NRK Meny
Normal

– Brutalt å reise fra norsk jul til ørkenen

NYDALEN (NRK.no): Pål Anders Ullevålseter (46) setter seg på flyet til «Afrika Race» i dag. Ørkenreven synes det er tungt å forlate familien og norsk julefeiring til fordel for ørken og 40 varmegrader i skyggen.

Pål Anders Ullevålseter

TILBAKE TIL AFRIKA: Pål Anders Ullevålseter er klar for sitt første rally i Afrika siden 2007.

Foto: Privat

– Det er klart det er brutalt å reise fra norsk vinter og jul til ørken. Det er jo ingenting der. Skjer det noe, er du fullstendig overlatt til deg selv, sier Pål Anders Ullevålseter til NRK.no.

NRK møter motorsykkelføreren like før avreise til vinterens store prøvelse. 46-åringen er klar for sitt aller første «Africa Race» - et konkurrerende og antatt tøffere ritt enn «Rally Dakar» som de siste årene har blitt flyttet til Sør-Amerika.

Beinhardt og livsfarlig

Nå vil Ullevålseter tilbake til sanddynene i Nord-Afrika. Det er sju år siden sist han konkurrerte på det afrikanske kontinentet.

De neste to ukene skal rally-veteranen legge ut på den lange reisen fra Montpellier i Frankrike til Dakar i Senegal. Reisedistanse: 7.000 kilometer.

Til sammenligning er strekningen Oslo - Nordkapp på 1.967 kilometer.

– Det blir veldig, veldig tøft. Det er lange dager, kalde dager og varme dager. Det blir ekstremt. Det kan fort være 40 varmegrader i skyggen midt på dagen og du bor i telt hver natt. Det er ingen steder å gjemme seg for sola, sier Ullevålseter.

– Dersom noe skulle gå galt, er jeg jo forlatt langt ute i ørkenen. Jeg kan risikere å bruke en hel uke på å komme meg ut av ørkenen dersom sykkelen streiker, sier han.

Afrika fristet for Ullevålseter

Det er nettopp på grunn av utfordringene i Afrika at Ullevålseter har valgt «Afrika Race» fremfor «Rally Dakar». Enduro-føreren har savnet å konkurrere i Sahara-ørkenen.

– Jeg ville tilbake til Afrika. Det er stort å suse rundt i sanddynene og gjenoppleve noen av de minnene jeg har fra tiden da Rally Dakar gikk der. Også tror jeg at jeg har en genuin mulighet til å vinne dette løpet, sier han.

Rallyet strekker seg fra 28. desember til 11. januar.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Terreng
EM feltritt: Terreng
Terreng
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Eliteserien: Lillestrøm - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Lillestrøm - Vålerenga
Toppidrettsveka