U21-gutta slo tilbake etter pinlig Portugal-tap

Mushaga Bakenga og Alexander Groven scoret målene da Norges U21-lag vant 2-1 mot Makedonia.

Mushaga

Mushaga Bakenga scoret da Norges U21-lag vant 2-0 mot Makedonia.

Berisha1

Valon Berisha startet for Norge mot Makedonia.

Norges U21-gutter vant 2-1 mot Makedonia og tok sine første poeng i EM-kvalifiseringen.

Dermed slo laget tilbake etter stortapet mot Portugal i forrige uke.

– Den siste halvtimen var ingenting. Det var bare en pine å være med på. Elendig, sa trener Tor-Ole Skullerud etter 1-5-tapet mot Portugal.

Alexander Groven og Mushaga Bakenga scoret målene mot Makedonia tirsdag kveld.

Groven-kanon

Norge fikk en kanonstart på kampen på Marienlyst stadion i Drammen.

Etter bare tre minutter banket Alexander Groven inn 1-0 til Norge.

Norge angrep og et innlegg fra Fredrik UIvestad fant Hønefoss-spilleren bak i feltet. Groven banket til på direkten og ballen gikk via en Makedonia-spiller og i mål.

Norge åpnet offensivt og var det beste laget i starten av kampen.

Straffe og rødt kort

Etter 23 minutter ble spissen Mushaga Bakenga felt på vei gjennom. Dommeren dømte straffespark og Makedonias Aleksandar Damcevski fikk rødt kort.

Reprisen viste at Bakenga trolig ble felt på utsiden av 16-meteren.

Spissen valgte selv å ta straffesparket og la ballen iskaldt opp i det høyre hjørnet.

Dermed ledet Norge 2-0 på hjemmebane.

Gjestene yppet seg

Norge mistet litt av initiativet etter pause og gjestene skapte mer enn i første omgang.

Etter 71 minutter ble en tydelig frustrert Valon Berisha byttet ut og erstattet av Jonas Svensson. Berisha ristet på hodet og dro av seg drakten i sinne på vei ut av banen.

Og bare minuttet senere reduserte Makedonia til 2-1.

Hristijan Dragarski slo et frispark fra rundt 25 meter. Det som i utgangspunktet så ut som et innlegg gikk rett gjennom feltet og i det lengste hjørnet bak keeper Aslak Falch.

Flere mål ble det ikke i Drammen - og Norge vant 2-1.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».