Hopp til innhold

Uefa-presidenten kritiserer Rubiales for upassende oppførsel

Uefa-president Aleksander Ceferin sier i et intervju med franske L'Équipe at den omstridte spanske fotballpresidenten Luis Rubiales har oppført seg «upassende».

Rubiales har blitt gjenstand for omfattende kritikk etter å ha kysset Spania-profilen Jennifer Hermoso på munnen da det spanske landslaget feiret VM-seieren mot England.

Ceferin sier til L'Équipe at Rubiales' oppførsel var upassende, men understreket at saken ligger hos Fifa, som har startet en etikkgranskning av hendelsen.

Uefa-presidenten sier at han er lei seg for at hendelsen legger en demper på feiringen av det spanske landslagets første VM-gull på kvinnesiden, og sier at «vi bør endre ting … Vi må gjøre mer».

– Det han gjorde var selvfølgelig upassende. Det vet vi alle sammen. Jeg håper han vet at det var upassende. Det er nok for nå, for det er disiplinærkomiteen som skal ta en avgjørelse, sier Ceferin.

I tillegg til å være spansk fotballpresident, er Rubiales visepresident i Uefa. Han fikk rollen i 2019 og har også vært i Uefa-styret siden 2019. Spanjolen var blant de som ble valgt til en ny periode tidligere i år, i valget hvor den norske fotballpresidenten Lise Klaveness ikke nådde opp. (NTB/NRK)

Aleksander Ceferin Uefa
Foto: Peter Dejong / NTB

Siste nytt

 • Danmark til VM-kvartfinale

  Danmarks håndballkvinner ristet av seg sjokktapet for Japan med å knuse Polen 32-22 i håndball-VM. Seieren sendte laget videre.

  Til pause ledet danskene med bare tre mål, men etter hvilen var det ingen tvil. Danmark skal spille kvartfinale foran eget publikum i Herning til uken.

  Mandag blir en ren finale mellom det danske laget og Tyskland om gruppeseieren i hovedrunden.

  Sverige er også videre etter 26-22 over Ungarn. De blågule lå under 10-11 til pause, men koblet grepet den siste halvtimen.

  Dermed er alle VMs tre arrangørland med i racet om medaljer og de fremste plasseringene. Norge har vunnet sine fem første kamper med store sifre, og avslutter hovedrunden med gruppefinale mot Frankrike søndag. (NTB)

  Håndball-EM Slovenia 2022, semifinale: Danmark - Montenegro (27-23)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Rekordovergang i baseball

  Shohei Ohtani (29) har signert tidenes største baseballavtale. Japaneren knytter seg til Los Angeles Dodgers for de neste ti årene.

  Det offentliggjorde han selv på sin Instagram-konto.

  Det er også blitt rapportert at japanerens kontrakt er verdt 700 millioner dollar, tilsvarende over 7,6 milliarder kroner.

  Den gamle rekorden tilhørte Los Angeles Angels-spilleren Mike Trout, som signerte en 12-årskontrakt med en verdi på 426,5 millioner dollar (4,6 milliarder kroner) i 2019.

  – Dette er en unik og historisk kontrakt for en unik og historisk spiller, sa Ohtanis agent Nez Balelo fra CAA Sports i en uttalelse.

  Gjennomsnittslønnen til Ohtani på 70 millioner dollar i året ligger 62 prosent over den gamle gjennomsnittsrekorden på 43,33 millioner dollar, delt av New York Mets-pitcherne Max Scherzer og Justin Verlander.

  Ohtanis gjennomsnittslønn dobler nesten de rundt 42,3 millioner dollarene han tjente hos Los Angeles Angels årlig. (NTB)

  Shohei Ohtani
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • Sørloth tilbake fra skade

  Alexander Sørloth slapp til det siste kvarteret i Villarreals 0-3-smell for Real Sociedad. Det var hans første kamp på en snau måned.

  Trønderen mistet fem klubbkamper og hele Norges landslagssamling i november som følge av lårtrøbbel.

  Sørloth entret banen på stillingen 0-3. Villarreals baklengsmål kom alle mot slutten av første omgang.

  La Liga-sesongen har til nå vært en stor skuffelse for Sørloths lag. Etter 16 runder ligger Villarreal på 13.-plass og virker helt hektet av i kampen om europaspill. (NTB)

  Alexander Sørloth
  Foto: Alberto Saiz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal