NRK Meny
Normal

Ukjent mann ville kjøpe Bjørndalens ski for over en halv million kroner

Kongen av skiskyting fikk et tilbud de fleste ville takket ja til. Men ikke Ole Einar Bjørndalen.

Ole Einar Bjørndalen

TAKKET NEI: Ole Einar Bjørndalen ble tilbudt over en halv million for sitt beste skipar. Men kongen av skiskyting takket nei.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Ole Einar Bjørndalen har overasket mange - seg selv inkludert, med flere gode renn denne sesongen.

Sommeren var preget av mye sykdom og lite trening, men i vinter er det lite som har tydet på akkurat det.

Ole Einar Bjørndalen

DRØMMESTART: Ole Einar Bjørndalen har hatt en fantastisk start på sesongen.

Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

– En henvendelse vi aldri har fått før

Torsdag gikk han inn til andreplass på sprinten i Pokljuka etter det han selv omtaler som hans beste løp på lang, lang tid.

Ved tre anledninger denne sesongen har Bjørndalen lyktes i løypa med et spesielt par ski. Dette er det tydeligvis noen som har fått med seg.

– Denne ukjente personen har fulgt med på noen av mine beste løp i år og sett at jeg har brukt det samme skiparet ved tre anledninger. Dermed fikk min skismører Svein Ivar en henvendelse vi aldri har fått før, skriver Bjørndalen på Facebook.

Takket nei

Bjørndalen forteller om en ukjent mann som kontaktet smører Svein Ivar Moen og tilbød 60 000 euro, altså rundt 570 000 norske kroner, for skiparet. Men det var ikke nok til å lokke Bjørndalen til å gi fra seg paret.

– Vedkommede ville kjøpe dette skiparet for 60 000 Euro. Svein Ivar kom til meg og spurte hva jeg syntes om det tilbudet. Jeg måtte smile, men sa at det skiparet er verdt mye mer, og er desverre ikke til salgs, skriver han.

Om Bjørndalen får igjen for å beholde skiene får vi kanskje vite allerede fredag. Da går han ut som nummer to på jaktstarten i Pokljuka, 15 sekunder bak tyske Simon Schempp.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal