Tysse klarte OL-kravet

Erik Tysse kvalifiserte seg til OL dagen etter at to års dopingutestengelse var overstått.

Erik Tysse ved målgang

JUBLET FOR OL: Erik Tysse krysser målgang og innser at han har klart OL-kravet.

Foto: Siri Kleiven Strøm / NRK

Dagens 20-kilometer var kappgjengerens eneste sjanse til å kvalifisere seg til OL i London. I går var han ferdig med to års utestengelse etter dopingdommen mot han. I dag var siste sjanse til å klare OL-kravet.

Tyssse fullførte dagens 20-kilometer i Os på tiden 1.21,05. OL-kravet var på 1.21,45. Tysse er dermed klar for OL i London.

Det var en sliten men glad Tysse som snakket til NRK etter målgang.

– Akkurat nå er jeg så sliten at det er vondt. Det var støtten fra 1500 osinger langs løypa som gjorde at jeg kunne klare dette.

Lang vei å gå

2.februar 2011 ble Erik Tysse dømt til to års utestengelse fra idretten etter å ha testet positivt på det ulovlige stoffet CERA. Tysse har hele tiden hevdet at han er uskyldig dømt men har ikke fått medhold av hverken domsutvalget i Norges Idrettsforbund eller CAS (idrettens Voldsgiftsrett), som er idrettens øverste tribunal.

6. oktober 2011 kom det en regelendring som gjorde at Tysse øynet et comeback allerede i London OL 2012. Da ble nemlig Osaka-regelen opphevet. Den sier at en utøver som er utestengt for en periode på seks måneder eller mer automatisk må stå over den neste OL-konkurransen.

Ser frem mot OL

Etter å ha klart OL-kravet ser tysse nå frem mot 20-kilometeren i London den 4. august.

– I dag var det først og fremst utrolig deilig å konkurrere igjen. Nå skal jeg jobbe for å holde den gode formen slik at jeg forhåpentligvis kan gå inn til en like god tid i London.

Siste nytt

 • Ny skadesmell for Bayern

  Bayern Münchens colombianske stjerne James Rodriguez er ute med leddbåndsskade på uviss tid, melder klubben. Bayern har skuffet så langt i årets Bundesliga og ligger på femteplass, sju poeng bak serieleder Dortmund.

  James Rodriguez
  Foto: Thanassis Stavrakis / AP
 • Johansen spent på ny manager

  Onsdag kom beskjeden om at Fulham-manager Slavisa Jokanovic erstattes av Claudio Ranieri, mannen som ledet Leicester til et sensasjonelt ligagull i 2016.
  – Det blir utrolig spennende. Han har et enormt navn og man husker hva han gjorde i Leicester, sier Stefan Johansen til NRK. I skrivende stund ligger Fulham på sisteplass i Premier League, med fem poeng på 12 kamper.

  Nasjonsliga Slovenia mot Norge.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Bjøntegaard vant generalprøven

  Erlend Bjøntegaard vant landslagets siste testrenn i skiskyting før sesongstarten på Sjusjøen 24. november. Bjøntegaard bommet to ganger i stående skyting. Johannes Thingnes Bø bommet tre ganger i liggende og en gang i stående og kom et stykke bak.

  Erlend Bjøntegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Torsteins sjakkskole
Sport i dag