Ronaldo-trippel reddet Portugal : – Jeg er tom for superlativer

Få timer etter at Cristiano Ronaldo ble dømt til fengsel for skattefusk, sendte han Portugal til himmels mot erkefiende Spania.

SOCCER-WORLDCUP-POR-ESP/

Ronaldo står med 84 landslagsmål etter hat tricket mot Spania fredag kveld.

Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Kroppsspråket fra start har vist at han skulle vise seg fram i dag. Når du setter tre scoringer, så går jeg tom for superlativer, kommenterte TV 2s ekspert Petter Myhre.

Mot alle odds ble Cristiano Ronaldo VM-åpningens store spiller etter hat trick mot forhåndsfavoritt Spania. For kun timer før kampstart ble Portugals store stjerne dømt til fengsel for skattefusk.

– Dette betyr alt. Hele laget trodde på meg og vi sluttet aldri å kjempe, sa en lettet Ronaldo etter den elleville kampen.

Oppladningen til Spania var heller ikke optimal ettersom hovedtreneren, Julen Lopetegui, fikk sparken to dager tidligere etter å ha takket ja til trenerjobben i Real Madrid.

Før lagenes VM-åpning var derfor det store spørsmålet hvem som var hardest preget. Allerede etter tre minutter fikk vi svaret.

Straffescoring og keepertabbe

Nacho Fernández hadde så vidt fått i gang beina før Ronaldo var i ferd med å runde han, og spanjolen så seg nødt til å felle Portugals nummer syv. Dommeren var ikke i tvil idet han pekte mot krittmerket. Ronaldo sendte David De Gea til venstre og satte ballen til høyre.

Det tok ikke lang tid før spanjolene reiste seg igjen. Diego Costa, som ikke hadde en eneste avslutning på mål i forrige mesterskap, vant brytekampen mot Portugals Pepe og sendte ballen forbi Rui Patrício.

Isco hamret ballen i tverrliggeren og ned på mållinja minutter senere, men hadde ikke marginene på sin side. Mot spillets gang og helt ut av ingenting var det heller Portugal som satte inn 2-1.

Spanias sisteskanse gjorde en kjempebrøler på Ronaldos skudd fra 17–18 meter, og spanjolene lå under til pause.

1 av 8
24,402 visninger

Ronaldo scorer på straffe

 • Ronaldo scorer på straffe

  0:22
 • Costa utligner

  0:13
 • Kjempesjanse for Spania!

  0:11
 • Nydelig spill av Spania

  0:11
 • 2-1 Ronaldo! David De Gea med keepertabbe

  0:08
 • Diego Costa utligner til 2-2!

  0:12
 • Nacho svarer kontant, og Spania er i ledelsen!

  0:13
 • Ronaldo med hat-trick

  0:39

– Verdens beste

Men etter sidebytte ble kampen snudd på hodet. Først kriget Diego Costa seg til nok en VM-scoring etter en innøvd frisparkvariant. Deretter fikk Nacho, spilleren som laget straffe etter bare tre minutter, en etterlengtet revansje.

Nacho fyrte av på halvvolley, og sendte han kula via stolpen og i nettet.

Men Ronaldo var ikke ferdig.

Da alle trodde løpet var kjørt for Portugal, satte han inn sitt tredje for kvelden. Denne gangen på et perfekt slått frispark i det 87. minutt. Portugal-kapteinen klistret ballen i høyre kryss og sørget for 3–3 i VM-åpningen.

Skattefusk til tross, som så mange ganger tidligere ble Cristiano Ronaldo Portugals aller største helt, og er nå den eneste fotballspilleren som har scoret i åtte mesterskap på rad.

– Cristiano er verdens beste spiller, og det beviste han igjen i dag, konkluderte lagkamerat Cédric Soares etter kampslutt.

Sportsnyheter

Mancheter United vinner 2-0 over Manchester City med scoringer av Bruno Fernandes og Luke Shaw.

Solskjær hylles for taktisk genistrek i storkampen: – City var rysta

Ole Gunnar Solskjærs mannskap sjokkerte fra start i kampen mot byrival Manchester City. Etter tidlige scoringer i hver sin omgang endte det til slutt med seier til «de røde djevlene».

Forundret over konkurrentenes taktikk: – Hvorfor prøver de ikke litt mer?

Han var forhåndsfavoritt og leverte varene. Jakob Ingebrigtsen fikk styre løpet som han ville og tok sitt andre gull på tre dager - og sendte et lite stikk i retning konkurrentene.

Siste nytt

 • Vil søke om nytt mesterskap

  VM i Oberstdorf er over. Det ble en suksess både for Norge og for arrangøren, som slapp unna med relativt få smittetilfeller i løpet av mesterskapet.

  Hele arrangementet i den tyske skimetropolen foregikk uten tilskuere, slik at det aldri ble den folkefesten som arrangøren hadde sett for seg da de fikk mesterskapet. Derfor varsler daglig leder for VM-arrangementet i Oberstdorf, Florian Stern, at de kan komme til å søke om et nytt VM om ikke så lenge.

  – Generelt er det mange mennesker her, meg selv, mine medarbeidere og folk fra Oberstdorf, som har kjempet for mesterskapet i lang tid og er skuffet over resultatet. Vi gjør alt vi kan, men uten tilskuere, sier Stern til NTB.

  De neste verdensmesterskapene går i Planica (2023) og Trondheim (2025), og Stern utelukker ikke at de vil forsøke å få arrangere et VM på nytt så fort som mulig på grunn av de økonomiske tapene som har fulgt på grunn av koronapandemien.

  – Vi har følt oss litt forrådt. Vi har ikke fått det vi jobbet for, sier Stern. (NTB)

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Laporta ny Barcelona-president

  Den tidligere suksesslederen Joan Laporta tok en suveren seier i presidentvalget i fotballklubben Barcelona.

  Det melder Barcelona selv, blant annet på sine egne nettsider.

  Presidentvalget er av mange omtalt som tidenes viktigste for den mektige klubben. Totalt 56.611 medlemmer stemte under valget, og Laporta fikk hele 54 prosent av stemmene. Dermed tok han en soleklar seier over motstanderne Victor Font og Antoni Freixa.

  Laporta var Barcelona-president i klubbens mest suksessrike periode fra 2003 til 2010. Han har i valgkampen forsvart stjernen Lionel Messi, og understreket at det må bygges et lag som er sterkt nok til at Messi vil bli værende.

  Laporta
  Foto: Lluis Gene / AFP
 • Bale og Kane herjet for Spurs

  Etter en middelmådig start på comebacket i Tottenham har det løsnet for Gareth Bale. Søndag scoret han to mot Crystal Palace i 4-1-seieren.

  Harry Kane var ikke stort dårligere, og med sine to scoringer er han nå oppe i 15 og med i kampen om toppscorertittelen for fullt.

  Kane hadde i tillegg målgivende pasning på begge Bales scoringer.

  Jose Mourinhos gutter er oppe på sjetteplass, to poeng bak byrival Chelsea som er på fjerde.

  Crystal Palace ene målscorer var Christian Benteke, som stanget inn en redusering til 1-2 like før pause. Roy Hodgsons mannskap ligger på 13.-plass med 34 poeng.

  Harry Kane og Gareth Bale
  Foto: Julian Finney / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal