NRK Meny
Normal

Tysse brøt etter mystisk krampe: – Smertene ble for store

BEIJING (NRK): Erik Tysse fikk en smertefull krampe helt øverst på baksiden av låret under 20 kilometer kappgang.

Erik Tysse

SMERTER: Erik Tysse hadde kramper øverst på låret, og måtte få ispose under shortsen.

Foto: Vidar Ruud/Harald Thingnes / NTB scanpix/NRK

– Det sitter oppi festet i venstrelåret. Det ble bare verre og verre. Til sutt var det så store smerter at det gikk utover teknikken, sier Erik Tysse.

 • Se video lenger ned i saken.

Kappgjengeren er en mester i å tolerere smerte. Men under søndagens 20-kilometer, da krampene begynte å komme allerede etter noen kilometer, var selv han sjanseløs til å fortsette.

Han karet seg av veien mens han tok seg til baksiden av låret. Tysse haltet bort til den norske boden, hvor han måtte forklare landslagslegen at det rett og slett ikke gikk.

– Dette er ikke noe hyggelig

Han fikk raskt plassert en ispose opp under shortsen. 34-åringen rykket til flere ganger idet krampene tok ham på ny.

– Det er utrolig skuffende. Vi gjorde det vi skulle. Jeg følte jeg var inni det, sier Tysse.

– Hvordan er dette for deg?

– Det er ikke noe hyggelig, sier han til NRK.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tysse måtte bryte

Helt ukjent problem

Nå er spørsmålet hva i all verden som skjedde. Tysse ble sjekket av fysioterapeut senest i dag morges, og han har aldri merket noe problem. Men etter bare tre-fire kilometer merket han at det var noe galt.

– Jeg har aldri hatt det sånn før. Vi må bare finne ut av det, sier han.

Trener Stephan Plätzer ble tatt på senga av den uforutsette skaden. Han vet ikke hva som har skjedd.

– Det er en katastrofe. Sånne ting kan skje, men det er selvfølgelig overraskende. Jeg føler meg bare helt tom. Det er dette man har jobbet for i et helt år, og når er det ingenting igjen sier Plätzer til NRK.

Satser mot Rio

Han er imidlertid klar på at Tysse vil fortsette satsingen inn mot OL i Rio neste sommer. Han trekker frem hvordan nordmannen har kommet tilbake fra verre ting før, nemlig den positive dopingprøven han avga i 2010.

– Han har kommet tilbake fra helt andre ting før. Dette er en skade vi må finne ut av, men vi gir ikke opp og går videre mot OL, sier treneren.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal