Ronaldo-trippel reddet Portugal : – Jeg er tom for superlativer

Få timer etter at Cristiano Ronaldo ble dømt til fengsel for skattefusk, sendte han Portugal til himmels mot erkefiende Spania.

SOCCER-WORLDCUP-POR-ESP/

Ronaldo står med 84 landslagsmål etter hat tricket mot Spania fredag kveld.

Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Kroppsspråket fra start har vist at han skulle vise seg fram i dag. Når du setter tre scoringer, så går jeg tom for superlativer, kommenterte TV 2s ekspert Petter Myhre.

Mot alle odds ble Cristiano Ronaldo VM-åpningens store spiller etter hat trick mot forhåndsfavoritt Spania. For kun timer før kampstart ble Portugals store stjerne dømt til fengsel for skattefusk.

– Dette betyr alt. Hele laget trodde på meg og vi sluttet aldri å kjempe, sa en lettet Ronaldo etter den elleville kampen.

Oppladningen til Spania var heller ikke optimal ettersom hovedtreneren, Julen Lopetegui, fikk sparken to dager tidligere etter å ha takket ja til trenerjobben i Real Madrid.

Før lagenes VM-åpning var derfor det store spørsmålet hvem som var hardest preget. Allerede etter tre minutter fikk vi svaret.

Straffescoring og keepertabbe

Nacho Fernández hadde så vidt fått i gang beina før Ronaldo var i ferd med å runde han, og spanjolen så seg nødt til å felle Portugals nummer syv. Dommeren var ikke i tvil idet han pekte mot krittmerket. Ronaldo sendte David De Gea til venstre og satte ballen til høyre.

Det tok ikke lang tid før spanjolene reiste seg igjen. Diego Costa, som ikke hadde en eneste avslutning på mål i forrige mesterskap, vant brytekampen mot Portugals Pepe og sendte ballen forbi Rui Patrício.

Isco hamret ballen i tverrliggeren og ned på mållinja minutter senere, men hadde ikke marginene på sin side. Mot spillets gang og helt ut av ingenting var det heller Portugal som satte inn 2-1.

Spanias sisteskanse gjorde en kjempebrøler på Ronaldos skudd fra 17–18 meter, og spanjolene lå under til pause.

1 av 8
24,402 visninger

Ronaldo scorer på straffe

 • Ronaldo scorer på straffe

  0:22
 • Costa utligner

  0:13
 • Kjempesjanse for Spania!

  0:11
 • Nydelig spill av Spania

  0:11
 • 2-1 Ronaldo! David De Gea med keepertabbe

  0:08
 • Diego Costa utligner til 2-2!

  0:12
 • Nacho svarer kontant, og Spania er i ledelsen!

  0:13
 • Ronaldo med hat-trick

  0:39

– Verdens beste

Men etter sidebytte ble kampen snudd på hodet. Først kriget Diego Costa seg til nok en VM-scoring etter en innøvd frisparkvariant. Deretter fikk Nacho, spilleren som laget straffe etter bare tre minutter, en etterlengtet revansje.

Nacho fyrte av på halvvolley, og sendte han kula via stolpen og i nettet.

Men Ronaldo var ikke ferdig.

Da alle trodde løpet var kjørt for Portugal, satte han inn sitt tredje for kvelden. Denne gangen på et perfekt slått frispark i det 87. minutt. Portugal-kapteinen klistret ballen i høyre kryss og sørget for 3–3 i VM-åpningen.

Skattefusk til tross, som så mange ganger tidligere ble Cristiano Ronaldo Portugals aller største helt, og er nå den eneste fotballspilleren som har scoret i åtte mesterskap på rad.

– Cristiano er verdens beste spiller, og det beviste han igjen i dag, konkluderte lagkamerat Cédric Soares etter kampslutt.

Siste nytt

 • Tapte for første gang på 13 år

  Etter 13 år uten tap tok seiersrekken slutt for de amerikanske basketherrene. Lørdag ble det 94-98-tap mot Australia i en oppkjøringskamp til VM. Sist gang USA tapte var mot Hellas i VM-semifinalen i 2006. Etter det har det blitt 78 seiere på rad.

  Australia US Basketball
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Tutta to slag under par

  Etter andre runde i Canadian Open i golf er Suzann Pettersen to slag under par, etter å ha spilt en 71-runde fredag. Den norske golfstjernen ligger på delt 45.-plass etter halvspilt turnering, to slag innenfor cutgrensen. (NTB)

  Tutta
  Foto: Vaughn Ridley / AFP
 • Hovland klatrer i USA

  Viktor Hovland fortsetter sitt sterke spill i jakten på PGA-tourkortet. Fredag spilte han en 67-runde i andre runde i Albertsons Boise Open i Idaho. Hovland ligger nå på delt 10.-plass. Han ligger fire slag bak lederen Ryan Brehm fra USA. (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Jonathan Ferrey / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal