Strømsgodset holdt unna mot Viking

Med uavgjort hjemme mot Strømsgodset gikk Viking opp på andreplass i Eliteserien - enn så lenge.

Iver Fossum

MÅLSCORER: Iver Fossum sendte Strømsgodset i ledelsen på Viking stadion.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Vertene hadde ballen klart mest i den andre omgangen på Viking stadion fredag, men Kjell Jonevrets menn slet lenge med å skape sjanser mot defensive og standhaftige Strømsgodset-spillere.

Men knappe ti minutter før slutt fikk Viking endelig hull på byllen, da Samuel ble headet flott gjennom av Suleiman Abdullahi. Alene mot Espen Bugge Pettersen i Strømsgodset-målet gjorde Samuel alt riktig, og satte ballen inn utligningsmålet, 1-1 - fullt fortjent!

– Jeg er veldig takknemlig. Vi lå under, så det var viktig. Det føles veldig bra, sa målscoreren til TV2 Zebra rett etter kampen.

Viking

SCORET: Samuel gratuleres av André Danielsen og Indridi Sigurdsson etter å ha utlignet for Viking.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Jaget seier

Vidar Nisja og Samuel

BLE KUN ETT MÅL: Samuel feiret målet med Vidar Nisja på sidelinjen. Det ble ikke like mye feiring da Samuel valgte å ikke sentre til innbytteren i sluttminuttene.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

På slutten presset Viking på og jaget tre poeng. Rett før full tid var de nære, men istedenfor å sentre til en enda bedre plassert Vidar Nisja valgte Samuel å skyte selv. Det valget kan ha berget Godsets ene poeng, for avslutningen overlistet ikke Bugge Pettersen.

– De fleste trodde nok jeg ville sentre, så jeg forsøkte selv. Det gikk ikke bra, medga Samuel.

For det endte med poengdeling i den 24. eliteserierundens første kamp. Med ett poeng gikk Stavanger-laget opp på andreplass, A-poeng med Stabæk som har én kamp mindre spilt.

– Nå må vi må se fram mot neste kamp, så kan vi ta Stabæk, fortsatte Samuel.

Strømsgodset tok ledelsen

Den første omgangen var både mer jevnspilt og sjanserik enn den Viking-dominerte andreomgangen. Da bølget spillet raskt fra mål til mål.

Og etter at et kvarter var spilt viste gjestenes Iver Fossum seg fram på Viking stadion. Strømsgodsets unge toppscorer kombinerte flott med Gustav Wikheim, og spilte seg gjennom Viking-forsvaret, før han dunket inn 1-0-målet.

Men det endte altså 1-1, et resultat gjestene fra Drammen nok må si seg mest fornøyd med til slutt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Bulgarias landslagssjef går av

  Krasimir Balakov går av som landslagssjef for Bulgaria, skriver Sky Sports. Både han og forbundet har vært i hardt vær etter rasismeskandalen under kampen mot England. Sky Sports mener å vite at det er flere som går av i solidaritet med Balakov.

  krasmir balakov
  Foto: TONY O'BRIEN
 • Mulig El Clásico 18. desember

  I en pressemelding skriver Real Madrid at begge klubbene har foreslått 18. desember som en passende dato for det utsatte oppgjøret. El Clásico, som er kampen mellom Barcelona og Real Madrid, var opprinnelig satt opp til å spilles 26. oktober, men er utsatt på grunn av urolighetene i Barcelona

  Zinedine Zidane
  Foto: Pierre-philippe Marcou / AFP
 • Klopp spøkte om Solskjær

  Liverpool-manager Jürgen Klopp sendte et lite stikk til Ole Gunnar Solskjær. Han spøkte litt med uttalelsene til Solskjær omkring skadde spillere. – I går ingen sjanse for de Gea og Pogba. Idag var det kanskje. I morgen er det kanskje en mulighet. Liverpool har ikke avgitt poeng på de åtte første kampene og leder Premier League overlegent.

  Jürgen Klopp
  Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal