NRK Meny
Normal

Fornøyd Ullevålseter

Pål Anders Ullevålseter klatret på resultatlista i Dakar Rally.

Pål Anders Ullevålseter
Foto: GABRIEL BOUYS / Scanpix/AFP

Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til 5. plass på den femte etappen av årets Dakar-rally og avanserte til samme plassering sammenlagt

Resultater 5. etappe, Dakar Rally (ekstern lenke)

Resultater sammenlagt, Dakar Rally (ekstern lenke)


Liker lange etapper

- Jeg har gledet meg til denne lange etappen, og om ikke resultatene enda er pallplasser, så må jeg bare være fornøyd, sier Ullevålseter.

Han har hatt uventet mye problemer med motorsykkelen på de første etappene av årets Dakar Rally.

- Jeg hadde nemlig aldri trodd at sykkelen jeg kjører skulle by på så mange utfordringer som den hittil har gjort i dette Dakar. Det var hardt å kjøre i dag, men samtidig utrolig morsomt også.

Onsdag var det andre konkurrenter som slet mer med utstyret enn Ullevålseter, det var blant annet en del førere som opplevde at motorene stoppet at de hadde problemer med å få startet dem igjen. Ullevålseter unngikk slike problemer og rykket dermed i riktig retning resultatmessig.

- I dag var det mange som slet i høyden, jeg kjente at sykkelen gikk saktere da vi kom oppover i fjellene, men heldigvis stoppet den ikke, sier Ullevålseter.

LES: Tilskuer drept under Rally Dakar


Brakk beinet


Vinner av etappen ble hjemmeføreren Francesco Lopez fra Chile som brukte 5.52,40 timer på den 483 kilometer lange etappen. Cyril Despres fra Frankrike endte 1 minutt og 30 sekunder bak, men økte likevel sin ledelse sammenlagt, ettersom toeren David Casteu brakk beinet og måtte bryte.

Sammenlagt har Despres føringen 37,37 minutter foran Lopez, mens spanske Helder Rodrigues holder 3. plassen 44.01 bak. Ullevålseter er 1.08,07 bak lederen og har snaue sju minutter å ta inn på 4. plassen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten