Northugs manager bekymrer seg ikke over mulig bussnekt

Petter Northug kan bli nektet å ha med seg luksusbussen til de akkrediterte områdene på Tour de Ski, men manager Lars Gilleberg lover at bussen skal med til rennene uansett.

Northug

Petter Northug skal ha med seg en gigantisk buss til Tour de Ski for å ha optimale forhold før og etter konkurransene, samt mellom sprintheat.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Mandag skrev NRK.no om turnébussen som Petter Northug skal ha med seg til Tour de Ski. Bussen skal hjelpe langrennsløperen til best mulig forberedelse til rennene i touren.

Det er Team Northug som står bak initiativet til bussen, og den finansieres av Northug i samarbeid med private sponsorer.

Det er ikke sikkert Northug får lov av FIS til å ha med seg bussen inn på akkrediterte områder.

– Søknader og forespørsler må gå gjennom det nasjonale skiforbundet, og vi har aldri mottatt en offisiell henvendelse fra Norges Skiforbund om denne ekstra bussen. Selv om vi er blitt kontaktet av Petters manager, Lars Gilleberg, har FIS aldri godkjent eller bekreftet mulighet for å få adgang til de akkrediterte områdene for Petters buss, skriver renndirektør Pierre Mignerey i en e-post til Dagbladet.

Les videre under bildet!

Northugs Tour de Ski-buss

Dette er bussen Petter Northug vil ha med seg til Tour de Ski. Det er imidlertid ikke sikker at FIS tillater at skiløperen får med seg bussen inn på akkreditert område.

Foto: Nyvri

Skal ikke gå utover smøretraileren

Dette bekrefter Northugs manager, Lars Gilleberg, overfor NRK.

– Jeg trodde landslaget hadde tatt kontakt, men det har de ikke gjort. Så jeg har vært i kontakt med FIS direkte. De sier de skal forsøke å finne en optimal løsning, sier Gilleberg til NRK.no.

Norge har en stor smøretrailer fra før, og det er begrenset hvor mange busser Norge kan ta med seg inn på de akkrediterte områdene.

– Northugs buss skal aldri gå på bekostning av smøretraileren, det er helt klart, sier Gilleberg til NRK.no.

Buss uansett

Skiforbundet har hjulpet Team Northug med kontaktinfo til de ulike arrangørstedene, men har ikke sendt noen formell henvendelse.

– FIS og arrangørene er alltid villige til å hjelpe lagene og forsøke å finne løsninger selv om søknadene kommer sent. Men de må som sagt kommer fra det nasjonale skiforbundet, og det er overhodet ingen grunn til å gjøre unntak her. FIS og arrangørene har den samme holdningen og ingen akkreditering vil bli gitt så lenge det ikke er noen offisiell søknad fra Norges Skiforbund (NSF), sier Mignerey.

Manager Gilleberg ser uansett ikke eventuell manglende akkreditering som et stort problem.

– Vi skal kjøre buss på Tour de Ski. Vi får stå rett ved siden av de akkrediterte områdene, så det er ikke noe problem om vi ikke skulle få tillatelsen, sier han til NRK.no.

Positiv Skinstad

Langrennssjef Åge Skinstad i NSF forsikrer at de er positive til bussplanene selv om de ikke kommer med noen formell søknad.

– Dette er et privat initiativ som vi støtter. Vi har planlagt Tour de Ski for lenge siden, og har ikke sett behovet for en slik ordning for hele laget. Det rettferdige er å behandle alle ulikt, og dersom noen ønsker egne forbedringer, støtter vi den type tiltak, sier Skinstad til Dagbladet.

– Petter er klar på at han er fornøyd med støtteapparatet til Norge, og som en tilleggsting ønsker han å ha med denne bussen. Men han har aldri ønsket at den skal være en del av teamet, sier Skinstad.

Siste nytt

 • Ruud tok seg enkelt vidare

  Casper Ruud leverte knallsterkt og vann 6–1 og 6–2 mot Carlos Berlocq i første runde i ATP-turneringa i Rio de Janeiro tysdag. 20-åringen hadde få problem med den 16 år eldre argentinaren.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • 5.-plass til Foss-Solevåg

  Amerikanske Mikaela Shiffrin vinn parallellslalåmen i Stockholm og sikrar seg dermed også krystallkula i verdscupen i slalåm denne sesongen. På herresida vinn Ramon Zenhaeusern føre svenske André Myhrer. Sebastian Foss-Solevåg blir beste norske med ein 5.-plass, etter å ha slått ut Henrik Kristoffersen.

 • Vil ta laggull

  Tyskland har tatt alle de syv siste gullmedaljene i mesterskap i kombinert. Det vil Jan Schmid gjøre noe med. – Hvis jeg får med meg en medalje skal jeg være fornøyd, og så synes jeg vi som lag skal ha et mål om å ta det laggullet, det begynner å bli litt for mange år siden, sier den norske veteranen.

  Jan Schmid og Jørgen Graabak
  Foto: Andrea Solero / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal