), Kirsten Melkevik Otterbu (maraton), Ida Marcussen (7-kamp), Silje Fjørtoft (3000 m hinder), Kristine Eikrem Engeset (3000 m hinder), Karoline Bjerkeli Grøvdal (3000 m hinder) og Christina Vukicevic (100 meter hekk).

- Fortsatt muligheter for Ezinne

- Og fortsatt er det muligheter for at troppen kan bli utvidet ytterligere, for Ezinne Okparaebo (100 m), Cathrine Larsåsen (stav) og Ådne Svahn Dehlin (800 m) snuser på VM-kravet i sine øvelser og har siste sjanse til å sikre seg Osaka-billett i NM til helgen.

- Jeg ser ikke bort fra at i hvert fall en av disse kan klare det, mener Tømmernes og legge til at han er svært fornøyd med at elleve utøvere har klart kravene til nå.

Fersk tropp

Ideelt sett bør troppen vår bestå av mellom 10 og 15 utøvere, og i år er vi innenfor den målsettingen, legger han til.

- Den VM-troppen som er klar, viser at vi har unge utøvere som har klart å løfte seg opp fra et høyt juniornivå til å prestere godt også i seniorklassen. Det er en fersk og ung tropp vi sender til Osaka, forteller han.

(NRK/NTB)

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal