NRK Meny
Normal

UEFA trapper opp sikkerheten

Det ble skutt med nødbluss og publikum gikk til angrep hverandre etter lørdagens kamp mellom England og Russland. Nå trapper UEFA opp sikkerheten.

SOCCER-EURO-ENG-RUS/

FLYKTET: Engelske supportere måtte flykte over gjerder for å ungå de russiske supporterne etter kampen.

Foto: Eddie Keogh / Reuters

35 mennesker skal være skadet etter at russiske publikummere angrep engelske etter kampen mellom de to lagene i EM lørdag kveld.

De russiske supporterne skal også ha avfyrt to nødbluss inne på stadion, rettet mot engelske supportere. UEFA har startet disiplinærsak mot russerne, både for tilskuerbråket, for rasistisk oppførsel og for bruk av pyroteknikk.

Laster Twitter-innhold

Innrømmer svakheter

UEFA varsler også at sikkerheten på arenaene skal styrkes under resten av fotball-EM.

Under og etter kampen mellom England og Russland i Marseille var det voldsomme slåsskamper og en mann er rapportert å være livstruende skadd.

Det var ikke satt opp gjerder mellom de to supporteralliansene. Arrangørene hadde kun skilt de to seksjonene med et teppe over den ytterste delen av den russiske tribunen.

Fotball-EM 2016

VIDEO: Slik så det ut på tribunen rett etter supporterne stormet over sperringene.

– UEFA vil uttrykke avsky for de voldlige handlingene som oppstod i Marseille. Denne typen oppførsel er fullstendig uakseptabel, skriver UEFA i en pressemelding.

UEFA innrømmer at sikkerheten ikke var god nok på tribunen. De sier at de hadde problemer med å holde publikumerne fra hverandre.

– UEFA anerkjenner at det var problemer med å separere supportere på Stade Velodrome. Vi vil nå korrigere sikkerhetstiltakene og setter inn ekstra styrker på alle stadioner ut mesterskapet, skriver UEFA.

Styrker sikkerheten

Nå tar altså fransk politi grep. De varsler at mer enn 1500 politioffiserer kommer til å være tilstede under dagens første EM-kamp mellom Tyrkia og Kroatia.

FBL-EURO-2016-MATCH4-ENG-RUS

BRÅK: Russiske og engelske supportere i heftig slåsskamp etter kampen.

Foto: VALERY HACHE / Afp

– Sikkerhetsinstruksene har blitt forsterket, sier en talsmann for politiet i Paris.

Franske myndigheter har ifølge nyhetsbyrået AP vært forsiktige i sine uttalelser foreløpig.

Til radiokanalen Europe 1 skylder den franske politikeren Jean-Christophe Cambadelis på at at dette var handlinger utført av fulle folk.

Siste nytt

 • Kowalczyk gir seg

  Polens langrennsstjerne Justyna Kowalczyk er ferdig som verdenscupløper. Det avslørte veteranen overfor polsk presse etter at hun ble polsk mester på 15 kilometer klassisk fredag. Hun vant både verdenscupen sammenlagt og Tour de Ski fire ganger.

  Jystyna Kowalczyk
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Tre raske då Brasil senka Russland

  Miranda, Coutinho (straffe) og Paulinho scora i løpet av 13 minutt i andre omgang då Brasil slo Russland 3-0 i Moskva i kveld.

 • Stake Leangen på andreplass

  Vegard Stake Laengen ble nummer to på fredagens etappe i sykkelrittet Volta a Catalunya. Han måtte se seieren gå til bruddkollega Jarlinson Pantano. Den norske UAE-rytteren var i brudd store deler av dagen. Med rundt 500 meter igjen stakk Pantano og fikk forspranget han trengte på Laengen, som trillet i mål like bak. Verdenstourrittet avsluttes søndag.

  Laengen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM kunstløp: Friløp kvinner