NRK Meny
Normal

– Brutalt å reise fra norsk jul til ørkenen

NYDALEN (NRK.no): Pål Anders Ullevålseter (46) setter seg på flyet til «Afrika Race» i dag. Ørkenreven synes det er tungt å forlate familien og norsk julefeiring til fordel for ørken og 40 varmegrader i skyggen.

Pål Anders Ullevålseter

TILBAKE TIL AFRIKA: Pål Anders Ullevålseter er klar for sitt første rally i Afrika siden 2007.

Foto: Privat

– Det er klart det er brutalt å reise fra norsk vinter og jul til ørken. Det er jo ingenting der. Skjer det noe, er du fullstendig overlatt til deg selv, sier Pål Anders Ullevålseter til NRK.no.

NRK møter motorsykkelføreren like før avreise til vinterens store prøvelse. 46-åringen er klar for sitt aller første «Africa Race» - et konkurrerende og antatt tøffere ritt enn «Rally Dakar» som de siste årene har blitt flyttet til Sør-Amerika.

Beinhardt og livsfarlig

Nå vil Ullevålseter tilbake til sanddynene i Nord-Afrika. Det er sju år siden sist han konkurrerte på det afrikanske kontinentet.

De neste to ukene skal rally-veteranen legge ut på den lange reisen fra Montpellier i Frankrike til Dakar i Senegal. Reisedistanse: 7.000 kilometer.

Til sammenligning er strekningen Oslo - Nordkapp på 1.967 kilometer.

– Det blir veldig, veldig tøft. Det er lange dager, kalde dager og varme dager. Det blir ekstremt. Det kan fort være 40 varmegrader i skyggen midt på dagen og du bor i telt hver natt. Det er ingen steder å gjemme seg for sola, sier Ullevålseter.

– Dersom noe skulle gå galt, er jeg jo forlatt langt ute i ørkenen. Jeg kan risikere å bruke en hel uke på å komme meg ut av ørkenen dersom sykkelen streiker, sier han.

Afrika fristet for Ullevålseter

Det er nettopp på grunn av utfordringene i Afrika at Ullevålseter har valgt «Afrika Race» fremfor «Rally Dakar». Enduro-føreren har savnet å konkurrere i Sahara-ørkenen.

– Jeg ville tilbake til Afrika. Det er stort å suse rundt i sanddynene og gjenoppleve noen av de minnene jeg har fra tiden da Rally Dakar gikk der. Også tror jeg at jeg har en genuin mulighet til å vinne dette løpet, sier han.

Rallyet strekker seg fra 28. desember til 11. januar.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag