Hopp til innhold

Uefa med strenge krav til Viking: – Vi har brukt et halvt årsverk den siste måneden

Torsdag kveld tar Viking imot tsjekkiske Sparta Praha til returoppgjør i 2. kvalifiseringsrunde til serieligaen. Det koster siddisene dyrt.

Listen over krav fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) er nemlig lang. Viking må blant annet sørge for nye fotballmål, inngangssluser og medielokaler. I tillegg må egne verter og en tsjekkisk tolk være på plass.

– Det er veldig mange krav. Vi har brukt rundt et halvt årsverk bare på dette den siste måneden for å få lov til å arrangere 90 minutter med fotball, forteller daglig leder Eirik Bjørnø til Aftenbladet.

Tidligere i juli solgte klubben aksjene sine i Vikings Venner AS, noe som frigjorde 1 million kroner til å forbedre supporterfeltene. I tillegg får Viking leie inngangssluser av Haugesund.

Også Uefa har kommet på banen med pengestøtte.

– Det koster vesentlig mer enn ved en vanlig eliteseriekamp. Det er nok noen hos oss som får litt andre arbeidsoppgaver enn de er vant til. I tillegg har vi noen andre venner av Viking som stiller opp og bidrar, forteller Bjørnø videre.

Dersom Viking skulle ta seg til 3. kvalifiseringsrunde, er de sikret et sted mellom 6,5 og 7,5 millioner kroner. Det ble 0-0 i det første oppgjøret. (NTB)

Vikings Mai Traore etter eliteseriekampen mellom Viking og Kristiansund på SR-bank arena.
Foto: Carina Johansen / NTB

Siste nytt

 • Premier League tar ramadan-grep – Salah får «spisepause» under kamp

  Dommerne i Premier League skal ha fått beskjed om å legge inn pauser i kommende kveldskamper for at muslimske spillere skal få ta til seg næring under ramadan.

  Torsdag denne uken innledes muslimenes fastemåned ramadan. Nå tar engelsk fotball grep for å tilrettelegge og imøtekomme behov dette medfører for aktuelle spillere, melder Sky Sports.

  Flere av Premier League største stjerner, blant dem Liverpools Mohamed Salah og Manchester Citys Riyad Mahrez, forventes å faste den kommende måneden. De må da spise og drikke etter at solen har gått ned.

  Mohamed Salah
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Svenske ski-ess tilbake til Lahti-helgen

  Ebba Andersson og Frida Karlsson melder seg begge klare til innsats igjen til kommende verdenscuphelg i langrenn i finske Lahti.

  Sykdom har gjort at verken Andersson eller Karlsson stilte i Holmenkollen, Drammen og Falun.

  Blant mennene er også William Poromaa klar for innsats igjen etter en kortere sykdomsperiode, og som gjorde at heller ikke han kunne stille under verdenscuphelgen på hjemmebane i Falun sist helg (NTB).

  Ebba Andersson og Frida Karlsson
  Foto: Darko Bandic / AP
 • PSV utestenger supporter i 40 år etter spillerangrep

  Den nederlandske fotballklubben PSV Eindhoven har utestengt en supporter fra lagets kamper de neste 40 årene etter en bisarr episode.

  Den aktuelle supporteren soner i øyeblikket to måneder i fengsel for å ha løpt inn på banen og angrepet en spiller under PSVs europaligamøte med Sevilla 23. februar.

  20-åringen får nå ikke lov til å komme inn på klubbens hjemmebane så lenge utestengelsen varer.

  Supporteren ble sparket fra sin sivile jobb etter hendelsen og kastet ut av PSVs supporterklubb. (NTB)

  Marko Dmitrovic
  Foto: Peter Dejong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste