Ronaldo-trippel reddet Portugal : – Jeg er tom for superlativer

Få timer etter at Cristiano Ronaldo ble dømt til fengsel for skattefusk, sendte han Portugal til himmels mot erkefiende Spania.

SOCCER-WORLDCUP-POR-ESP/

Ronaldo står med 84 landslagsmål etter hat tricket mot Spania fredag kveld.

Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Kroppsspråket fra start har vist at han skulle vise seg fram i dag. Når du setter tre scoringer, så går jeg tom for superlativer, kommenterte TV 2s ekspert Petter Myhre.

Mot alle odds ble Cristiano Ronaldo VM-åpningens store spiller etter hat trick mot forhåndsfavoritt Spania. For kun timer før kampstart ble Portugals store stjerne dømt til fengsel for skattefusk.

– Dette betyr alt. Hele laget trodde på meg og vi sluttet aldri å kjempe, sa en lettet Ronaldo etter den elleville kampen.

Oppladningen til Spania var heller ikke optimal ettersom hovedtreneren, Julen Lopetegui, fikk sparken to dager tidligere etter å ha takket ja til trenerjobben i Real Madrid.

Før lagenes VM-åpning var derfor det store spørsmålet hvem som var hardest preget. Allerede etter tre minutter fikk vi svaret.

Straffescoring og keepertabbe

Nacho Fernández hadde så vidt fått i gang beina før Ronaldo var i ferd med å runde han, og spanjolen så seg nødt til å felle Portugals nummer syv. Dommeren var ikke i tvil idet han pekte mot krittmerket. Ronaldo sendte David De Gea til venstre og satte ballen til høyre.

Det tok ikke lang tid før spanjolene reiste seg igjen. Diego Costa, som ikke hadde en eneste avslutning på mål i forrige mesterskap, vant brytekampen mot Portugals Pepe og sendte ballen forbi Rui Patrício.

Isco hamret ballen i tverrliggeren og ned på mållinja minutter senere, men hadde ikke marginene på sin side. Mot spillets gang og helt ut av ingenting var det heller Portugal som satte inn 2-1.

Spanias sisteskanse gjorde en kjempebrøler på Ronaldos skudd fra 17–18 meter, og spanjolene lå under til pause.

1 av 8
24,402 visninger

Ronaldo scorer på straffe

 • Ronaldo scorer på straffe

  0:22
 • Costa utligner

  0:13
 • Kjempesjanse for Spania!

  0:11
 • Nydelig spill av Spania

  0:11
 • 2-1 Ronaldo! David De Gea med keepertabbe

  0:08
 • Diego Costa utligner til 2-2!

  0:12
 • Nacho svarer kontant, og Spania er i ledelsen!

  0:13
 • Ronaldo med hat-trick

  0:39

– Verdens beste

Men etter sidebytte ble kampen snudd på hodet. Først kriget Diego Costa seg til nok en VM-scoring etter en innøvd frisparkvariant. Deretter fikk Nacho, spilleren som laget straffe etter bare tre minutter, en etterlengtet revansje.

Nacho fyrte av på halvvolley, og sendte han kula via stolpen og i nettet.

Men Ronaldo var ikke ferdig.

Da alle trodde løpet var kjørt for Portugal, satte han inn sitt tredje for kvelden. Denne gangen på et perfekt slått frispark i det 87. minutt. Portugal-kapteinen klistret ballen i høyre kryss og sørget for 3–3 i VM-åpningen.

Skattefusk til tross, som så mange ganger tidligere ble Cristiano Ronaldo Portugals aller største helt, og er nå den eneste fotballspilleren som har scoret i åtte mesterskap på rad.

– Cristiano er verdens beste spiller, og det beviste han igjen i dag, konkluderte lagkamerat Cédric Soares etter kampslutt.

Siste nytt

 • Filip Ingebrigtsen meldte avbud

  Filip Ingebrigtsen kom aldri til start på 800-meteren i et internasjonalt friidrettsstevne i belgiske Oordegem lørdag.

  – Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier Gjert Ingebrigtsen.

  Trond Mohn Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Finland til VM-finale

  Finlands kaptein Marko Anttila scoret kampens eneste mål i VM-semifinalen i ishockey mot storfavoritten Russland lørdag. Dermed er finnene klare for finale, hvor de møter Canada, som slo Tsjekkia 5-1 i den andre semifinalen.

  Slovakia Ice Hockey Worlds
  Foto: Ronald Zak / AP
 • Nytt særforbund i idrettsforbundet

  Norges Functional Fitnessforbund ble lørdag tatt opp som det 55. særforbundet i Norges idrettsforbund.

  Det var idrettstinget som enstemmig stemte for forslaget som var lagt frem av idrettsstyret.

  Forbundet har per i dag rett over 1500 medlemmer.

  Functional Fitness
  Foto: Halvor Ekeland / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal