NRK Meny
Normal

Ulset tok Paralympics-sølv: – En vanvittig lettelse

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Nils Erik Ulset (30) sikret Norges første Paralympics-medalje da han tok sølv i skiskyting tirsdag.

Nils-Erik Ulset tok Norges første medalje i årets paralympics under 12,5km skiskyting.

Nils Erik Ulset imponerte i tåkehavet i Sotsji. Han gikk inn til sølv på 12,5-kilometeren.

Nils Erik Ulset

Nils Erik Ulset er blant de mest rutinerte i Norges tropp. Her er han avbildet under Paralympics i Vancouver.

Foto: Kevin C. Cox, Kevin C. Cox / AFP

– Det var som om 1000 kilo forsvant fra skuldrene da jeg så at jeg var foran Mark Arendz (3. plass). Det var en vanvittig lettelse, sier Nils Erik Ulset til NRK.no.

30-åringen var langt nede etter å ha startet mesterskapet med en skuffende sjetteplass, men revansjerte seg kraftig i dag da han tok sølv på 12,5-kilometeren.

– Det betyr så utrolig mye å komme på pallen etter det svake løpet på lørdag, sier han.

– Det er helt rått!

Ulset gikk seg helt i kjelleren og lå lenge i målområdet og pustet tungt etter kjempeløpet. Men han smilte bredt da han reiste seg opp og gratulerte russiske Azat Karachurin med seieren.

Bommet to ganger

– Etter sjetteplassen følte jeg at jeg hadde mislyktes skikkelig. Det hadde blitt veldig tungt om jeg skulle gått på enda en smell. Men nå er jeg tilbake der jeg bør være, sier han.

Det var tjukk tåke gjennom hele løpet noe som gjorde jobben på standplass svært utfordrende.

30-åringen skjøt feilfritt på de tre første skytingene, men bommet to ganger på den siste og avgjørende skytingen. Han hadde uansett ikke hatt sjanse til å ta tiden til den overlegne russiske vinneren Azat Karachurin.

Den russiske 18-åringen, som har vært best i hele år, var hele 54,5 sekunder foran Ulset. Canadiske Mark Arendz ble nummer tre.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Dette hadde Nils-Erik Ulset å si etter at han sikret Norges første medalje i paralympics.

Dramatisk sisterunde

– Jeg synes jeg gjorde det litt for spennende for meg selv på siste skytinga. Jeg hadde egentlig god kontroll, men klarte å skyte to bom ned venstre. Det var fryktelig unødvendig, sier han.

Canadiske Arendz klarte imidlertid ikke å hente inn forspranget, og var drøye seks sekunder bak nordmannen i mål.

– Jeg hadde bra fart i strafferunden og da jeg fikk beskjed at jeg fortsatt var fire sekunder foran, tenkte jeg «det er fortsatt en sjanse». Da jeg like etter hørte at jeg hadde økt til seks sekunder, var det bare å gå på, sier Ulset.

Takker for gode ski

30-åringen fikk stor fart på skiene og gikk et veldig godt langrenn i den harde snøen i Sotsji. Ulset mener smørerne skal ha æren for at han gikk så fort som han gjorde.

– Jeg hadde helt vanvittig gode ski, og det berget farten i sporet. Det er jeg helt sikker på, sier han.

– Jeg håper serviceteamet er like glade som det jeg er. De har gjort fantastisk god jobb med smøring, sekundering og hjelp underveis i løpet.

30-åringen deltar både i langrenn og skiskyting i klassen LW3, og er blant de mest rutinerte utøverne i Norges tropp. Dette er hans tredje Paralympics.

Siste nytt

 • Bråten ble tredjemann i USA

  Øystein Bråten hevet seg fra kvalifiseringen og slo til med tredjeplass i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge.

  Øystein Bråten
  Foto: Norfreeski
 • Tredjeplass på Røisland

  20-åringen fra Høvik kom seg inn på pallen i Dew Tour i kveld. Han endte fem poeng bak Max Parrot fra Canada som vant slopestyle-konkurransen. Ståle Sandbech kom på niendeplass og Emil Ulsletten endte på 12.- plass.

  Røisland
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • Legkov legger ikke opp

  Aleksander Legkov sin trener, Markus Cramer er irriitert på Aftonbladet sin artikkel om at Legkov legger opp. – Legkov venter på beslutningen fra CAS og vil da bestemme seg for sin sportslige fremtid, sier han til NRK.

  Markus Cramer, russisk langrennstrener
  Foto: Arild Samsvik / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal