Hopp til innhold

U23-gutta refses av sjefen: – Fortjener et klaps på kinnet

RICHMOND/OSLO (NRK): Landslagssjef Stig Kristiansen er nådeløs mot egne U23-ryttere, som til slutt var sjanseløse i VM.

Markus Hoelgaard

Her sitter Truls Engen Korsæth foran Markus Hoelgaard i hovedfeltet.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– De fortjener et klaps på kinnet, holdt jeg på å si. De fortjener ikke noe ros i dag, sier Kristiansen til TV 2.

– Jeg blir eitrende forbannet over hvordan de løser løpet. De kjører som 15-16-åringer, fortsetter landslagssjefen.

Tordentalen kommer etter at han har sett Truls Engen Korsæth bli Norges bestemann på en 39.-plass. Franske Kevin Ledanois tok gullet foran italieneren Simone Consonni og franskmannen Anthony Turgis.

Ledanois

STERKEST: Franskmannen Kevin Ledanois.

Foto: Gerry Broome / Ap

Det største norske medaljehåpet Daniel Hoelgaard (74.-plass) kjørte sammen med lillebror Markus (92), Korsæth, Odd Christian Eiking (75), Anders Skaarseth (43), og Fridtjof Røinås (sto av).

Sistnevnte var uheldig med både punktering og velt, og Røinås måtte til slutt stå av. De fem andre rytterne satt lenge i hovedfeltet, som holdt seg ganske samlet til det gjensto seks kilometer.

– For tøff løype for oss

Da kom også angrepet – og dramatikken. Markus Hoelgaard var involvert i en massevelt like etterpå, og regnet skapte store utfordringer på tampen.

Korsæth måtte slippe taket drøye to kilometer før mål, og de norske gutta klarte ikke å henge med da feltet skrudde opp tempoet. Bakkene på tampen av den 16,2 kilometer lange runden ble altfor tøffe.

Kristiansen var særlig frustrert over at laget ble sittende så langt bak i feltet.

– Vi hadde håpet på bedre resultat. Vi trodde at løypa skulle være litt lettere – uten at det skal bli noen unnskyldning. Men den ble for tøff for oss, sier Odd Christian Eiking til NRK.

TV 2-kommentator Johan Kaggestad slo fast at U23-gutta ble «feid av banen» i motbakkene.

– Som å kjøre med bremsene på

Eldstebror Hoelgaard ble på forhånd nevnt som en av de største gullkandidatene i landeveisrittet i Richmond. Han var langt nede etter fiaskoen.

– Det var blytungt fra start til mål. Jeg har ikke mange av de (dagene) i året. Det er surt. Det var som å kjøre med bremsene på, sier Hoelgaard til NRK.

Han forteller i likhet med lagkameratene at han hadde veldig dårlig dagsform. Hoelgaard slet også med å ta til seg næring.

– Jeg var kvalm og sliten i dag. Nå er det bare å nullstille seg, sier Hoelgaard.

Forventningene til de norske gutta var ekstra store siden Norge tok gull, bronse og femteplass under fjorårets U23-ritt.

Sven Erik Bystrøm, Kristoffer Skjerping og Sondre Holst Enger sørget for en sensasjonell fangst den gang.

Det var første U23-gull siden Kurt Asle Arvesen vant i 1997.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal