NRK Meny
Normal

- Trist når sånt skjer

Men Pål Anders Ullevålseter frykter ikke for egen sikkerhet etter at Pascal Terry ble funnet død under Dakar Rally.

Pål Anders Ullevålseter
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Ullevålseter var uvitende om dødsfallet da NRK snakket med ham i 20-tiden (norsk tid).

- Dette visste jeg ingenting om. Jeg kom akkurat i mål.

Den franske motorsyklisten ble funnet 15 meter fra sykkelen sin, i et område som var veldig utilgjengelig med tett vegetasjon.

Les: Dødsfall i Dakar-rallyet

- Jeg begynner å bli litt lei av det, at sånt skjer, kommenterer han. Det er trist, men sånt skjer overalt, sier Ullevålseter til NRK.

Kroppen til døde motorsyklisten Pascal Terry

Den døde motorsyklisten Pascal Terry blir fraktet bort.

Foto: STR / REUTERS

Fornøyd med sikkerheten

Etter at to forsøk på å kontakte Terry hadde mislyktes, ble en leteoperasjon iverksatt. Først onsdag morgen ble Terry funnet av lokalt politi.

- Det er utrolig at de ikke har funnet ham, vi har peilesendere på syklene - noe bedre sikkerhet kan jeg ikke tenke meg, mener den norske motorsyklisten, som legger til:

- Dette er ikke bra for sporten, det er ikke bra for oss som er her. Men vi velger selv å dra ned hit å være med på dette. Det er verst når det skjer med noen du kjenner godt og har et nært forhold til, sier han.

Vil ikke avlyse

- Bør man avlyse Dakar Rallyet nå?

- Nei, det synes jeg ikke. Her foregår alt i kontrollerte former, mener Ullevålseter.

Dette er det første dødsfallet i årets rally, som til sammen har krevd 51 menneskeliv. Årets rally startet i Buenos Aires 3. januar, og avsluttes i samme by 17. januar.

Pål Anders Ullevålseter avsluttet for øvrig meget sterkt på onsdagens over 50 mil lange fartsprøve i Dakar-rallyet og tok 7. plass på etappen. Dermed avanserte han til 4. plass sammenlagt i motorsykkelklassen.

Siste nytt

 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Iden med verdenscupseier

  Gustav Iden vant lørdagens verdenscupstevne i triatlon i Lausanne foran den britiske stjernen Johnny Brownlee. Kristian Blummenfelt ble nummer tre. Det ble konkurrert i olympisk distanse, 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

  Pressekonferanse med triatlonforbundet
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld