NRK Meny
Normal

– Hun klarte ikke å konsentrere seg nok

SOTSJI (NRK.no): Astrid Uhrenholdt Jacobsen forlater Sotsji og OL. Det ble til slutt for vanskelig å konsentrere seg om det sportslige.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen drar hjem til Norge, og går dermed ikke lørdagens tremil.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Egil Kristiansen

Landslagstrener Egil Kristiansen forteller at Uhrenholdt Jacobsen har fått bestemme selv.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Jacobsen fikk budskapet om at en av brødrene var gått bort dagen før OL startet. Likevel valgte hun å bli værende i Sotsji.

Hun gikk inn til en meget imponerende fjerdeplass i sprinten, mens både 10 km klassisk og stafetten ble skuffende opplevelser på grunn av de norske smøreproblemene.

– Andre bedre skikket

Mandag bestemte 27-åringen seg for å reise hjem til familien i Oslo.

– Dette har Astrid styrt hundre prosent selv, ut fra hva hun føler er best. Etter stafetten var hun ferdig med det hun visste hun skulle gå, og hadde sikkert brukt mye energi på å klare å fokusere på å gjennomføre det hun skulle gå. Hun kom til den avgjørelsen at hun kanskje ikke ville klare å fokusere og konsentrere seg hundre prosent ei uke til, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Han bekrefter at Jacobsen kjempet med Kristin Størmer Steira og Heidi Weng om to plasser på lørdagens tremil.

– Astrid følte at hun ikke kunne klare å forberede seg hundre prosent, hun tenkte for mye på andre ting. Da følte hun de to andre var bedre skikket, sier Egil Kristiansen.

– Har prestert bra

Treneren er imponert over måte Jacobsen har klart å konsentrere seg på i ei drøy uke etter sjokkbeskjeden rett før OL-åpningen.

– Hun har prestert bra. Hun ble nummer fire på sprinten, og kunne blitt enda bedre hvis hun ikke hadde vært uheldig med en stav. Hun gjennomførte en bra 10 km uten tipptopp utstyr, og en bra stafettetappe og har klart å konsentrere seg hele veien, selv om jeg vet det har kostet en del, sier Kristiansen.

Etter planen skal Astrid Uhrenhold Jacobsen fullføre verdenscupsesongen som normalt.

– Vi har så vidt snakket om det. Hun må selv føle på om hun er klar for Lahti den første helga etter OL. Det avgjør hun selv, sier Kristiansen.

Siste nytt

 • Salah kåret til årets spiller

  Liverpools storscorer Mohamed Salah ble søndag tildelt den prestisjetunge prisen som årets Premier League-spiller av den engelske spillerforeningen PFA. Egypteren tangerte ligarekorden da han scoret sitt 31. seriemål lørdag.

  FBL-ENG-PR-WEST BROM-LIVERPOOL
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Haugesund slo Godset

  Torbjorn Kallevåg scoret kampens eneste mål da Haugesund slo Strømsgodset hjemme søndag kveld. I Kristiansund ble det poengdeling etter 1-1 mot Bodø/Glimt.

  Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Strømsgodset
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Fem mål på 33 minutter

  Det ble en svært målrik førsteomgang da Tromsø tok imot Sandefjord. Hjemmelagets første scoring kom etter sju minutter. Fem minutter før pause sto det 4-1 til Tromsø, noe som også ble sluttresultatet.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Sandefjord
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias