Tysse brøt etter mystisk krampe: – Smertene ble for store

BEIJING (NRK): Erik Tysse fikk en smertefull krampe helt øverst på baksiden av låret under 20 kilometer kappgang.

Erik Tysse

SMERTER: Erik Tysse hadde kramper øverst på låret, og måtte få ispose under shortsen.

Foto: Vidar Ruud/Harald Thingnes / NTB scanpix/NRK

– Det sitter oppi festet i venstrelåret. Det ble bare verre og verre. Til sutt var det så store smerter at det gikk utover teknikken, sier Erik Tysse.

 • Se video lenger ned i saken.

Kappgjengeren er en mester i å tolerere smerte. Men under søndagens 20-kilometer, da krampene begynte å komme allerede etter noen kilometer, var selv han sjanseløs til å fortsette.

Han karet seg av veien mens han tok seg til baksiden av låret. Tysse haltet bort til den norske boden, hvor han måtte forklare landslagslegen at det rett og slett ikke gikk.

– Dette er ikke noe hyggelig

Han fikk raskt plassert en ispose opp under shortsen. 34-åringen rykket til flere ganger idet krampene tok ham på ny.

– Det er utrolig skuffende. Vi gjorde det vi skulle. Jeg følte jeg var inni det, sier Tysse.

– Hvordan er dette for deg?

– Det er ikke noe hyggelig, sier han til NRK.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tysse måtte bryte

Helt ukjent problem

Nå er spørsmålet hva i all verden som skjedde. Tysse ble sjekket av fysioterapeut senest i dag morges, og han har aldri merket noe problem. Men etter bare tre-fire kilometer merket han at det var noe galt.

– Jeg har aldri hatt det sånn før. Vi må bare finne ut av det, sier han.

Trener Stephan Plätzer ble tatt på senga av den uforutsette skaden. Han vet ikke hva som har skjedd.

– Det er en katastrofe. Sånne ting kan skje, men det er selvfølgelig overraskende. Jeg føler meg bare helt tom. Det er dette man har jobbet for i et helt år, og når er det ingenting igjen sier Plätzer til NRK.

Satser mot Rio

Han er imidlertid klar på at Tysse vil fortsette satsingen inn mot OL i Rio neste sommer. Han trekker frem hvordan nordmannen har kommet tilbake fra verre ting før, nemlig den positive dopingprøven han avga i 2010.

– Han har kommet tilbake fra helt andre ting før. Dette er en skade vi må finne ut av, men vi gir ikke opp og går videre mot OL, sier treneren.

Siste nytt

 • Tilskuertak i Bundesliga

  Ingen klubber får ha flere enn 15.000 tilskuere på fotballkamper i Tyskland i tiden som kommer. Det er lokale og nasjonale myndigheter blitt enige om.

  Til nå under pandemien er det lokale helsemyndigheter i hver region som har avgjort publikumsbegrensninger, men nå er det oppnådd enighet om et felles regelverk.

  Ved utendørsarrangementer kan 30 til 50 prosent av en arenas kapasitet benyttes, med tak på 15.000 tilskuere. Innendørs får ingen ha flere enn 5000 tilskuere. Det gjelder blant annet basketball, håndball og ishockey.

  Haaland
  Foto: ODD ANDERSEN / AFP
 • Trøbbel for Østerrikes VM-lag

  Fire spillere på Østerrikes landslag i håndball har blitt koronasmittet, melder dansk TV2. Fra før er treneren hjemme etter positiv test før avreise. Kanalen får opplyst om smittetilfellene av Østerrikes pressesjef.

  VM starter torsdag og klokken 18 møter Østerrike Kina i første kamp. Østerrike har kun tolv spillere til disposisjon. Norge spiller sin første kamp mot Kasakhstan fredag.

  Denmark Austria Women Handball
  Foto: Henning Bagger / AP
 • Seks nordmenn til kortbane-VM

  Norges Svømmeforbund sender seks utøvere til kortbane-VM svømming i Abu Dhabi før jul. Alle er menn. Ingeborg Vassbakk Løyning har meldt sykdomsforfall.

  Troppen: Henrik Christiansen (Lambertseter), Tomoe Zenimoto Hvas (Bærumsvømmerne), André Klippenberg Grindheim (Hamar), Nicholas Savola Lia (Bærumsvømmerne), Jon Jøntvedt (Bryne), Markus Lie (Bergensvømmerne).

  Mesterskapet arrangeres 16. til 21. desember.

  Russia European Short Course Swimming Championships
  Foto: Sergei Grits / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal