Hopp til innhold

Uheldige Riiber tar ingen sjanser: – Det blir så å si et lite isolat

Sykdom og uhell har ødelagt for sesongene til kombinertløperen Jarl Magnus Riiber (20) de to siste årene. Nå tar han grep og isolerer seg frem mot årets sesongstart.

Kombinertløper Jarl Magnus Riiber

HOLDER SEG HJEMME: Jarl Magnus Riiber gjør endringer i årets sesongoppkjøring.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– De jeg ser til daglig er familie som kommer innom og kjæresten, sier han.

I fjor måtte han holde seg hjemme med forkjølelse under NM på Beitostølen og året før ble sesongen spolert da han fikk skulderen ut av ledd i forkant av verdenscuprennet i Seefeld i januar.

I år tar 20-åringen ingen sjanser på å få sesongen ødelagt.

– Jeg har egentlig gått litt tilbake til hvordan jeg trente for tre år siden. Store deler av året er jeg egentlig hjemme. Det blir færre samlinger utenlands og færre reisedøgn. Det gjør at jeg får trent jevnere og får litt tryggere omgivelser, forteller han.

Verdenscup kombinert i Granåsen

Riiber gleder seg til en ny sesong. Her fra verdenscupen i Granåsen.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Så enkelt som mulig

Tanken er at mindre stress og mer restitusjon etter treningsøktene skal holde Riiber frisk frem til sesongstart. Og helst etter det, også.

– Jeg har prøvd å flytte fokus over fra smitte til totalbelastningen. Den måten jeg prøver å holde meg frisk på, er å verne om den tiden jeg har etter trening. At jeg er flinkere etter harde treningsøkter å ta to timer på senga - uten noe annet som tar energi etter øktene, forklarer han.

– Det høres ut som du går mot en mer isolert tilværelse enn tidligere?

– Ja, det kan nok stemme. Det er første året mitt på hybel også, så det gjør det lettere å gjøre den jobben man skal hjemme. Det blir så å si et lite isolat, smiler han.

Men det har fungert veldig fint hittil.

Landslagssjef Kristian Hammer tror denne løsningen kan fungere bra for Riibers del.

– Vi prøver å gjøre det så enkelt som mulig for Jarl. Det betyr enkle hverdager og lite stress.

– Han har fått gjort veldig mye god trening hjemme frem til nå og kommer forhåpentligvis til å fortsette med det. Det viktigste er at han får gjort en god jobb over tid, påpeker han.

Hammer

Landslagssjef i kombinert Kristian Hammer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Har løftet langrennsdelen

Den alternative sesongoppkjøringen innebærer blant annet at Riiber dropper den kommende landslagssamlingen i Val Senales. Om en uke skal han til Innsbruck for å teste hoppbakken der, men etter det holder han seg hjemme frem til sesongen begynner.

Han føler selv at endringene i treningsopplegget har gjort ham godt.

– Det har i hvert fall løftet langrennsdelen veldig mye denne sommeren, sier kombinertløperen, som tidligere har vært sterkest i hoppbakken.

Nå vil 20-åringen være med å prege verdenscupen denne sesongen.

– Hvis verdenscupen begynte i morgen, hadde jeg vært mer enn klar. Jeg har store ambisjoner. I fjor stod jeg med en haug 2.-plasser, men ingen 1.-plasser. Nå ønsker jeg å kjempe for den gule trøya.

Siste nytt

 • Dårlig nytt for skadeplagede Chelsea – bekrefter Chilwell-skade

  Ben Chilwell pådro seg en hamstringskade i onsdagens cupkamp mot Brighton. Det er dårlig nytt for en allerede skadeplaget Chelsea-tropp.

  Backen spilte samtlige 90 minutter i onsdagens 1-0-seier. Etter kampen bekreftet Chelsea-manager Mauricio Pochettino likevel at engelskmannen pådro seg en skade i oppgjøret.

  – Vi må se nærmere på det i morgen (torsdag), men jeg tror det er en hamstringskade, sa Pochettino ifølge The Athletic.

  Skaden er alt annet enn positiv for et London-lag som har hatt en meget tøff inngang på sesongen.

  Marcus Bettinelli, Wesley Fofana, Benoît Badiashile, Trevoh Chalobah, Reece James og Carney Chukwuemeka er allerede ute med skade. I tillegg har storsigneringen Christopher Nkunku stadig til gode å komme på banen i en Premier League-kamp. (NTB)

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Kin Cheung / AP
 • Golfstjernes milliardsøksmål avvist: – Oppfyller ikke kravene

  Patrick Reeds søksmål mot medier og reportere har blitt avvist. Den amerikanske golfprofilen krevde åtte milliarder kroner for ærekrenkelser.

  Reed sendte inn to søksmål mot i alt 18 parter for det han mente var uberettiget kritikk etter at han gjorde overgang til LIV-touren. I etterkant har han snakket om at sakene som ble skrevet om ham har kostet ham flere sponsoravtaler. I tillegg blir han ofte møtt med negativitet, noe som har bidratt til det han har omtalt som et «fiendtlig arbeidsmiljø».

  I alt krevde Reed 750 millioner dollar, om lag åtte milliarder kroner, for ærekrenkelser. Onsdag bestemte en dommer i Florida at søksmålene avvises.

  – Reed er nok frustrert over noe av det som blir skrevet om ham, og noe er i overkant. Likevel er ikke sakene sterke nok til å dømme noen for ærekrenkelser, sa dommeren Timothy J. Corrigan i en uttalelse.

  Reed har vunnet ni ganger på PGA-touren og ble i 2018 seierherre i majorturneringen US Masters. Han gjorde, i likhet med flere store stjerner, overgang til den mye omtalte LIV-touren i fjor. I etterkant mente han at golfmedier- og reportere konspirerte med PGA-touren for å skade hans rykte.

  – Mange av kommentarene og sakene er ikke bare om Reed, men om LIV-touren generelt. Andre saker er personlige meninger og begrunnes i fakta. Dermed oppfyller det ikke kravene til å holde pressen ansvarlig for ærekrenkelse, sier Corrigan videre. (NTB)

  Golf: LIV Golf Chicago - Second Round
  Foto: Jamie Sabau / Reuters
 • Djokovic peker på Alcaraz som arvtaker: – Fremtiden ser lys ut

  Når Novak Djokovic (36) legger racketen på hylla, er Carlos Alcaraz (20) den beste til å lede tenniseliten inn i en ny epoke, mener den serbiske verdenseneren.

  Djokovic vant tre av fire Grand Slam-finaler i 2023. Alcaraz snøt ham for den fjerde i Wimbledon-finalen. Selv om Djokovic nå har tangert Margaret Courts rekord på 24 GS-titler, vil han ikke stoppe karrieren ennå.

  36-åringen er likevel klar på at når det en gang skjer, vil Alcaraz lede verdenseliten inn i den neste epoken.

  – Tennisfremtiden ser veldig lys ut med Carlos som den sterkeste spilleren, sa Djokovic til Sky Sports i Roma onsdag. Der var serberen på plass for å spille en oppvisningsturnering i golf.

  Djokovic og Alcaraz har hatt flere jevne kamper seg mellom og står med to seirer hver på fire oppgjør.

  – Vi har hatt noen spennende kamper, spesielt i år med kampene i Wimbledon, Roland-Garros og Cincinnati, sa den serbiske verdenseneren.

  Djokovic hadde i flere år Roger Federer, Rafael Nadal og Andy Murray som sine argeste rivaler. Nå har Federer lagt opp, mens tiden til Murray (36) og Nadal (37) på toppnivå nærmer seg slutten. (NTB)

  djokovic og alcaraz
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Så cupkamp fra eget hustak 00:45
Neste