Tysse klarte OL-kravet

Erik Tysse kvalifiserte seg til OL dagen etter at to års dopingutestengelse var overstått.

Erik Tysse ved målgang

JUBLET FOR OL: Erik Tysse krysser målgang og innser at han har klart OL-kravet.

Foto: Siri Kleiven Strøm / NRK

Dagens 20-kilometer var kappgjengerens eneste sjanse til å kvalifisere seg til OL i London. I går var han ferdig med to års utestengelse etter dopingdommen mot han. I dag var siste sjanse til å klare OL-kravet.

Tyssse fullførte dagens 20-kilometer i Os på tiden 1.21,05. OL-kravet var på 1.21,45. Tysse er dermed klar for OL i London.

Det var en sliten men glad Tysse som snakket til NRK etter målgang.

– Akkurat nå er jeg så sliten at det er vondt. Det var støtten fra 1500 osinger langs løypa som gjorde at jeg kunne klare dette.

Lang vei å gå

2.februar 2011 ble Erik Tysse dømt til to års utestengelse fra idretten etter å ha testet positivt på det ulovlige stoffet CERA. Tysse har hele tiden hevdet at han er uskyldig dømt men har ikke fått medhold av hverken domsutvalget i Norges Idrettsforbund eller CAS (idrettens Voldsgiftsrett), som er idrettens øverste tribunal.

6. oktober 2011 kom det en regelendring som gjorde at Tysse øynet et comeback allerede i London OL 2012. Da ble nemlig Osaka-regelen opphevet. Den sier at en utøver som er utestengt for en periode på seks måneder eller mer automatisk må stå over den neste OL-konkurransen.

Ser frem mot OL

Etter å ha klart OL-kravet ser tysse nå frem mot 20-kilometeren i London den 4. august.

– I dag var det først og fremst utrolig deilig å konkurrere igjen. Nå skal jeg jobbe for å holde den gode formen slik at jeg forhåpentligvis kan gå inn til en like god tid i London.

Sportsnyheter

Basketak da Tyrkia ble sendt mot EM-stupet

Det kokte fullstendig over i sluttminuttene da Tyrkia jaget et avgjørende utligningsmål. I steden har Wales kurs mot avansement, mens Tyrkia må håpe på et mirakel.

Siste nytt

 • Sergio Ramos forlater Madrid

  Real Madrid bekrefter at Sergio Ramos (35) forlater klubben i sommer.

  I morgen skal det holdes en avskjedsseremoni for midtstopperen som har vært i klubben siden 2005.

  Det meldes ikke hvor han skal spille neste sesong, men han kan dra vederlagsfritt ettersom hans kontrakt går ut i sommer.

  Det har blitt 671 kamper og 101 scoringer på 35-åringen.

  Det siste året har Ramos slitt med skadeproblemer, og han er ikke med i Spanias EM-tropp.

  La Liga Santander - Real Madrid v Atletico Madrid
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Johannessen OL-klar

  Golfaren Kristian Krogh Johannessen sikra seg ein OL-plass, etter at Wu Ashun ikkje klarte cuten i siste kvalifiseringsturnering.

  Kinesaren var den einaste som kunne dytte Johannessen ned frå 60.-plassen på OL-rankinga, men då måtte han klare ein topp-seks-plassering i golfturneringa i Cádiz.

  Men Wu enda på 70.-plass etter dag to, og får dermed ikkje vere med vidare i turneringa. Johannessen ligg på ein delt 8.-plass, men uansett kva han gjer resten av turneringa vil OL-plassen vere sikker.

  Viktor Hovland har tidlegare sikra seg ein OL-plass i golf for Noreg.

  Krogh Johannessen
  Foto: Morten Stenberg / NRK
 • Måtte ut etter grisetakling

  Aron Dønnum ble byttet ut på grunn av skade da han ble taklet knallhardt av Kitolano.

  Odd-spilleren suste inn med høy fart, og låste Dønnums bein i taklingen. VIF-spilleren ble liggende lenge på gressmatta, og måtte støtte seg på to VIF-ansatte da han ble hjulpet av banen.

  Eurosport-kommentatorene Kenneth Fredheim og Tor Ole Skullerud var samstemte i at dette var soleklart rødt kort. Men Kitolano slapp unna med gult kort.

  Kitolano selv meldte før kampen at han skulle være stygg. Det ble han konfrontert med av Eurosport i pausen.

  – Jeg skulle ikke være stygg og takle ham ut. Jeg vil ha den beste spillern på banen, så det var kjipt. Det var 50/50, så da kan alt skje, sier Kitolano.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal