NRK Meny
Normal

Knust etter Dakar-avlysning

Uroen i Mauretania har ført til at Rally Dakar har blitt avlyst.

Pål Anders Ullevålseter
Foto: STEVE CRISP / REUTERS

Pål Anders Ullevålseter og resten av deltagerne skulle kjørt gjennom Mauretania fra 11. til 19. januar.

- Jeg vet ikke hva som har skjedd jeg. Dette er helt for jævlig, sier en forfjamset Pål Anders Ullevålseter til NRK.

Hør: Fortvilet Ullevålseter

 

Rallyet skulle startet i Lisboa lørdag, men etter at fire turister ble drept i Mauretania 24.desember bestemte arrangørene seg i dag for å avlyse.

Direkte trusler

Franske myndigheter gikk torsdag ut med sterke advarsler mot å reise inn i Mauritania, der en fransk familie på fire ble drept julaften. Myndighetene mistenker at drapsmennene har bånd til terrornettverket al-Qaida.

Forrige torsdag ble tre soldater drept etter angrep nordøst i landet.

Ifølge arrangøren, Amaury Sports Organization (ASO), er det kommet direkte trusler mot løpet fra terrororganisasjoner som vil ramme franske interesser og statsborgere.

Pengetap

Ørkenrallyet rant ut i sanden. Det samme gjorde over 1 million kroner for Pål Anders Ullevålseter. Nordmannen tok beskjeden om avlysningen tungt. Ullevålseter var blant favorittene i motorsykkelklassen og har forberedt seg i ett år til sitt sjuende forsøk på utholdenhetsprøven.

Gildet har kostet over 1 million kroner.

- Jeg er skikkelig forbannet. Sikkerheten skal selvsagt komme først, men dette kom litt i siste liten.

Startpengene (118.000 kroner) og utgiftene til en leid lastebil (250.000) får motorsyklisten igjen av arrangøren. Resten er tapt.

- I tillegg var det fullt kaos på flyplassen i Lisboa fredag. Folk begynte å bestille hjemreise mens beskjeden om avlysningen ble meddelt. Jeg vil bare komme meg hjem, men det ser ikke ut til å bli så enkelt med det første, sa Ullevålseter, som også har ansvaret for at ti andre i støtteapparatet hans får rask hjemreise.

 

 

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal