NRK Meny
Normal

Uhrenholdt Jacobsen kollapset: – Dette er ikke normalt

LENZERHEIDE (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen var helt utslitt etter fellesstarten og trengte hjelp til å komme seg på beina igjen. Men ifølge landslagslegen går 28-åringen søndagens jaktstart.

Astrid Uhrenholdt

KOLLAPSET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble liggende lenge etter den 15 kilometer lange fellesstarten.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

– Jeg har snakket med Astrid nå, og intensjonen er at hun skal gå i morgen, forteller landslagslege Fredrik Bendiksen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var helt utslitt etter 15 kilometeren lørdag. Hun ble nummer 11, og havnet hele 2 minutter og 42 sekunder bak suverene Therese Johaug.

– Det er lov å være sliten, men dette er ikke normalt. Det tyder nok på at det er noe som ikke er som det skal, sier NRKs langrennskommentator Jann Post.

Jacobsen gikk rett i snøen etter målgang, og ble liggende der i flere minutter mens bekymrede lagvenninner og konkurrenter bøyde seg ned og sjekket om det gikk bra. Til slutt greide hun å stable seg på beina, og fikk hjelp av medisinsk personell i hjelpeteltet.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen kollapset i målområdet etter ellevteplassen. Hun ble liggende i flere minutter og det spekuleres i om det kan ha noe med pusten å gjøre.

SE VIDEO: Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk det tungt etter målgang.

– Ikke snakk om sykdom

Landslagslege Fredrik Bendiksen forteller at Jacobsen slet med kvalme på slutten av rennet.

– Astrid ble kvalm på slutten av løpet etter å ha brukt alle kreftene. Hun kjempet seg bra i mål, og måtte legge seg ned fordi hun var så kvalm. Nå har hun fått drukket og skiftet tøy, og så tar vi henne rett til hotellet og begynner restitusjonen vår, forteller Bendiksen.

Han forteller at det mest sannsynlig ikke er noe alvorlig som har skjedd med 28-åringen.

– Astrid synes dette var tøft, men hun sitter oppe igjen og prater. Det er ikke snakk om noen sykdom så vidt vi vet. Vi følger godt med henne i løpet av kvelden, men akkurat nå tyder det på at hun starter søndagens jaktstart, sier Bendiksen.

Uhrenholdt Jacobsen

MÅTTE HJELPES UT AV MÅLOMRÅDET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen føres ut etter å ha ligget lenge i snøen.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

Kjente at noe ikke stemte fra start

Astrid Uhrenholdt Jacobsen leverte en god sprint fredag, og ble nummer fem.

– Astrid så veldig bra ut under sprinten, så det var litt rart at dette skulle skje i dag. Hun kjente at det var noe som ikke stemte allerede på førsterunden, forteller landslagstrener Egil Kristiansen.

Landslagstrener i sprint, Roar Hjelmeset, hjalp Astrid Uhrenholdt Jacobsen ut av målområdet, men presiserer at han ikke har fått pratet så mye med Jacobsen selv.

– Hun fikk litt pusteproblemer. Hun får det av og til, noen ganger i året. Så det trenger ikke være så alvorlig. Samtidig så kan det henge litt i noen dager. Det er jo ikke så ideelt under Tour de Ski. Men vi får se hva som skjer, forteller Hjelmeset.

Får støtte fra lagvenninnene

Ingvild Flugstad Østberg så ikke så mye av hendelsen med lagvenninnen.

– Det er veldig godt å høre at hun føler seg bedre. Jeg vet jo ikke helt hva det var, men i en slik Tour vil alle møte større og mindre utfordringer. Vi skal i alle fall bruke kvelden til å støtte og backe henne før i morgen, sier Østberg.

Hun tror Jacobsen kan hevde seg helt i teten under jaktstarten søndag.

– Det er en bra distanse for Astrid i morgen, der hun sikkert kommer til å være en av favorittene, smiler hun.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal