Pål Anders Ullevålseter ble nummer 4 på den siste fartsetappen i Rally Trans Orientale, og sikret andreplassen sammenlagt. Bare sjarmøretappen gjenstår.

Pål Anders Ullevålseter

- Jeg er glad og fornøyd, sier Ullevålseter. -Jeg har vært sliten, men alltid gledet meg til neste dag, sier han.

- Og så har jeg lært veldig mye i dette rallyet, fortsetter han. – Blant annet er jeg nå enig med meg selv at jeg er god nok på navigering. Endelig, må jeg si. For selv om jeg har kjørt liknende rally i mange år nå, så har jeg plundret mye med dette tidligere.

- Dette rallyet har svart til alle forventninger og litt til, avslutter en fornøyd Ullevålseter.

Nordmannen var i dag drøyt fem minutter etter vinneren, Alexei Kolomytsyn. Sammenlagt ble han slått med snaut 26 minutter av Jaroslav Kartinak.

Over 10.000 km

Mer enn 10.000 km er kjørt, og opplevelsene har vært mange. Én etappe ble avlyst på grunn av dødsfall, en annen på grunn av at for mye regn førte til at demninger ble rasert.

Flere deltakere fullførte ikke det krevende rallyet.

Ullevålseter sitter igjen med 4 etappeseirer, 5 andreplasser, 2 tredjeplasser, 1 fjerdeplass og 1 11-plass. Sistnevnte var da han fikk 20 minutters tilleggstid.

Rallyet avsluttes med parademarsjen inn mot Beijing og Den kinesiske mur lørdag.

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

• Aston Villa til europeisk semifinale for første gang på 42 år

På en dårlig dag kom Aston Villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske Lille i Serieligaen. Avgjørelsen falt på straffer.

De engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. Sammenlagt endte det 3-3 over to kamper.

Dermed er Aston Villa klare for semifinale i Serieligaen. Det er første gang klubben er i en europeisk semifinale siden de vant Mesterligaen i 1981/82-sesongen.

Lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. Så dukket Matty Cash opp og banket inn Villas redusering fra 20 meter. Skuddet gikk inn via en motspiller.

I forkant klønet Lille det til da keeper Lucas Chevalier kolliderte med en lagkamerat og mistet ballen.

Tidligere i kampen scoret Yusuf Yazici med innsiden av venstrefoten etter 15 minutter, mens Lille-kaptein Benjamin André stusset inn 2-0 på en corner halvveis ut i 2.-omgangen.

Unai Emery kan bli første manager til å lede Aston Villa til en tittel siden Birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (NTB/NRK)

Aston Villa jubler for avansement til semifinalen i Serieligaen etter straffeseier over Lille
  • Fyllingen cruiset inn til sin første kongepokal

Fyllingen tok sin første NM-tittel i basketball da Bærum ble slått 104-94 i den tredje finalekampen. Laget tok også hjem kongepokalen.

Fyllingen var overlegne i begge de to første finalekampene mot det unge Bærum-laget. Torsdag ble det jevnere.

Etter en sluttspurt inn mot pause klarte Bærum å ta seg til 47-56, men de klarte ikke å tvinge fram en fjerde NM-finale på hjemmebane. På det minste var avstanden seks poeng opp med tre minutter igjen av kampen.

Fyllingens beste poengplukkere ble Isaac Likekele og Terell Jordan Brown. Begge stoppet på 26 poeng.

Ludvik Mürer Bergseng ble Bærums beste poengplukker (26).

Fyllingen vant serien klart og var klare favoritter i kampen om kongepokalen. (NTB)

• Norges håndballkvinner møter vertsnasjonen i tidenes største EM

Norge havnet i gruppe med arrangørland Østerrike, Slovenia og Slovakia da trekningen for årets kvinne-EM i håndball ble gjort torsdag.

Norge er tittelforsvarer når mesterskapet spilles i Østerrike, Ungarn og Sveits. Laget spiller sine innledende kamper i gruppe E i Innsbruck og får en overkommelig vei til hovedrunden.

EM-sluttspillet varer i perioden 28. november til 15. desember. Antall deltakere økes fra 16 til 24 nasjoner.

Fra hver av de seks innledende puljene går de to beste videre til hovedrunden. Man tar med seg eventuelle poeng fra kampen mot det andre laget som avanserer fra samme gruppe.

Hovedrundekampene er lagt til Debrecen og Wien, mens semifinaler, bronsekamp og finale spilles i Wien.

Norge har vunnet håndball-EM for kvinner hele ni ganger. Det første gullet kom i 1998. (NTB)