Tysse klarte OL-kravet

Erik Tysse kvalifiserte seg til OL dagen etter at to års dopingutestengelse var overstått.

Erik Tysse ved målgang

JUBLET FOR OL: Erik Tysse krysser målgang og innser at han har klart OL-kravet.

Foto: Siri Kleiven Strøm / NRK

Dagens 20-kilometer var kappgjengerens eneste sjanse til å kvalifisere seg til OL i London. I går var han ferdig med to års utestengelse etter dopingdommen mot han. I dag var siste sjanse til å klare OL-kravet.

Tyssse fullførte dagens 20-kilometer i Os på tiden 1.21,05. OL-kravet var på 1.21,45. Tysse er dermed klar for OL i London.

Det var en sliten men glad Tysse som snakket til NRK etter målgang.

– Akkurat nå er jeg så sliten at det er vondt. Det var støtten fra 1500 osinger langs løypa som gjorde at jeg kunne klare dette.

Lang vei å gå

2.februar 2011 ble Erik Tysse dømt til to års utestengelse fra idretten etter å ha testet positivt på det ulovlige stoffet CERA. Tysse har hele tiden hevdet at han er uskyldig dømt men har ikke fått medhold av hverken domsutvalget i Norges Idrettsforbund eller CAS (idrettens Voldsgiftsrett), som er idrettens øverste tribunal.

6. oktober 2011 kom det en regelendring som gjorde at Tysse øynet et comeback allerede i London OL 2012. Da ble nemlig Osaka-regelen opphevet. Den sier at en utøver som er utestengt for en periode på seks måneder eller mer automatisk må stå over den neste OL-konkurransen.

Ser frem mot OL

Etter å ha klart OL-kravet ser tysse nå frem mot 20-kilometeren i London den 4. august.

– I dag var det først og fremst utrolig deilig å konkurrere igjen. Nå skal jeg jobbe for å holde den gode formen slik at jeg forhåpentligvis kan gå inn til en like god tid i London.

Siste nytt

 • Sarpsborg med viktig seier over VIF

  Sarpsborg 08 vant 1-0 over Vålerenga i mandagens kveldskamp i Eliteserien. Jonathan Lindseth scoret kampens eneste mål, og sikret sarpingene sin første trepoenger siden 16. juni. De poengene kan vise seg veldig viktige i kampen for Eliteseriespill også neste sesong. – Vi får marginene med oss i dag og drar i land dette her. Vi blir litt lettere til sinns med en trepoenger nå, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke. Etter seieren over Vålerenga ligger Sarpsborg på kvalikplass, og har like mange poeng som både Ranheim og Strømsgodset på nedrykksplassene.

  Jonathan Lindseth jubler for scoring
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • De Gea forlenget med United

  Den spanske keeperstjernen David de Gea blir i Manchester United. Mandag signerte de Gea en ny fireårskontrakt med klubben. Med i avtalen ligger det også at Old Trafford-klubben har opsjon på å forlenge spanjolens kontrakt med ytterligere ett år.

  28 år gamle De Gea kom til United i 2011 og har siden spilt 367 kamper for klubben.

  Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har følt seg trygg på at den viktige sisteskansen ville forlenge kontrakten med klubben. Det ga han senest uttrykk for på sin ukentlige pressekonferanse sist fredag. (NTB)

  Solskjær og De Gea
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Messi kan sesongåpne mot Dortmund

  Lionel Messi er friskmeldt og høyaktuell for Barcelonas bortekamp mot Borussia Dortmund i mesterligaen tirsdag, melder klubben. Den argentinske superstjernen har gått glipp av sesongens fire første seriekamper på grunn av en leggskade.

  Messi
  Foto: Albert Gea / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal