NRK Meny
Normal

Ullevålseter foretrekker Afrika

Pål Anders Ullevålseter vil heller kjøre Dakar Rallyet i den afrikanske ørkenen enn i Sør- Amerika.

Rallykjøreren Pål Anders Ullevålseter
Foto: Roald, Berit, Roald / SCANPIX

I går ble det bekreftet fra chilensk hold at neste års Dakar Rally vil bli arrangert som i år, altså i Chile og Argentina. Pål Anders Ullevålseter som endte på en 6. plass i årets rally, skulle heller sett at det ble arrangert i Afrika.

- Det er mye tøffere, hardere og råere i Afrika. Nå har jeg vært der såpass mange ganger at jeg føler jeg begynner å få ekstra tyngde og erfaring der nede, så helst vil jeg at det blir kjørt i Afrika, sier han til NRK.

For tamt

Fjorårets rally ble avlyst på grunn av sikkerhetshensyn. Dette førte til at man flyttet rallyet i år fra Afrika til Sør- Amerika. Ullevålseter synes ikke årets rally var like hardt som de tidligere.

- Årets løp ble kanskje litt for tamt for oss som kjørte motorsykkel. Mange av etappene ble kuttet ned på grunn av for løs sand for mange av bilene, og det gikk nok ut over oss, fortsetter Ullevålseter.

Føler seg priviligert


Han påpeker at hvis man klarer å arrangere et rally slik det var tenkt i fjor vil neste års rally bli langt bedre. Allikevel er han glad det i det hele tatt blir arrangert med tanke på alle sponsorkronene et slikt arrangement krever.

- Jeg er veldig glad for at det blir Paris – Dakar Rally i det hele tatt, med tanke på finanskrisen. Det er mange team, spesielt i bildelen, som har trukket seg på grunn av manglende midler, så jeg føler meg priviligert som i det hele tatt får delta.

- Men du vil helst at det skulle bli arrangert i Afrika?

- Ja, jeg vil jo det, men en liten tur til Chile og Argentina en gang til skal jeg nok klare, sier han.

Siste nytt

 • Graabak går ut først

  Det norske laget har et veldig godt utgangspunkt før langrennet etter at hopprennet ble avlyst. Jørgen Graabak går ut først, mens Jarl Magnus Riiber skal ta ryggen til lagkameraten. Luis Lehnert går ut som nummer tre, mens Jan Schmid også er i teten med 7. beste utgangspunkt.

  Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Solberg inn i VM-troppen

  Det er ingen sykdom i den norske VM-troppen før VM-finalen, men Thorir Hergeirsson velger likevel å ta med tre keepere og gi Silje Solberg en plass på benken, skriver NTB. Alle tre keeperne, Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø og Solberg, har trent som normalt før finalen.

  Solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Hvas til ny finale i svømme-EM

  Tomoe Zenimoto Hvas (17) er i posisjon til å ta en ny EM-medalje i svømming etter å ha tatt seg videre til finale på favorittøvelsen 200 meter butterfly. Hvas tok andreplassen i sitt heat med tiden 1.53,61, skriver NTB.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Hopp kvinner
EM svømming
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
VM håndball kvinner: Finale Frankrike - Norge
Sport i dag
EM svømming