Hopp til innhold

Ronaldo-trippel reddet Portugal : – Jeg er tom for superlativer

Få timer etter at Cristiano Ronaldo ble dømt til fengsel for skattefusk, sendte han Portugal til himmels mot erkefiende Spania.

SOCCER-WORLDCUP-POR-ESP/

Ronaldo står med 84 landslagsmål etter hat tricket mot Spania fredag kveld.

Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Kroppsspråket fra start har vist at han skulle vise seg fram i dag. Når du setter tre scoringer, så går jeg tom for superlativer, kommenterte TV 2s ekspert Petter Myhre.

Mot alle odds ble Cristiano Ronaldo VM-åpningens store spiller etter hat trick mot forhåndsfavoritt Spania. For kun timer før kampstart ble Portugals store stjerne dømt til fengsel for skattefusk.

– Dette betyr alt. Hele laget trodde på meg og vi sluttet aldri å kjempe, sa en lettet Ronaldo etter den elleville kampen.

Oppladningen til Spania var heller ikke optimal ettersom hovedtreneren, Julen Lopetegui, fikk sparken to dager tidligere etter å ha takket ja til trenerjobben i Real Madrid.

Før lagenes VM-åpning var derfor det store spørsmålet hvem som var hardest preget. Allerede etter tre minutter fikk vi svaret.

Straffescoring og keepertabbe

Nacho Fernández hadde så vidt fått i gang beina før Ronaldo var i ferd med å runde han, og spanjolen så seg nødt til å felle Portugals nummer syv. Dommeren var ikke i tvil idet han pekte mot krittmerket. Ronaldo sendte David De Gea til venstre og satte ballen til høyre.

Det tok ikke lang tid før spanjolene reiste seg igjen. Diego Costa, som ikke hadde en eneste avslutning på mål i forrige mesterskap, vant brytekampen mot Portugals Pepe og sendte ballen forbi Rui Patrício.

Isco hamret ballen i tverrliggeren og ned på mållinja minutter senere, men hadde ikke marginene på sin side. Mot spillets gang og helt ut av ingenting var det heller Portugal som satte inn 2-1.

Spanias sisteskanse gjorde en kjempebrøler på Ronaldos skudd fra 17–18 meter, og spanjolene lå under til pause.

1 av 8
24,402 visninger

Ronaldo scorer på straffe

  • Ronaldo scorer på straffe

    0:22
  • Costa utligner

    0:13
  • Kjempesjanse for Spania!

    0:11
  • Nydelig spill av Spania

    0:11
  • 2-1 Ronaldo! David De Gea med keepertabbe

    0:08
  • Diego Costa utligner til 2-2!

    0:12
  • Nacho svarer kontant, og Spania er i ledelsen!

    0:13
  • Ronaldo med hat-trick

    0:39

– Verdens beste

Men etter sidebytte ble kampen snudd på hodet. Først kriget Diego Costa seg til nok en VM-scoring etter en innøvd frisparkvariant. Deretter fikk Nacho, spilleren som laget straffe etter bare tre minutter, en etterlengtet revansje.

Nacho fyrte av på halvvolley, og sendte han kula via stolpen og i nettet.

Men Ronaldo var ikke ferdig.

Da alle trodde løpet var kjørt for Portugal, satte han inn sitt tredje for kvelden. Denne gangen på et perfekt slått frispark i det 87. minutt. Portugal-kapteinen klistret ballen i høyre kryss og sørget for 3–3 i VM-åpningen.

Skattefusk til tross, som så mange ganger tidligere ble Cristiano Ronaldo Portugals aller største helt, og er nå den eneste fotballspilleren som har scoret i åtte mesterskap på rad.

– Cristiano er verdens beste spiller, og det beviste han igjen i dag, konkluderte lagkamerat Cédric Soares etter kampslutt.

Siste nytt

  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Anna Svendsen legger opp

    Langrennsløper Anna Svendsen avslutter karrieren etter inneværende sesong.

    Tromsø-jenta bekrefter beslutningen i en oppdatering på Instagram fredag.

    – En tid for alt, skriver veteranen.

    – Jeg har gått en litt annerledes vei enn mange andre. Tok bachelor i sykepleie rett etter videregående og dro to år til USA etter det og har de siste ti årene satset for fullt som langrennsløper, men nå er den reisen over, legger hun til.

    Svendsen har blant annet markert seg i sprinter i verdenscupen over mange sesonger.

    Selv trekker tromsøværingen fram sjuendeplassen i sprint under VM i Oberstdorf som et naturlig høydepunkt. Det har også blitt fire sesonger på landslaget og 86 starter i verdenscupen.

    – Et nytt kapittel i livet står for tur, og nå gleder jeg meg til å starte i jobb som sykepleier på infeksjonsmedisinsk avdeling, skriver 34-åringen. (NTB)

    Anna Svendsen i Drammen
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal