NRK Meny
Normal

Ullevålseter foretrekker Afrika

Pål Anders Ullevålseter vil heller kjøre Dakar Rallyet i den afrikanske ørkenen enn i Sør- Amerika.

Rallykjøreren Pål Anders Ullevålseter
Foto: Roald, Berit, Roald / SCANPIX

I går ble det bekreftet fra chilensk hold at neste års Dakar Rally vil bli arrangert som i år, altså i Chile og Argentina. Pål Anders Ullevålseter som endte på en 6. plass i årets rally, skulle heller sett at det ble arrangert i Afrika.

- Det er mye tøffere, hardere og råere i Afrika. Nå har jeg vært der såpass mange ganger at jeg føler jeg begynner å få ekstra tyngde og erfaring der nede, så helst vil jeg at det blir kjørt i Afrika, sier han til NRK.

For tamt

Fjorårets rally ble avlyst på grunn av sikkerhetshensyn. Dette førte til at man flyttet rallyet i år fra Afrika til Sør- Amerika. Ullevålseter synes ikke årets rally var like hardt som de tidligere.

- Årets løp ble kanskje litt for tamt for oss som kjørte motorsykkel. Mange av etappene ble kuttet ned på grunn av for løs sand for mange av bilene, og det gikk nok ut over oss, fortsetter Ullevålseter.

Føler seg priviligert


Han påpeker at hvis man klarer å arrangere et rally slik det var tenkt i fjor vil neste års rally bli langt bedre. Allikevel er han glad det i det hele tatt blir arrangert med tanke på alle sponsorkronene et slikt arrangement krever.

- Jeg er veldig glad for at det blir Paris – Dakar Rally i det hele tatt, med tanke på finanskrisen. Det er mange team, spesielt i bildelen, som har trukket seg på grunn av manglende midler, så jeg føler meg priviligert som i det hele tatt får delta.

- Men du vil helst at det skulle bli arrangert i Afrika?

- Ja, jeg vil jo det, men en liten tur til Chile og Argentina en gang til skal jeg nok klare, sier han.

Siste nytt

 • Ødegaard ikke med til Tallinn

  Martin Ødegaard er som eneste spiller vraket fra Real Madrid-troppen til kampen mot Atlético Madrid i Tallinn onsdag kveld. Det tolkes som at han er på vei bort. Fra 30-mannstroppen som møtte AC Milan manglet nemlig kun Ødegaard.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Jim «The Anvil» Neidhart er død

  Den tidligere World Wrestling Entertainment-utøveren Jim «The Anvil» Neidhart (63) døde i går av hodeskader etter et fall i hjemmet sitt i Florida. Neidhart varaktiv i ringen fra 1985 til 1997.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag