Hopp til innhold

Ulset tok Paralympics-sølv: – En vanvittig lettelse

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Nils Erik Ulset (30) sikret Norges første Paralympics-medalje da han tok sølv i skiskyting tirsdag.

Nils-Erik Ulset tok Norges første medalje i årets paralympics under 12,5km skiskyting.

Nils Erik Ulset imponerte i tåkehavet i Sotsji. Han gikk inn til sølv på 12,5-kilometeren.

Nils Erik Ulset

Nils Erik Ulset er blant de mest rutinerte i Norges tropp. Her er han avbildet under Paralympics i Vancouver.

Foto: Kevin C. Cox, Kevin C. Cox / AFP

– Det var som om 1000 kilo forsvant fra skuldrene da jeg så at jeg var foran Mark Arendz (3. plass). Det var en vanvittig lettelse, sier Nils Erik Ulset til NRK.no.

30-åringen var langt nede etter å ha startet mesterskapet med en skuffende sjetteplass, men revansjerte seg kraftig i dag da han tok sølv på 12,5-kilometeren.

– Det betyr så utrolig mye å komme på pallen etter det svake løpet på lørdag, sier han.

– Det er helt rått!

Ulset gikk seg helt i kjelleren og lå lenge i målområdet og pustet tungt etter kjempeløpet. Men han smilte bredt da han reiste seg opp og gratulerte russiske Azat Karachurin med seieren.

Bommet to ganger

– Etter sjetteplassen følte jeg at jeg hadde mislyktes skikkelig. Det hadde blitt veldig tungt om jeg skulle gått på enda en smell. Men nå er jeg tilbake der jeg bør være, sier han.

Det var tjukk tåke gjennom hele løpet noe som gjorde jobben på standplass svært utfordrende.

30-åringen skjøt feilfritt på de tre første skytingene, men bommet to ganger på den siste og avgjørende skytingen. Han hadde uansett ikke hatt sjanse til å ta tiden til den overlegne russiske vinneren Azat Karachurin.

Den russiske 18-åringen, som har vært best i hele år, var hele 54,5 sekunder foran Ulset. Canadiske Mark Arendz ble nummer tre.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Dette hadde Nils-Erik Ulset å si etter at han sikret Norges første medalje i paralympics.

Dramatisk sisterunde

– Jeg synes jeg gjorde det litt for spennende for meg selv på siste skytinga. Jeg hadde egentlig god kontroll, men klarte å skyte to bom ned venstre. Det var fryktelig unødvendig, sier han.

Canadiske Arendz klarte imidlertid ikke å hente inn forspranget, og var drøye seks sekunder bak nordmannen i mål.

– Jeg hadde bra fart i strafferunden og da jeg fikk beskjed at jeg fortsatt var fire sekunder foran, tenkte jeg «det er fortsatt en sjanse». Da jeg like etter hørte at jeg hadde økt til seks sekunder, var det bare å gå på, sier Ulset.

Takker for gode ski

30-åringen fikk stor fart på skiene og gikk et veldig godt langrenn i den harde snøen i Sotsji. Ulset mener smørerne skal ha æren for at han gikk så fort som han gjorde.

– Jeg hadde helt vanvittig gode ski, og det berget farten i sporet. Det er jeg helt sikker på, sier han.

– Jeg håper serviceteamet er like glade som det jeg er. De har gjort fantastisk god jobb med smøring, sekundering og hjelp underveis i løpet.

30-åringen deltar både i langrenn og skiskyting i klassen LW3, og er blant de mest rutinerte utøverne i Norges tropp. Dette er hans tredje Paralympics.

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal