IBU bekrefter navn på dopingtatte skiskyttere

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) bekrefter mandag at den ukrainske skiskytteren Sergei Sednev (31) og russiske Alexander Loginov er tatt for doping.

BIATHLON-WCUP-SLOVENIA-MEN

Den ukrainske skiskytteren Sergei Sednev er tatt for doping. Her fra 20 km i Pokljuka desember 2007 hvor han ble nummer tre.

Foto: HRVOJE POLAN / AFP

Anders Besseberg

Skiskytterpresident Anders Besseberg sa lørdag at de har funnet positive dopingprøver som skal presenteres i en pressemelding neste uke.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Lørdag ble det varslet en ny dopingskandale, da president i IBU, Anders Besseberg, kunne fortelle at de har funnet positive dopingprøver.

– På grunn av ny teknologi så har vi utviklet nye testmetoder som gjør at vi nå kan teste prøver på nytt, og på grunn av disse testene har vi funnet positive dopingprøver, sa Anders Besseberg til NRK lørdag.

En verdenscupseier

Aleksander Loginov

Alexander Loginov skal også være blant navnene som står på lista over de positive dopingprøvene.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

En av de som skal ha avlagt positiv prøve er ukrainske Sergei Sednev.

Han la opp i desember og har en verdenscupseier i karrieren. Den tok han på 20-kilometeren i Anterselva i 2010.

Sednevs positive prøve ble avlagt i Anterselva i i Italia 22. januar i 2013, mens Loginov avla sin prøve i Östersund i november 2013.

Det skriver IBU i en pressemelding mandag.

Begge utøverne skal ha innrømmet å ha dopet seg, og gitt opp retten til å analysere B-prøven.

Ekaterina Iourieva fra Russland og Irina Staryk ble også nylig utestengt for doping.

Siste nytt

 • Sender ni hoppere til Klingenthal

  De norske landslagene sender ni hoppere til verdenscupen i Klingenthal i helgen:

  Menn: Johann Forfang (Tromsø SK), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda), Robin Pedersen (Stålkameratene) og Daniel-André Tande (Kongsberg.

  Kvinner: Maren Lundby (Kolbukameratene) får med seg Silje Opseth (Holeværingen) og Anna Odine Strøm (Alta). Ingebjørg Saglien Bråten blir hjemme i Norge på grunn av skade.

  Hopp Damer, verdenscup Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Sjakk blir ikke rammet av Wada-dom

  Til tross for at Russland ikke får arrangere store mesterskap på grunn av WADAs utestengelse, vil ikke dette påvirke internasjonale sjakkturneringer neste år. Det er Aftenposten som skriver dette.

  I romjulen går VM i hurtig- og lynsjakk i Moskva hvor Magnus Carlsen blant annet skal forsvare VM-tittelen sin i lynsjakk. I mars går Det internasjonale skakkforbundets (FIDEs) kandidatturnering av stabelen i Jekaterinburg. Der møtes ti av verdens fremste sjakkspillere for å avgjøre hvem som blir Carlsens VM-utfordrer i november. Til sommeren skal Russland også arrangere sjakk-OL. FIDE er underlagt WADAs dopingreglement, men bekrefter at det ikke er aktuelt å frata russerne noen av disse turneringene.

  – Kontraktene for alle turneringene er signert. Men det er også umulig å flytte dem til andre arrangørsteder på så kort varsel, så de vil falle inn under unntakene som er tillatt fra WADA, skriver David Llada i en epost til Aftenposten. Han er markeds- og kommunikasjonssjef i FIDE.(NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: Berit Roald
 • Ljungberg fekk sin fyrste siger

  Arsenal tok sin fyrste siger under Fredrik Ljungberg da dei slo byrival West Ham 3-1 borte måndag kveld. London-laget hadde ikkje vunne sidan 6.oktober i heimleg serie og er nå på 9.-plass i Premier League. Martinelli, Pepe og Aubameyang scora Arsenals mål.

  Arsenal feirar mål mot West Ham
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal