NRK Meny
Normal

Fornøyd Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter klatret på resultatlista i Dakar Rally.

Pål Anders Ullevålseter
Foto: GABRIEL BOUYS / Scanpix/AFP

Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til 5. plass på den femte etappen av årets Dakar-rally og avanserte til samme plassering sammenlagt

Resultater 5. etappe, Dakar Rally (ekstern lenke)

Resultater sammenlagt, Dakar Rally (ekstern lenke)


Liker lange etapper

- Jeg har gledet meg til denne lange etappen, og om ikke resultatene enda er pallplasser, så må jeg bare være fornøyd, sier Ullevålseter.

Han har hatt uventet mye problemer med motorsykkelen på de første etappene av årets Dakar Rally.

- Jeg hadde nemlig aldri trodd at sykkelen jeg kjører skulle by på så mange utfordringer som den hittil har gjort i dette Dakar. Det var hardt å kjøre i dag, men samtidig utrolig morsomt også.

Onsdag var det andre konkurrenter som slet mer med utstyret enn Ullevålseter, det var blant annet en del førere som opplevde at motorene stoppet at de hadde problemer med å få startet dem igjen. Ullevålseter unngikk slike problemer og rykket dermed i riktig retning resultatmessig.

- I dag var det mange som slet i høyden, jeg kjente at sykkelen gikk saktere da vi kom oppover i fjellene, men heldigvis stoppet den ikke, sier Ullevålseter.

LES: Tilskuer drept under Rally Dakar


Brakk beinet


Vinner av etappen ble hjemmeføreren Francesco Lopez fra Chile som brukte 5.52,40 timer på den 483 kilometer lange etappen. Cyril Despres fra Frankrike endte 1 minutt og 30 sekunder bak, men økte likevel sin ledelse sammenlagt, ettersom toeren David Casteu brakk beinet og måtte bryte.

Sammenlagt har Despres føringen 37,37 minutter foran Lopez, mens spanske Helder Rodrigues holder 3. plassen 44.01 bak. Ullevålseter er 1.08,07 bak lederen og har snaue sju minutter å ta inn på 4. plassen.

Siste nytt

 • Raw Air-deltakelse fremdeles uklart

  Det er fortsatt usikkert om hoppjentene får delta i Raw Air til vinteren. OL-vinner Maren Lundby håper Norges Skiforbund får inn nok penger til å ta med hoppjentene. – For oss som legger sjela vår i denne idretten, vil det bety svært mye, sier hun.

  Hopp landslagene menn og kvinner i VM-sesongen blir offentliggjort.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NRK sender X Games

  X Games i Minneapolis starter i natt, med menn skateboard kvalifisering klokken 02.00 norsk tid. Alt fra skateboard, BMX og motorcross i X Games kan du se på NRK.no.

  Norske Hermann Stene skal i aksjon i menn skateboard street kvalifisering fredag. Det kan du se på NRK 3 fra klokken 21.45.

  X Games Oslo 2018: Street skate
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ronaldo spiller ikke mot Real

  Cristiano Ronaldo er ikke med på Juventus' treningsleir i USA. Dermed skal han, ifølge ESPN, ikke spille mot gamleklubben Real Madrid som Juventus møter i en treningsturnering der borte.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: Miguel Medina / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering