Knust etter Dakar-avlysning

Uroen i Mauretania har ført til at Rally Dakar har blitt avlyst.

Pål Anders Ullevålseter
Foto: STEVE CRISP / REUTERS

Pål Anders Ullevålseter og resten av deltagerne skulle kjørt gjennom Mauretania fra 11. til 19. januar.

- Jeg vet ikke hva som har skjedd jeg. Dette er helt for jævlig, sier en forfjamset Pål Anders Ullevålseter til NRK.

Hør: Fortvilet Ullevålseter

 

Rallyet skulle startet i Lisboa lørdag, men etter at fire turister ble drept i Mauretania 24.desember bestemte arrangørene seg i dag for å avlyse.

Direkte trusler

Franske myndigheter gikk torsdag ut med sterke advarsler mot å reise inn i Mauritania, der en fransk familie på fire ble drept julaften. Myndighetene mistenker at drapsmennene har bånd til terrornettverket al-Qaida.

Forrige torsdag ble tre soldater drept etter angrep nordøst i landet.

Ifølge arrangøren, Amaury Sports Organization (ASO), er det kommet direkte trusler mot løpet fra terrororganisasjoner som vil ramme franske interesser og statsborgere.

Pengetap

Ørkenrallyet rant ut i sanden. Det samme gjorde over 1 million kroner for Pål Anders Ullevålseter. Nordmannen tok beskjeden om avlysningen tungt. Ullevålseter var blant favorittene i motorsykkelklassen og har forberedt seg i ett år til sitt sjuende forsøk på utholdenhetsprøven.

Gildet har kostet over 1 million kroner.

- Jeg er skikkelig forbannet. Sikkerheten skal selvsagt komme først, men dette kom litt i siste liten.

Startpengene (118.000 kroner) og utgiftene til en leid lastebil (250.000) får motorsyklisten igjen av arrangøren. Resten er tapt.

- I tillegg var det fullt kaos på flyplassen i Lisboa fredag. Folk begynte å bestille hjemreise mens beskjeden om avlysningen ble meddelt. Jeg vil bare komme meg hjem, men det ser ikke ut til å bli så enkelt med det første, sa Ullevålseter, som også har ansvaret for at ti andre i støtteapparatet hans får rask hjemreise.

 

 

Siste nytt

 • Liverpool kom til kort

  Liverpool kom til mange sjanser på Anfield, men greide ikke å sette ballen i mål. Med 0–0 er Real Madrid klar for mesterligasemifinale mot Chelsea. Liverpool hadde to mål å hente inn etter 1-3-tapet i Madrid forrige uke og gikk offensivt til verks på egen arena, men Mohamed Salah og hans lagkamerater var ikke giftige nok i avslutningsøyeblikkene.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP
 • Zuccarello med to mål i Wilds seier

  Mats Zuccarello scoret to ganger i overtallsspill da Minnesota Wild strammet grepet om 3.-plassen i sin NHL-avdeling med 5–2 over Arizona Coyotes onsdag.

  Wild har slitt i overtallsspill, men nordmannen rettet på det med sitt 7. og 8. mål for sesongen. Coyotes pådro seg bare tre utvisninger i kampen, men Wild straffet alle tre med scoring.

  – Når man ikke lykkes i power play begynner man å tvile på seg selv, men det er bare å fortsette å prøve. Da kommer det, sa Zuccarello da han ble intervjuet i første pause. Da ledet Wild 1–0 etter hans første scoring.

  Coyotes Wild Hockey
  Foto: Craig Lassig / AP
 • Kastet stein på Real-bussen

  Det ble kastet gjenstander mot Real Madrids spillerbuss på vei til mesterligakampen på Anfield, og et vindu ble knust. Liverpool reagerer kraftig.

  – Vi fordømmer handlingene som førte til at Real Madrids spillerbuss ble skadd ved ankomst til Anfield i kveld. Det er fullstendig uakseptabel og skammelig oppførsel av noen få personer, sier en talsperson for Liverpool.

  – Vi ber oppriktig om unnskyldning til våre gjester for det de ble utsatt for. Vi vil samarbeide med Merseyside-politiet med å få fakta på bordet og identifisere de ansvarlige.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal