Hopp til innhold

Tysse brøt etter mystisk krampe: – Smertene ble for store

BEIJING (NRK): Erik Tysse fikk en smertefull krampe helt øverst på baksiden av låret under 20 kilometer kappgang.

Erik Tysse

SMERTER: Erik Tysse hadde kramper øverst på låret, og måtte få ispose under shortsen.

Foto: Vidar Ruud/Harald Thingnes / NTB scanpix/NRK

– Det sitter oppi festet i venstrelåret. Det ble bare verre og verre. Til sutt var det så store smerter at det gikk utover teknikken, sier Erik Tysse.

 • Se video lenger ned i saken.

Kappgjengeren er en mester i å tolerere smerte. Men under søndagens 20-kilometer, da krampene begynte å komme allerede etter noen kilometer, var selv han sjanseløs til å fortsette.

Han karet seg av veien mens han tok seg til baksiden av låret. Tysse haltet bort til den norske boden, hvor han måtte forklare landslagslegen at det rett og slett ikke gikk.

– Dette er ikke noe hyggelig

Han fikk raskt plassert en ispose opp under shortsen. 34-åringen rykket til flere ganger idet krampene tok ham på ny.

– Det er utrolig skuffende. Vi gjorde det vi skulle. Jeg følte jeg var inni det, sier Tysse.

– Hvordan er dette for deg?

– Det er ikke noe hyggelig, sier han til NRK.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tysse måtte bryte

Helt ukjent problem

Nå er spørsmålet hva i all verden som skjedde. Tysse ble sjekket av fysioterapeut senest i dag morges, og han har aldri merket noe problem. Men etter bare tre-fire kilometer merket han at det var noe galt.

– Jeg har aldri hatt det sånn før. Vi må bare finne ut av det, sier han.

Trener Stephan Plätzer ble tatt på senga av den uforutsette skaden. Han vet ikke hva som har skjedd.

– Det er en katastrofe. Sånne ting kan skje, men det er selvfølgelig overraskende. Jeg føler meg bare helt tom. Det er dette man har jobbet for i et helt år, og når er det ingenting igjen sier Plätzer til NRK.

Satser mot Rio

Han er imidlertid klar på at Tysse vil fortsette satsingen inn mot OL i Rio neste sommer. Han trekker frem hvordan nordmannen har kommet tilbake fra verre ting før, nemlig den positive dopingprøven han avga i 2010.

– Han har kommet tilbake fra helt andre ting før. Dette er en skade vi må finne ut av, men vi gir ikke opp og går videre mot OL, sier treneren.

Sportsnyheter

Intenst VM-drama: Her får dei beskjeden

Det blei ein høgdramatisk siste runde i gruppe C i VM. Polen måtte vente fleire minuttar etter ferdigspelt kamp før VM-avansementet var eit faktum.

Hjulmand

Danmark-sjefen om regnbue-presset: – Det er urimelig

Danmarks mesterskapsfasit er VM-exit, sisteplass i gruppa og totalfiasko. Sjefen sier det ikke finnes noen unnskyldninger, men mener likevel at det utenomsportslige preget laget.

Siste nytt

 • Håndball-VM på Viaplay til 2031

  En ny avtale med Det internasjonale håndballforbundet sikrer Viaplay rettighetene til å vise håndball-VM for kvinner og menn fram til 2031.

  Avtalen omfatter herrenes håndball-VM i Polen og Sverige i 2023, VM i Norge, Danmark og Kroatia i 2025, samt mesterskapene i 2027, 2029 og 2031.

  For kvinnenes del er gjelder avtalen håndball-VM i Norge, Sverige og Danmark i 2023, VM i Tyskland og Nederland i 2025, samt mesterskapene i 2027, 2029 og 2031, opplyser Viaplay i en pressemelding.

  Viaplays sportssjef i Norge, Kristian Oma, er fornøyd med avtalen. Viaplay sendte også EM i håndball i Slovenia, Montenegro og Nord-Makedonia i november. 1,2 millioner nordmenn så finalen mellom Norge og Danmark, der Norge gikk seirende ut. (NTB)

  Håndball-EM Slovenia 2022, finale: Danmark - Norge
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Hjulmand etter VM-fiaskoen: – Ikke tiden for konklusjoner

  Danmarks landslagstrener Kasper Hjulmand møtte pressen torsdag morgen etter Danmarks VM-exit. Hjulmand tar på seg ansvaret for fiaskoen, men går ikke i detalj om egen fremtid som Danmark-sjef.

  På spørsmål fra NRK om han det siste døgnet har vurdert sin posisjon svarer han:

  – Det er ikke tiden for konklusjoner. Jeg synes man skal være forsiktig med å trekke konklusjoner den ene eller andre veien. Jeg tar ikke noe for gitt.

  Det danske forbundets direktør, Peter Møller, gikk langt i å frede Hjulmand etter exiten torsdag kveld.

  – Resultatene har jeg som fotballdirektør ansvar for, så jeg tar fullt ansvar for at vi ikke har skaffet resultater. Vi er veldig glade for Kasper. Vi tror på at han kan være med å ta laget videre, sa Møller til danske DR.

  Torsdag stod han fortsatt ved det.

  – Vi går ikke i panikk fordi at vi har tapt to fotballkamper på ni dager.

  Kasper Hjulmand
  Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 • Raser mot kampprogrammet i VM: – Fullstendig vanvittig

  Argentinas landslagstrener Lionel Scaloni raser mot kampprogrammet i fotball-VM. Årsaken er at det argentinske laget skal spille åttedelsfinale allerede lørdag – mindre enn tre døgn etter forrige kamp.

  – Jeg synes det er fullstendig vanvittig at vi skal spille om nesten to dager når vi har vunnet gruppen. Jeg kan ikke forstå det, sa Scaloni ifølge Reuters etter onsdagens kamp mot Polen.

  – Hva er klokka? Nesten ett om natta. Torsdag, dagen etter med forberedelser og så spiller vi. Det er ikke gode forhold, men det er likt for alle. Vi er øverst i gruppen, vi kunne hatt mer hvile.

  Argentina ble til slutt gruppevinnere i gruppe C etter at de vant 2-0 mot Polen onsdag. Lørdag venter åttedelsfinale mot Australia.

  WCup Poland Argentina Soccer
  Foto: Natacha Pisarenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste