NRK Meny
Normal

Tysse tapte målet

Kappgjenger Erik Tysse regnet seg som medaljekandidat før favorittdistansen hans, men måtte se teten forsvinne.

Erik Tysse
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Gullet på 20 kilometer kappgang gikk til russiske Valerij Borkhin, som med det tok Russlands første OL-gull i Beijing.

Borkhin vant med tiden 1.19,01, 14 sekunder foran OL-vinneren fra 1996 Jefferson Perez fra Ecuador. Australske Jared Tallent tok bronsemedaljen.

- Som om noen trakk ut stikkontakten

Erik Tysse gikk i mål som nummer 21.

Se resultatsoversikten her

- Beina ville bare ikke i dag. Jeg følte meg veldig fin, og etter 10 kilometer tenkte jeg at dette var min dag. Så gikk det to kilometer til, og da var det som om noen hadde trukket ut stikkontakten. Det var bare tomt, sier Tysse.

Ny sjanse

Han skal også gå 50 kilometer kappgang i OL, og var tidligere denne uken optimistisk også foran den distansen.

- Jeg fikk mye fin erfaring under VM i Osaka i fjor. Sjansen på den distansen er så absolutt til stede, men hjertet mitt banker nok hardest for 20-kilometeren, sa Tysse da.

Han har hatt en god sesong før OL med to seirer, to tredjeplasser og en sjetteplass i de største internasjonale konkurransene.

- Sesongen min i år har kanskje vært litt i overkant i forhold til forventningene. Vi har jo lagt opp til en formtopp under OL, men jeg har jo allerede sikret meg to flotte seirer, sa Tysse før han OL-debuterte.

LES: Nordmenn i aksjon, 16. august

LES: Dette er FRIIDRETT

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal