NRK Meny
Normal

UEFA trapper opp sikkerheten

Det ble skutt med nødbluss og publikum gikk til angrep hverandre etter lørdagens kamp mellom England og Russland. Nå trapper UEFA opp sikkerheten.

SOCCER-EURO-ENG-RUS/

FLYKTET: Engelske supportere måtte flykte over gjerder for å ungå de russiske supporterne etter kampen.

Foto: Eddie Keogh / Reuters

35 mennesker skal være skadet etter at russiske publikummere angrep engelske etter kampen mellom de to lagene i EM lørdag kveld.

De russiske supporterne skal også ha avfyrt to nødbluss inne på stadion, rettet mot engelske supportere. UEFA har startet disiplinærsak mot russerne, både for tilskuerbråket, for rasistisk oppførsel og for bruk av pyroteknikk.

Laster Twitter-innhold

Innrømmer svakheter

UEFA varsler også at sikkerheten på arenaene skal styrkes under resten av fotball-EM.

Under og etter kampen mellom England og Russland i Marseille var det voldsomme slåsskamper og en mann er rapportert å være livstruende skadd.

Det var ikke satt opp gjerder mellom de to supporteralliansene. Arrangørene hadde kun skilt de to seksjonene med et teppe over den ytterste delen av den russiske tribunen.

Fotball-EM 2016

VIDEO: Slik så det ut på tribunen rett etter supporterne stormet over sperringene.

– UEFA vil uttrykke avsky for de voldlige handlingene som oppstod i Marseille. Denne typen oppførsel er fullstendig uakseptabel, skriver UEFA i en pressemelding.

UEFA innrømmer at sikkerheten ikke var god nok på tribunen. De sier at de hadde problemer med å holde publikumerne fra hverandre.

– UEFA anerkjenner at det var problemer med å separere supportere på Stade Velodrome. Vi vil nå korrigere sikkerhetstiltakene og setter inn ekstra styrker på alle stadioner ut mesterskapet, skriver UEFA.

Styrker sikkerheten

Nå tar altså fransk politi grep. De varsler at mer enn 1500 politioffiserer kommer til å være tilstede under dagens første EM-kamp mellom Tyrkia og Kroatia.

FBL-EURO-2016-MATCH4-ENG-RUS

BRÅK: Russiske og engelske supportere i heftig slåsskamp etter kampen.

Foto: VALERY HACHE / Afp

– Sikkerhetsinstruksene har blitt forsterket, sier en talsmann for politiet i Paris.

Franske myndigheter har ifølge nyhetsbyrået AP vært forsiktige i sine uttalelser foreløpig.

Til radiokanalen Europe 1 skylder den franske politikeren Jean-Christophe Cambadelis på at at dette var handlinger utført av fulle folk.

Siste nytt

 • Norge holdt liv i håpet

  Norges U19-gutter snudde til 3-2 med to sene mål av Erik Botheim og Christian Borchgrevink mot Finland. Jens Hauge sendte først Norge i ledelsen.

  Dermed er Norge på tredjeplass i EM-gruppen, bak Portugal på målforskjell etter at de tapte 2-3 mot gruppeleder Italia, som Norge møter søndag.

 • Sarpsborg på cruise-kontroll

  Sarpsborg tok seg enkelt videre til andre kvalifiseringsrunde i Europaligaen etter 2-0(1-0) over IBV Vestmannaeyjar (Island). Sammenlagt ble det 6-0.

  Mikkel Agger scoret begge målene foran 3552 tilskuere.

  Europa League, Sarpsborg 08 - IBV ( Island).
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Nibali sendt til sykehus

  Tidligere Tour de France-vinner Vincenzo Nibali ble torsdag sendt til sykehus med mulig brudd i en ryggvirvel etter et sammenstøt med en politimotorsykkel. Uhellet skjedde mot slutten av torsdagens kongsetappe til Alpe d'Huez.

  Nibali
  Foto: Marco Bertorello / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale