NRK Meny
Normal

– Uaktuelt med X games neste år om ikke antidopingreglene blir fulgt

Skal X Games arrangeres i Oslo i 2017, må antidopingregelverket følges til punkt og prikke. Det mener byrådet i Oslo kommune, som nå har mottatt en søknad fra arrangørene.

Pamela Rosa

USIKKER FREMTID: For X Games i Oslo. Torsdag vant Pamela Ross fra Brasil vant finalen i skateboard street for kvinner i Skur 13 på Filipstad. Om hun og resten av verdenseliten skal komme tilbake til Oslo for X Games i 2017, må antidopingreglene følges.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Rina Mariann Hansen

HAR MOTTATT SØKNAD OM NYTT X GAMES: Byråd Rina Mariann Hansen.

Foto: Nina Eriksen / NRK

– Nå har vi fått en søknad fra dem som jobber med X Games. Den har vi ennå ikke tatt stilling til. Men om vi i hele tatt skal vurdere det, så kommer vi til å stille krystallklare krav til at de følger de internasjonale antidopingreglene, sier Arbeiderpartiets Rina Mariann Hansen til NRK.

Hun er byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo kommune. Hun ble innstilt som byråd i høst, og var ikke med på å bevilge de 42 millioner kronene som Oslo kommune nå har brukt på arrangementet.

– Det er like mye penger som Oslo kommune bruker på hele breddeidretten til sammen. Så om vi skal bruke like mye skattepenger på X Games til neste år, må de forholde seg til de samme reglene som i alle andre idrettsarrangement vi bevilger penger til, sier Hansen.

– Norge skal være ledende i antidopingarbeidet

Det har stormet rundt X Games den siste uka.

Det hele bunner i at Norges Skiforbundet mener arrangementet ikke forholder seg til det internasjonale antidopingarbeidet. Dermed valgte de å trekke seg fra den sportslige samarbeidsavtalen på søndag.

Onsdag ble det kjent at også snowboardforbundet ikke lenger samarbeider med arrangørene TV 2 og ESPN.

– Jeg regner med at det blir gjort en ordentlig evaluering av de erfaringene man har gjort seg i denne prosessen. Så må Oslo kommune, TV 2 og ESPN i samråd med Norges Skiforbund og snowboardforbundet finne ut om det er riktig å arrangere X Games på nytt neste år eller ikke, sier generalsekretær i Norges idrettsforbund, Inge Andersen, til NRK.

– Denne saken dreier seg om å følge antidopingreglementet. Det er viktig at Norge kan vise at vi er fortsatt en ledende nasjon internasjonalt når det gjelder antidopingarbeid, legger Andersen til.

– Det har vært rotete

Andersen

GENERALSEKRETÆR I NORGES IDRETTSFORBUND: Inge Andersen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

TV 2 vil ikke si om de vil arrangere X Games neste år eller ikke.

– Vi vil gjøre opp status senere. Nå har vi fokus på å gjennomføre helgens arrangement, så vil det bli gjort en vurdering om neste år til uka, sier kommunikasjonssjef i TV2, Jan-Petter Dahl.

X Games er nå godt i gang, og byråd Hansen mener arrangementet har stor verdi for Oslo. Om dopingkrangelen har rotet det til for et X Games i Oslo 2017, mener Hansen det er for tidlig å si noe om.

– Det skaper et dilemma når kommunen har gitt 42 millioner skattekroner til en arrangør som ikke har hatt antidopingarbeidet klart på forhånd, og det har helt klart vært rotete.

Siste nytt

 • Uavgjort på Aspmyra

  Sandefjord scoret sitt første på 705 minutter på bortebane mot Bodø/Glimt. Men Kastratis mål holdt ikke til seier. Jose Angel utliknet for Glimt før pause. Kampen endte 1–1

  Eliteserien fotball 2018. Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Første seier til Rekdal

  Kjetil Rekdal ble ansatt i Start for å redde sørlendingene fra nedrykk. Mot Kristiansund fikk Start sin første seier under sin nye trener. Rekdals gutter vant 2–0 på Sør Arena.

  Eliteserien fotball 2018 Start - Kristiansund.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Tromsø kjempet seg tilbake

  Sarpsborg 08 var det beste laget i første omgang, men gikk til pause med kun 1–0. Da det var ti minutter igjen av kampen ledet østfoldingene 2–1. Men TIL ga ikke opp, med to mål av Jostein Gundersen og Robert Taylor vant Tromsø 2–3.

  Eliteserien fotball 2018: Sarpsborg - Tromsø (2-3).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM fotball: Polen - Colombia
FIFA Fotball-VM 2018: Polen - Colombia
FIFA Fotball-VM 2018 Polen - Colombia og eliteserien Rosenborg - Vålerenga