Hopp til innhold

UEFA truer England og Russland med EM-disk

England og Russland kan bli diskvalifisert dersom lagenes supportere er involvert i mer bråk under mesterskapet.

SOCCER-EURO-ENG-RUS/
Foto: ROBERT PRATTA / Reuters

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) kan komme til å diskvalifisere England og Russland fra EM. Det melder UEFA i en uttalelse søndag ettermiddag.

De to landslagene møttes i Marseille i går, og like før slutt ble det ampert på den ene tribunen. Rett etter kampen skjedde det som ikke skulle skje: Fotballpøbler fra den russiske delen av tribunen brøt gjennom de enkle sperringene og angrep engelske tilskuere.

– Engelskmennene løp. De løp av skrekk, fortalte NRKs reporter Kim Peder Rismyhr, som så hendelsen fra sin plass på pressetribunen.

Da hadde bråket i Marseille pågått i tre dager allerede.

BAKGRUNN: Her flykter engelske fans inne på stadion

Innrømmer dårlig sikkerhet

UEFA uttalte tidligere i dag at sikkerheten på Stade Velodrome var for dårlig under høyrisikooppgjøret mellom England og Russland, og at den skal styrkes under resten av fotball-EM.

Nå følger de opp med å true begge de nevnte landene med EM-disk, dersom lagenes supportere er involvert i mer bråk under mesterskapet.

LES MER: Fotballpøbelem tok løpefart og slo ham ned helt uten grunn

Engelske supportere kaster flasker i Marseille.
Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / Reuters

Uttalelsen fra UEFA:

UEFAs eksekutivkomité har advart begge fotballforbundene om at de - uavhengig av avgjørelser tatt av de uavhengige disiplinære instansene i forbindelse med hendelsene på innsiden av stadion - ikke vil nøle med å sanksjonere ytterligere mot det engelske og russiske fotballforbundet, inkludert potensiell diskvalifikasjon fra turneringen, dersom slik vold skulle skje igjen.

Vi oppfordrer både FA og RFU til å be deres respektive supportere om å oppføre seg respektfullt og ansvarlig.

Siste nytt

 • Solberg vant WRC2-klassen i Rally Latvia

  Oliver Solberg fortsatte storformen da han kjørte inn til seier i WRC2-klassen i Rally Latvia.

  Norsk-svensken sikret seieren etter å ha vunnet 12 av de 20 fartsprøvene. Totalt skilte det 37,4 sekunder ned til finske Mikko Heikkilä på 2.-plass.

  – Takk folkens for all den utrolige støtten både på og utenfor banen denne uken. Alt kommer ned til dette når vi går inn i SS20. La oss vinne dette, skrev Solberg på X før den siste fartsprøven.

  Før de fire avsluttende fartsprøvene søndag, ledet Solberg med 26 sekunder ned til Heikkilä. Skoda-føreren økte ledelsen med ytterligere sju sekunder da han vant dagens to første fartsprøver.

  Heikkilä vant imidlertid søndagens tredje fartsprøve, men til finnens fortvilelse klarte han ikke å ta noe mer enn 0,4 sekunder på Solberg.

  Norsk-svenske Solberg avsluttet med nok en seier og økte ledelsen sin med ytterligere 4,6 sekunder ned til Heikkilä.

  22-åringen, som kjører på svensk lisens, er i knallform om dagen. I slutten av juni endte han som to i WRC2-klassen i Rally Polen, mens han vant EM-runden på hjemmebane i Karlstad to uker tidligere.

  Der var ingen norske deltakere med i helgens rally i Latvia.

  Det ble imidlertid finsk seier i WRC-klasser der Kalle Rovanperä vant foran franske Sébastien Ogier og Ott Tänak fra Estland.

  (NTB)

  Oliver Solberg
  Foto: NTB
 • Juryen ikke enig med folket – kåret Carapaz til Tour de France' mest offensive rytter

  Jonas Abrahamsen vant stemmene fra folket, men likevel valgte juryen å kåre Richard Carapaz til den mest offensive rytteren i årets Tour de France

  Tour de France kjørte en avstemning på X, hvor folket kunne stemme fram sin favoritt til å vinne prisen. Lørdag kveld annonserte de at Abrahamsen hadde fått flest stemmer med over 4000 «retweets».

  Likevel var det Carapaz som fikk utdelt prisen søndag formiddag. Tour de France skriver på X at de etter å ha lagt sammen juryen og folkets stemmer kom fram til at det var ecuadorianeren som vant.

  Abrahamsen har vært i brudd i totalt 753 kilometer fordelt på fem etapper i årets ritt. Han har også gjort en rekke andre forsøk på å komme seg med i andre brudd uten å lykkes.

  Nordmannen ledet klatrekonkurransen fra første til tiende etappe, før han lå likt med Tadej Pogacar mellom etappe 12 og 14.

  Senere søndag avsluttes rittet med en tempoetappe fra Monaco til Nice.

  (NTB)

  mtcrgym90Ks
  Foto: AP
 • Rakitic ferdig i Saudi-Arabia etter et halvt år – vender hjem til Kroatia

  Den tidligere Barcelona-stjernen Ivan Rakitic flytter fra Saudi-Arabia og har signert med Hajduk Split.

  Det bekrefter klubben på sine nettsider. Rakitic har signert en ettårskontrakt med dne kroatiske klubben.

  Rakitic terminerte kontrakten sin med Al-Shabab etter bare et halvt år. Kroaten signerte for saudiklubben i januar og noterte seg for bare ett mål og én målgivende på åtte kamper.

  «En av de beste spillerne i historien til kroatisk fotball har signert en avtale med Hajduk til slutten av sesongen, med opsjon på ytterligere en sesong», heter det i meldingen fra klubben.

  Rakitic, som ifølge Hajduk blir den mest dekorerte spilleren i den kroatiske ligaen, blir offisielt presentert søndag kveld på en pressekonferanse i Split.

  36-åringen startet karrieren sin i sveitsiske Basel og spilte senere for tyske Schalke 04 og Sevilla og Barcelona i Spania.

  Han vant Champions League med Barcelona og europaligaen to ganger med Sevilla.

  Han har også notert seg for 106 landskamper for Kroatia og spilte en nøkkelrolle i å vinne sølvmedaljen under 2018-VM i Russland.

  (NTB)

  DthUswgH_7w
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal