Hopp til innhold

Uheldige Riiber tar ingen sjanser: – Det blir så å si et lite isolat

Sykdom og uhell har ødelagt for sesongene til kombinertløperen Jarl Magnus Riiber (20) de to siste årene. Nå tar han grep og isolerer seg frem mot årets sesongstart.

Kombinertløper Jarl Magnus Riiber

HOLDER SEG HJEMME: Jarl Magnus Riiber gjør endringer i årets sesongoppkjøring.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– De jeg ser til daglig er familie som kommer innom og kjæresten, sier han.

I fjor måtte han holde seg hjemme med forkjølelse under NM på Beitostølen og året før ble sesongen spolert da han fikk skulderen ut av ledd i forkant av verdenscuprennet i Seefeld i januar.

I år tar 20-åringen ingen sjanser på å få sesongen ødelagt.

– Jeg har egentlig gått litt tilbake til hvordan jeg trente for tre år siden. Store deler av året er jeg egentlig hjemme. Det blir færre samlinger utenlands og færre reisedøgn. Det gjør at jeg får trent jevnere og får litt tryggere omgivelser, forteller han.

Verdenscup kombinert i Granåsen

Riiber gleder seg til en ny sesong. Her fra verdenscupen i Granåsen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Så enkelt som mulig

Tanken er at mindre stress og mer restitusjon etter treningsøktene skal holde Riiber frisk frem til sesongstart. Og helst etter det, også.

– Jeg har prøvd å flytte fokus over fra smitte til totalbelastningen. Den måten jeg prøver å holde meg frisk på, er å verne om den tiden jeg har etter trening. At jeg er flinkere etter harde treningsøkter å ta to timer på senga - uten noe annet som tar energi etter øktene, forklarer han.

– Det høres ut som du går mot en mer isolert tilværelse enn tidligere?

– Ja, det kan nok stemme. Det er første året mitt på hybel også, så det gjør det lettere å gjøre den jobben man skal hjemme. Det blir så å si et lite isolat, smiler han.

Men det har fungert veldig fint hittil.

Landslagssjef Kristian Hammer tror denne løsningen kan fungere bra for Riibers del.

– Vi prøver å gjøre det så enkelt som mulig for Jarl. Det betyr enkle hverdager og lite stress.

– Han har fått gjort veldig mye god trening hjemme frem til nå og kommer forhåpentligvis til å fortsette med det. Det viktigste er at han får gjort en god jobb over tid, påpeker han.

Hammer

Landslagssjef i kombinert Kristian Hammer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Har løftet langrennsdelen

Den alternative sesongoppkjøringen innebærer blant annet at Riiber dropper den kommende landslagssamlingen i Val Senales. Om en uke skal han til Innsbruck for å teste hoppbakken der, men etter det holder han seg hjemme frem til sesongen begynner.

Han føler selv at endringene i treningsopplegget har gjort ham godt.

– Det har i hvert fall løftet langrennsdelen veldig mye denne sommeren, sier kombinertløperen, som tidligere har vært sterkest i hoppbakken.

Nå vil 20-åringen være med å prege verdenscupen denne sesongen.

– Hvis verdenscupen begynte i morgen, hadde jeg vært mer enn klar. Jeg har store ambisjoner. I fjor stod jeg med en haug 2.-plasser, men ingen 1.-plasser. Nå ønsker jeg å kjempe for den gule trøya.

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Hauger-rival sparket etter rasistisk uttalelse

  Formel 2-kjører Juri Vips er sparket fra Red Bull Racing-laget. Den estiske kjøreren ble etterforsket for rasisme etter at et videoklipp med rasistiske uttalelser fra Vips gikk viralt på Twitter.

  Red Bull Racing skriver på Twitter at de tar avstand fra all form for rasisme og har derfor valgt å sparke kjøreren.

  Esteren kjører for Hitech-laget, men er en del av det samme juniorprogrammet som norske Dennis Hauger i Red Bull. De to har dessuten kjempet om å rykke oppover i Red Bull-systemet og få prøve seg i Formel 1.

  Vips ble i forrige uke suspendert for å ha uttalt seg rasistisk under en strømmesending mens han spilte TV-spill. En uke senere har Red Bull altså bestemt seg for å kutte samarbeidet med Vips.

  FILE PHOTO: Spanish Grand Prix
  Foto: NACHO DOCE / Reuters
 • Minamino klar for Monaco

  Takumi Minamino forlater Liverpool etter 2,5 år og er klar for fransk fotball og Monaco. Japaneren fikk i alt 55 kamper for de rødkledde.

  Minamino var svært viktig på Liverpools ferd mot både FA- og ligacuptittelen sist sesong, men 27-åringen har slitt med å spille seg fast på laget. Han kom fra Salzburg i januar 2020 og var med på å vinne Premier League etter bare et halvt år i klubben.

  Han flytter heretter til Monaco for å spille i den franske ligaen framover, opplyser klubben tirsdag. Minamino har undertegnet en fireårskontrakt med klubben fra fyrstedømmet. (NTB)

  FA Cup Fifth Round - Liverpool v Norwich City
  Foto: CRAIG BROUGH / Reuters
 • Streng koronaregel fjernes foran Tour de France

  Tour de France-arrangøren har fjernet regelen som gjør at lag kan bli kastet ut av rittet dersom minst to ryttere avgir positive koronatester innen sju dager.

  Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) publiserte en oppdatert versjon av koronareglene tirsdag. Det har vært svært mye smitte i diverse lag foran det prestisjetunge rittet, og UCI har tatt valget om å lempe på reglene slik at flest mulig skal få delta.

  Feltet skal likevel testes tett under rittet, som skal starte med at alle ryttere og støtteapparat skal levere en negativ hurtigtest to dager før løpet starter. Det vil si onsdag. En slik test skal også tas under hviledagene.

  Er hurtigtesten positiv, skal den deretter bli bekreftet med en PCR-test. Det fremkommer ikke i reglene hva som skjer med den koronapositive rytteren og om lag kan sende inn reserver. (NTB)

  Tour de France
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste