Strømsgodset holdt unna mot Viking

Med uavgjort hjemme mot Strømsgodset gikk Viking opp på andreplass i Eliteserien - enn så lenge.

Iver Fossum

MÅLSCORER: Iver Fossum sendte Strømsgodset i ledelsen på Viking stadion.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Vertene hadde ballen klart mest i den andre omgangen på Viking stadion fredag, men Kjell Jonevrets menn slet lenge med å skape sjanser mot defensive og standhaftige Strømsgodset-spillere.

Men knappe ti minutter før slutt fikk Viking endelig hull på byllen, da Samuel ble headet flott gjennom av Suleiman Abdullahi. Alene mot Espen Bugge Pettersen i Strømsgodset-målet gjorde Samuel alt riktig, og satte ballen inn utligningsmålet, 1-1 - fullt fortjent!

– Jeg er veldig takknemlig. Vi lå under, så det var viktig. Det føles veldig bra, sa målscoreren til TV2 Zebra rett etter kampen.

Viking

SCORET: Samuel gratuleres av André Danielsen og Indridi Sigurdsson etter å ha utlignet for Viking.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Jaget seier

Vidar Nisja og Samuel

BLE KUN ETT MÅL: Samuel feiret målet med Vidar Nisja på sidelinjen. Det ble ikke like mye feiring da Samuel valgte å ikke sentre til innbytteren i sluttminuttene.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

På slutten presset Viking på og jaget tre poeng. Rett før full tid var de nære, men istedenfor å sentre til en enda bedre plassert Vidar Nisja valgte Samuel å skyte selv. Det valget kan ha berget Godsets ene poeng, for avslutningen overlistet ikke Bugge Pettersen.

– De fleste trodde nok jeg ville sentre, så jeg forsøkte selv. Det gikk ikke bra, medga Samuel.

For det endte med poengdeling i den 24. eliteserierundens første kamp. Med ett poeng gikk Stavanger-laget opp på andreplass, A-poeng med Stabæk som har én kamp mindre spilt.

– Nå må vi må se fram mot neste kamp, så kan vi ta Stabæk, fortsatte Samuel.

Strømsgodset tok ledelsen

Den første omgangen var både mer jevnspilt og sjanserik enn den Viking-dominerte andreomgangen. Da bølget spillet raskt fra mål til mål.

Og etter at et kvarter var spilt viste gjestenes Iver Fossum seg fram på Viking stadion. Strømsgodsets unge toppscorer kombinerte flott med Gustav Wikheim, og spilte seg gjennom Viking-forsvaret, før han dunket inn 1-0-målet.

Men det endte altså 1-1, et resultat gjestene fra Drammen nok må si seg mest fornøyd med til slutt.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • VM i hurtig- og lynsjakk til Moskva

  Romjulens VM i hurtig- og lynsjakk skal spilles i Moskva, opplyser det internasjonale sjakkforbundet (FIDE).

  Det er andre år på rad at mesterskapet spilles i Russland.

  Saudi-Arabias konge, Salman bin Abdul Aziz Al-Saud, kjøpte retten til å arrangere VM fra 2017 til 2019, men mesterskapet er blitt flyttet til et annet land fordi ikke alle spillerne slapp inn i Saudi-Arabia.

  Magnus Carlsen var blant dem som sa han ikke ville spille VM dersom ikke alle spillerne fikk delta. Nå er det imidlertid klart at han stiller til start fra 26.-30. desember.

  Magnus Carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK
 • Sociedad-økt uten Ødegaard

  Martin Ødegaard trente ikke med Real Sociedad mandag. Det er vel tre uker siden han fikk en smell i foten i en kamp mot Celta Vigo. Det gjenstår nå fire økter før Real Madrid-kampen. Ødegaards mulige «retur» til Bernabeu-stadion er en snakkis også i Spania.

  Ødegaard
  Foto: Ander Gillenea / AFP
 • Russland-dom i desember

  Verdens antidopingbyrå (WADA) sier at de klare til å komme med en dom i neste måned hvorvidt Russland har manipulert innsamlet dopingmateriale eller ikke. Russland risikerer å bli utestengt fra OL i Tokyo i 2020, og de kan også bli nektet å være arrangør for store internasjonale mesterskap og konkurranser.

  SPORT-DOPING/WADA
  Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal