Hopp til innhold

Uefa flytter supercupfinale ut av Russland

Kazan mister arrangøransvaret for årets augustkamp mellom de kommende vinnerne av mesterligaen og europaligaen. Årsaken er Russlands krigføring i Ukraina.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) tok avgjørelsen i et styremøte onsdag. Supercupfinalen skal i stedet spilles på hjemmebanen til den greske klubben Olympiakos i utkanten av Aten.

Kampdatoen er satt til 16. august. Kazan var blant arrangørbyene da russerne arrangerte VM i 2018.

Russland ble fjernet som finalevert for mesterligaen i fjor vår. Kampen skulle ha vært spilt i St. Petersburg, men ble flyttet til franske Saint-Denis kort tid etter landets invasjon av Ukraina i slutten av februar.

Både russiske klubber og landslag har siden vært utestengt fra Uefa- og Fifa-turneringer.

(©NTB)

Infantino og Putin
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT

Siste nytt

 • Sørloth og Real Sociedad tok poeng på Bernabeu

  Det ble verken mål eller vinner i den spanske toppkampen mellom Real Madrid og Real Sociedad, og dermed er Barcelonas luke på tabelltopp nå fem poeng. Real Sociedad må først og fremst takke keeper Alex Remiro for poenget. Han leverte flere gode redninger, tre av dem på avslutninger fra Vinicius Junior, skriver NTB.

  Sørloth
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Evensen vant sprinten i U23-VM

  Ansgar Evensen vant sprintrennet i U23-VM i langrenn etter å ha stukket fra finalefeltet tidlig og holdt unna i ensom majestet. Evensen vant foran svenskene George Ersson og Emil Danielsson, skriver NTB. Jonas Vika ble nummer fire. – Det er veldig kult. Dette har vært et av mine mål denne sesongen, sa Evensen i et intervju med FIS.

  Ansgar Evensen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Danmark sikret historisk VM-gull

  Det ble heseblesende håndball i VM-finalen mellom Danmark og Frankrike, som kun var to mål bak danskene med tre minutter igjen. Men så fjernet de røde all tvil med tre scoringer – og vant 34-29. Danskenes Rasmus Lauge scoret hele ti mål i finalen. Dermed er Danmark første nasjon til å vinne VM-tittelen tre ganger på rad.

  Danmark
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste