Uavgjort mellom storlagene tross seks mål

Arsenal og Liverpool ga publikum det de ville ha, angrepsfotball og underholdning i verdensklasse.

Mesut Özil

SCORET: Mesut Özil scoret 3–2 målet til Arsenal.

Foto: Bogdan Maran / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Med Liverpool på fjerdeplass og Arsenal på plassen rett bak, med ett poeng mindre, var dette en nøkkelkamp i jakten på Champions League-plass neste sesong.

Liverpool fikk hvile spillerne sine i midtuken, mens Arsenal spilte ligacup-kvartfinale. Det var kanskje det som gjorde at Liverpool var giftigst de første 45 minuttene.

Liverpool startet best

Etter 26 minutter prøvde Mohamed Salah å finne Philippe Coutinho langs bakken foran Arsenal sitt mål. Laurent Koscielny kom i midlertidig i veien og sørget for at ballen spratt opp perfekt for Coutinho som headet ballen forbi Arsenal sin keeper.

Liverpool var klart best og kunne scoret flere mål i den første omgangen.

Den andre omgangen startet også strålende for bortelaget. Mohamed Salah, som kanskje er den beste spilleren i Premier League for øyeblikket gjorde mye av jobben selv før han fikk skutt ballen i mål via Arsenal-innbytter Shkodran Mustafi, 2–0.

Fire mål på seks minutter (!)

Da trodde kanskje mange kampen var kjørt, men i stedet bestemte Arsenal seg for å våkne, og våkne gjorde de.

Etter vakkert spill av London-klubben fikk Héctor Bellerín lempet ballen inn i 16-meteren til Liverpool, Der kom Alexis Sánchez susende og fikk headet ballen i mål bak Simon Mignolet.

To minutter senere bestemte Granit Xhaka seg for å brenne til på et langskudd. Midtbanespilleren er kjent for å skyte hardt, men treffer ikke alltid der han vil. Heller ikke denne gangen fikk sveitseren drømmetreffet, men ballen gikk likevel forbi en noe passiv Liverpool-keeper.

Bare to minutter etter Xhaka sitt utligningsmål snudde Arsenal kampen. Özil og Lacazette kombinerte fint før tyskeren fikk skutt den i nettet. 3–2

Liverpool nektet å gi seg. Med 20 minutter igjen å spille scoret Roberto Firmino. Petr Cech var på ballen, men den duppet likevel bak han i mål. Nervene var til å ta og føle på.

Selv med flere halvsjanser til begge lagene klarte ingen å score flere ganger, dermed endte den svært underholdende kampen 3–3.

Alex Oxlade-Chamberlain startet på benken, men fikk etter hvert sin første kamp mot sine gamle lagkamerater uten å utmerke seg.

Med dette resultatet er lagene uendret på tabellen. De andre topplagene skal spille i morgen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ronaldo slipper siktelse

  Cristiano Ronaldo blir ikke siktet etter å ha blitt anklaget for voldtekt, bekrefter statsadvokaten i Clark County på Twitter. Ronaldo har vært under etterforskning etter at amerikanske Kathryn Mayorga hevder hun ble voldtatt av Ronaldo i 2009, men saken droppes på grunn av manglende bevis.

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Drømmedebut for Svendsen

  Sander Svendsen scoret to mål i sin første kamp i dansk fotball da hans Odense vant 4-1 over Lyngby mandag kveld. 21-åringen var lånt ut til Odd første halvdel av 2019, før han altså ble solgt til Odense.

  Eliteserien fotball 2019: Odd - Ranheim (1-0).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Norge ute av EM

  Norge måtte vinne mot Frankrike for å gå videre i U19-EM, men med 3-3 røk Norge ut. Emilie Bragstad reduserte to ganger for Norge, men 15 før slutt satte Melvine Malard inn 3-2. Sara Iren Lindbak Hørte headet inn 3-3 like før slutt, men det var ikke nok for avansement.

Sendeplan

Kl. Program Kanal