NRK Meny
Normal

UEFA trapper opp sikkerheten

Det ble skutt med nødbluss og publikum gikk til angrep hverandre etter lørdagens kamp mellom England og Russland. Nå trapper UEFA opp sikkerheten.

SOCCER-EURO-ENG-RUS/

FLYKTET: Engelske supportere måtte flykte over gjerder for å ungå de russiske supporterne etter kampen.

Foto: Eddie Keogh / Reuters

35 mennesker skal være skadet etter at russiske publikummere angrep engelske etter kampen mellom de to lagene i EM lørdag kveld.

De russiske supporterne skal også ha avfyrt to nødbluss inne på stadion, rettet mot engelske supportere. UEFA har startet disiplinærsak mot russerne, både for tilskuerbråket, for rasistisk oppførsel og for bruk av pyroteknikk.

Laster Twitter-innhold

Innrømmer svakheter

UEFA varsler også at sikkerheten på arenaene skal styrkes under resten av fotball-EM.

Under og etter kampen mellom England og Russland i Marseille var det voldsomme slåsskamper og en mann er rapportert å være livstruende skadd.

Det var ikke satt opp gjerder mellom de to supporteralliansene. Arrangørene hadde kun skilt de to seksjonene med et teppe over den ytterste delen av den russiske tribunen.

Fotball-EM 2016

VIDEO: Slik så det ut på tribunen rett etter supporterne stormet over sperringene.

– UEFA vil uttrykke avsky for de voldlige handlingene som oppstod i Marseille. Denne typen oppførsel er fullstendig uakseptabel, skriver UEFA i en pressemelding.

UEFA innrømmer at sikkerheten ikke var god nok på tribunen. De sier at de hadde problemer med å holde publikumerne fra hverandre.

– UEFA anerkjenner at det var problemer med å separere supportere på Stade Velodrome. Vi vil nå korrigere sikkerhetstiltakene og setter inn ekstra styrker på alle stadioner ut mesterskapet, skriver UEFA.

Styrker sikkerheten

Nå tar altså fransk politi grep. De varsler at mer enn 1500 politioffiserer kommer til å være tilstede under dagens første EM-kamp mellom Tyrkia og Kroatia.

FBL-EURO-2016-MATCH4-ENG-RUS

BRÅK: Russiske og engelske supportere i heftig slåsskamp etter kampen.

Foto: VALERY HACHE / Afp

– Sikkerhetsinstruksene har blitt forsterket, sier en talsmann for politiet i Paris.

Franske myndigheter har ifølge nyhetsbyrået AP vært forsiktige i sine uttalelser foreløpig.

Til radiokanalen Europe 1 skylder den franske politikeren Jean-Christophe Cambadelis på at at dette var handlinger utført av fulle folk.

Siste nytt

 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix
 • Gjersem videre i EM

  Anne Line Gjersem er klar for friløpet i EM lørdag. Hun fikk 48,70 poeng for kortprogrammet torsdag, og er dermed kvalifisert som nummer 17.

   Anne Line Gjersem
  Foto: Yuri Kadobnov / AFP
 • Kvalifiseringen utsatt til i morgen

  Dårlig vær utsetter kvalifiseringen i VM i skyflygning. Starten er nå flyttet til fredag 14:30. Daniel-André Tande, Johann Forfang, Robert Johansson og Andreas Stjernen hopper for Norge.

  Tande etter siste rennet
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Kroatia - Hviterussland