Tysse klarte OL-kravet

Erik Tysse kvalifiserte seg til OL dagen etter at to års dopingutestengelse var overstått.

Erik Tysse ved målgang

JUBLET FOR OL: Erik Tysse krysser målgang og innser at han har klart OL-kravet.

Foto: Siri Kleiven Strøm / NRK

Dagens 20-kilometer var kappgjengerens eneste sjanse til å kvalifisere seg til OL i London. I går var han ferdig med to års utestengelse etter dopingdommen mot han. I dag var siste sjanse til å klare OL-kravet.

Tyssse fullførte dagens 20-kilometer i Os på tiden 1.21,05. OL-kravet var på 1.21,45. Tysse er dermed klar for OL i London.

Det var en sliten men glad Tysse som snakket til NRK etter målgang.

– Akkurat nå er jeg så sliten at det er vondt. Det var støtten fra 1500 osinger langs løypa som gjorde at jeg kunne klare dette.

Lang vei å gå

2.februar 2011 ble Erik Tysse dømt til to års utestengelse fra idretten etter å ha testet positivt på det ulovlige stoffet CERA. Tysse har hele tiden hevdet at han er uskyldig dømt men har ikke fått medhold av hverken domsutvalget i Norges Idrettsforbund eller CAS (idrettens Voldsgiftsrett), som er idrettens øverste tribunal.

6. oktober 2011 kom det en regelendring som gjorde at Tysse øynet et comeback allerede i London OL 2012. Da ble nemlig Osaka-regelen opphevet. Den sier at en utøver som er utestengt for en periode på seks måneder eller mer automatisk må stå over den neste OL-konkurransen.

Ser frem mot OL

Etter å ha klart OL-kravet ser tysse nå frem mot 20-kilometeren i London den 4. august.

– I dag var det først og fremst utrolig deilig å konkurrere igjen. Nå skal jeg jobbe for å holde den gode formen slik at jeg forhåpentligvis kan gå inn til en like god tid i London.

Siste nytt

 • Watndal helt i toppsjiktet

  Erik Watndal står med 74 av 75 mulige treff etter første dag av OL-kvalifiseringen i skeet. Dermed er han i toppsjiktet.

  I 33 stekende varmegrader virket Watndal sikker som få på de første 25 skuddene. Deretter ble det en bom på den andre serien, mens elektrikeren fra Moss fikk ned alle igjen på den tredje og siste serien for dagen.

  Watndal slengte hånden i været da han var ferdig med den siste stasjonen for dagen.

  50 skudd mandag formiddag norsk tid avgjør om det blir finaleplass.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Uvær flytter ro-øvelser

  Dårlig værvarsel for de neste dagene har ført til nye endringer i roprogrammet for OL. Det får betydning for alle de tre norske båtene.

  Alle tirsdagens øvelser er flyttet til onsdag eller torsdag. Det fører til flere forskyvninger i programmet, slik at noen øvelser flyttes fra onsdag til torsdag, noen fra torsdag til fredag.

  Are Strandli og Kristoffer Brun må vente til onsdag med å ro semifinale i dobbeltsculler lettvekt, mens Kjetil Borchs semifinale i singlesculler skyves fra onsdag til torsdag. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Tredjeplass for Høst

  Norske Line Flem Høst imponerte da hun tok tredjeplass i andre seilas i laser radial.

  Det var tyske Svenja Weger som tok seieren, mens kroatiske Elena Vorobeva klarte akkurat å ta seg forbi Flem Høst.

  Hun ligger på 7.-plass etter to seilaser.

  Den norske seileren skal i aksjon igjen natt til mandag.

  Sailing - Women's Laser Radial - Opening Series
  Foto: Carlos Barria / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal