Udnes Weng overrasket – sov med «lykkebuff» før rennet

Lotta Udnes Weng vant kvinnenes sesongåpning på Beitostølen etter en sterk avslutning over den siste bakketoppen.

Lotta Udnes Weng

OVERLEGEN: Lotta Udnes Weng fikk en god luke over siste bakke og kunne kontrollere inn til seier på klassisksprinten på Beitostølen.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Fredag sesongåpnet langrennseliten i Norge på Beitostølen med en klassisk sprint.

Der knuste Lotta Udnes Weng resten av Norges-eliten da hun dro rett ifra Ane Appelkvist Stenseth og Anna Svendsen på slutten av sprintfinalen.

– Lotta var veldig sterk

– Jeg hadde mål om en finaleplass. I den siste bakken måtte jeg bare kjøre på og gi det jeg var god for, sa Udnes Weng etter seieren.

Inn på oppløpet hadde hun en stor luke ned til resten av løperne, og vant til slutt med god margin.

– Jeg tenkte ikke på luka. Jeg vet at de også biter godt fra seg på oppløpet, forklarte Nes-løperen videre.

Udnes Weng var også åpen om at den siste bakken hadde vært et problem helt frem til finalen.

– Jeg slet litt i bakken i hele dag, så jeg gikk litt og grubla på hva jeg skulle gjøre for å få den til i finalen. Jeg tror det må ha vært adrenalinet som kikket inn da, for jeg vet ikke hva jeg gjorde annerledes.

Stenseth sa etter målgang at målet hennes for dagen var å gå hardt i alle heatene.

– Det var litt av en krigedag, jeg måtte gå litt i meg selv og ville ha det litt vondt. Men Lotta var veldig sterk i siste bakken i finalen. Det er skikkelig stas, sa hun til NRK etter løpet.

Brukte «lykkebuffen»

I kommentatorbua var de også imponerte over prestasjonen til Udnes Weng.

– En fenomenal finale, utbrøt Torgeir Bjørn etter målgang.

Til NRK fortalte Nes-løperen etter premieseremonien at hun benyttet seg av «lykkebuffen» da hun vant.

– Jeg fikk den av mamma da jeg var 15 år, så den er med på alle renn.

– Sov du med den i natt?

– Den var på soverommet, faktisk, sa Udnes Weng før hun måtte innrømme hemmeligheten:

– Og jeg sov faktisk med den òg. Det er litt flaut å si.

Kristine Stavås Skistad

KNUST: Kristine Stavås Skistad måtte gi tapt allerede i semifinalen, der hun kom i mål som fjerde kvinne, et godt stykke bak Stenseth og Lotta Udnes Weng.

Foto: Geir Olsen / NTB

Skistad tidlig ute

Tidligere i uken har det vært kritikk av arrangøren for å ha tillatt like mange servicepersoner som kvinneløpere på sesongåpningen på Beitostølen. Det har blant annet ført til at Kristine Stavås Skistad ikke får delta i distanseløpet. Hun er imidlertid blant løperne som får stille på klassisksprinten fredag.

Skistad måtte også gi tapt allerede i semifinalen fredag. Der ble hun distansert av halve feltet og endte på fjerdeplass, langt bak Lotta Udnes Weng og Ane Appelkvist Stenseth.

– Det har vært en tung dag foreløpig. Jeg håper jeg kvikner til. Men jeg tror jeg må da dette som trening i dag, sa Skistad etter å ha gått videre bak Stenseth fra kvartfinalen.

I den andre semifinalen tok Anikken Alnæs og Anna Svendsen seg videre etter å ha vært overlegne inn på oppløpet.

I kvartfinalen falt Julie Myhre på toppen av siste bakke i hard kamp mot Anikken Alnæs og Tiril Udnes Weng. Hun satte staven mellom beina og knakk staven.

– Jeg kjente jeg hadde skikkelig flyten, men så må man klare stokke armene og føttene. Det var kjedelig, det var over toppen jeg skulle tråkke til, sier Myhre etter målgang.

Sportsnyheter

Siste nytt

 • Superinnbytter Cavani fikset seier

  Southampton ledet 2-0 til pause etter en sterk første omgang og blant annet en flott frisparkscoring av James Ward-Prowse.

  Ole Gunnar Solskjær svarte med å sette inn Edinson Cavani i pausen. Det var et sjakktrekk av nordmannen. 33-åringen endret kampen nærmest på egenhånd med en strålende andre omgang på Englands sørkyst.

  Cavani hadde først målgivende da Bruno Fernandes scoret i sin femte bortekamp på rad. Kvarteret før slutt var rollene snudde da Cavani styrte et skudd fra Fernandes i mål med hodet.

  På overtid var uruguyaneren igjen på plass og headet inn det avgjørende målet til en sterk borteseier.

  Cavani-jubel
  Foto: Mike Hewitt / Reuters
 • Messi hyllet Maradona

  Det ble helt stille på Camp Nou da Barcelonas Lionel Messi tok av seg drakta og viste fram en klassisk Maradona-trøye etter å ha scoret et praktmål i 4-0-seieren over Osasuna.

  Drakten var en gammel Newell Old Boys-trøye med nummer ti på, en klubb både Messi og Maradona har et forhold til. De to er Argentinas store helter på fotballbanen, med Messi som den naturlige arvtakeren etter legenden Maradona som døde onsdag.

  Messi ble stående i flere sekunder med hendene hevet til himmelen mens han så opp i en sterk gest til sin avdøde landsmann.

  Lionel Messi
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Tok sin første seier

  Jarl Magnus Riiber fikk ikke delta da Jens Lurås Oftebro seiret i det siste kombinertrennet i Ruka, men 23-åringen ble likevel sammenlagtvinner.

  Tyskeren Manuel Faisst var best i prøveomgangen og gikk ut med 18 sekunders ledelse til Oftebro i langrennet. Lamparter startet som nummer tre, åtte sekunder bak 20-åringen.

  Faisst åpnet hardt og satte tempoet tidlig på 10-kilometeren, men Oftebro hang godt med og tok inn hele ti sekunder på tyskeren fram til første passering. Ved andre passering var Oftebro oppe i ryggen på Faisst.

  Bak nordmannen lurte Lamparter og tyske Fabian Riessle, som smøg seg nærmere og nærmere teten for hver passering.

  De fire samlet seg midtveis i rennet og lå tett i tett hele veien til like før oppløpet. Riibers argeste konkurrent Lamparter måtte gi en luke til Oftebro og tyskerne mot slutten, og nordmannen lå i føringen.

  Ingen klarte å holde følge med Oftebro på oppløpet, og han skled inn til sin aller første verdenscupseier foran tyskerne.

  dUuDFQcN7lE
  Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Sendeplan

Kl. Program Kanal