NRK Meny
Normal

Ullevålseter foretrekker Afrika

Pål Anders Ullevålseter vil heller kjøre Dakar Rallyet i den afrikanske ørkenen enn i Sør- Amerika.

Rallykjøreren Pål Anders Ullevålseter
Foto: Roald, Berit, Roald / SCANPIX

I går ble det bekreftet fra chilensk hold at neste års Dakar Rally vil bli arrangert som i år, altså i Chile og Argentina. Pål Anders Ullevålseter som endte på en 6. plass i årets rally, skulle heller sett at det ble arrangert i Afrika.

- Det er mye tøffere, hardere og råere i Afrika. Nå har jeg vært der såpass mange ganger at jeg føler jeg begynner å få ekstra tyngde og erfaring der nede, så helst vil jeg at det blir kjørt i Afrika, sier han til NRK.

For tamt

Fjorårets rally ble avlyst på grunn av sikkerhetshensyn. Dette førte til at man flyttet rallyet i år fra Afrika til Sør- Amerika. Ullevålseter synes ikke årets rally var like hardt som de tidligere.

- Årets løp ble kanskje litt for tamt for oss som kjørte motorsykkel. Mange av etappene ble kuttet ned på grunn av for løs sand for mange av bilene, og det gikk nok ut over oss, fortsetter Ullevålseter.

Føler seg priviligert


Han påpeker at hvis man klarer å arrangere et rally slik det var tenkt i fjor vil neste års rally bli langt bedre. Allikevel er han glad det i det hele tatt blir arrangert med tanke på alle sponsorkronene et slikt arrangement krever.

- Jeg er veldig glad for at det blir Paris – Dakar Rally i det hele tatt, med tanke på finanskrisen. Det er mange team, spesielt i bildelen, som har trukket seg på grunn av manglende midler, så jeg føler meg priviligert som i det hele tatt får delta.

- Men du vil helst at det skulle bli arrangert i Afrika?

- Ja, jeg vil jo det, men en liten tur til Chile og Argentina en gang til skal jeg nok klare, sier han.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal