Hopp til innhold

Uefa vil holde Ukraina-kamp fri for russiske flagg

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) kommer til å gjøre det de kan for å forhindre at russiske flagg synes under Ukrainas åpningskamp mandag.

I flere av de innledende EM-kampene i Tyskland har det vært synlige russiske flagg på tribunene. Det vil ikke Uefa ha noe av når Ukraina spiller kamp.

Fotballforbundet har instruert sikkerhetsvaktene tilstede på arenaen om å fjerne synlige russiske flagg.

Russiske fotballag har vært utestengt fra turneringer i regi av Uefa siden landets fullskalainvasjon av Ukraina. Men det er ingen hinder mot at russiske borgere kan kjøpe billetter til sommerens EM-kamper.

Tyske myndigheter har tidligere sagt at de kun vil tillate flagg fra landene som deltar i turneringen. Det ble også sett på som et preventivt tiltak for å hindre israelske og palestinske flagg på stadion.

jude bellingham, england mot serbia em
Foto: AP

Siste nytt

 • Ny Philipsen-seier etter dramatisk avslutning

  En intens avslutning på den 13. etappen av Tour de France endte med en stygg velt like før mål – og deretter spurtet Jasper Philipsen til sin andre seier i årets ritt – like foran landsmann Wout Van Aert. Søren Wærenskjold ble beste nordmann på en 10.-plass.

  – Jeg blir bedre og bedre for hver dag, for noen dager siden hadde jeg ikke hengt med, så det er fint, sier han til TV 2.

  Det var en svært begivenhetsrik etappe fra Agen til Pau – der Uno-X nok en gang markerte seg.

  Igjen kom Jonas Abrahamsen seg av sted i et brudd, men sammenlagtkanonene tok raskt opp jakten på de 33 rytterne. Med hjelp av vinden ble det flere grupper.

  – Det er galskap. Jeg må ha smertestillende for å fullføre denne etappen, nærmest ropte NRKs radiokommentator Ole Kristian Stoltenberg.

  – Det er en vanvittig utvikling, sa NRK-ekspert Sondre Sørtveit.

  Hovedfeltet lot aldri utbryterne få for stort forsprang, men etter rundt 70 kilometer rykket Uno-X-rytter Magnus Cort til og fikk en luke sammen med tre andre. Da flere sterke ryttere tok opp kampen i vinden, ble de tatt igjen og feltet sprakk i flere deler.

  Uno-X var likevel ikke ferdige med å vise seg frem, for Tobias Halland Johannessen rykket til rundt 35 kilometer før mål. Sammen med Richard Carapaz fikk nordmannen en luke på et halvt minutt.

  – Det står fortsatt og vipper, kommenterte Stoltenberg.

  Duoen ble også tatt igjen, og dermed var det helt åpent med under 20 kilometer igjen. Uno-X hadde flere ryttere i god posisjon, men Rasmus Tiller punkterte med under sju kilometer igjen.

  – Jeg tror Uno-X hadde en plan for en spurt for ham, poengterte Sørtveit.

  Tre kilometer før mål støtet Abrahamsen til.

  – Han er jo helt utrolig, sa TV2s Dag Otto Lauritzen.

  Men også mannen i klatretrøya var sjanseløs. I stedet ble det en krasj i tetfeltet like før mål. Med flere hektet av, så tok Philipsen seieren.

  OC-FY_Tu6_s
  Foto: AFP
 • Slik starter Norge mot Finland

  Norges kvinnelandslag i fotball starter med følgende lag i kveldens EM-kvalifiseringskamp mot Finland:

  Fiskerstrand - Hansen, Harviken, Bergsvand, Bjelde - Bøe Risa, Syrstad Engen, Maanum - Reiten, Sævik, Graham Hansen

  Avspark er klokken 18:00. Kampen sees på NRK2.

  I fraværet av Maren Mjelde og Ada Hegerberg, har landslagstrener Gemma Grainger gitt Caroline Graham Hansen kapteinsbindet. Sist kvalifiseringskamp mot Italia (4. juni) var Guro Reiten kaptein.

  Etter fire kamper ligger Norge på 2. plass med 4 poeng. 2 poeng bak gruppeleder Nederland.

  EM-kvalifisering kvinnelandslaget: Norge - Italia
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Vil endre uttakskriterier etter Boutera-bråket

  Debatten har rast etter at Olympiatoppen valgte å ikke ta ut hindreløperen Jacob Boutera til OL i Paris, til tross for at han var kvalifisert ut fra retningslinjene til Det internasjonale friidrettsforbundet, WA.

  Fredag ettermiddag tar Norges friidrettsforbund til orde for å endre de norske uttakskriteriene.

  «Med bakgrunn i årets uttak vil NFIF ta initiativ til en prosess med Olympiatoppen om nye uttakskriterier som er mer tilpasset til World Athletics kriterier og rankingsystemer for framtidige mesterskap», heter det i en uttalelse forbundet har publisert på sin hjemmeside.

  Der forklarer de Boutera-saken på følgende måte:

  «NFIF oversendte den 30. juni en innstilling om uttak til OL i Paris til Olympiatoppen.

  Denne innstillingen inneholdt de som pr dato hadde tatt kravet, samt de som var inne på ranking den 30. juni. I tillegg ble det spilt inn navn som kunne komme inn via ranking når de oppdaterte (renskede) listene forelå – i henhold til World Athletics sin fremdriftsplan, inklusiv Jacob Boutera.

  Olympiatoppen avviste med en gang at utøvere som ville være kvalifisert etter at rensket liste forelå ville bli tatt ut, men godtok at de som var inne på rankinglistene 2. juli ble tatt ut.

  Etter diskusjoner med OLT godtok NFIF dette, og endelig innstilling inneholdt da de som hadde greid det automatiske kravet samt de som var inne på ranking per 2. juli.

  Når det gjelder uttaksdato har NFIF operert med feil dato i forhold til det som har vært gitt som dato fra Olympiatoppen. NFIF har forholdt seg til World Athletics sine datoer med endelig påmelding 8. juli, mens Olympiatoppen hadde satt 3. juli som frist. Det er beklagelig.»

  Boutera EM 2022
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal