Tysse klarte OL-kravet

Erik Tysse kvalifiserte seg til OL dagen etter at to års dopingutestengelse var overstått.

Erik Tysse ved målgang

JUBLET FOR OL: Erik Tysse krysser målgang og innser at han har klart OL-kravet.

Foto: Siri Kleiven Strøm / NRK

Dagens 20-kilometer var kappgjengerens eneste sjanse til å kvalifisere seg til OL i London. I går var han ferdig med to års utestengelse etter dopingdommen mot han. I dag var siste sjanse til å klare OL-kravet.

Tyssse fullførte dagens 20-kilometer i Os på tiden 1.21,05. OL-kravet var på 1.21,45. Tysse er dermed klar for OL i London.

Det var en sliten men glad Tysse som snakket til NRK etter målgang.

– Akkurat nå er jeg så sliten at det er vondt. Det var støtten fra 1500 osinger langs løypa som gjorde at jeg kunne klare dette.

Lang vei å gå

2.februar 2011 ble Erik Tysse dømt til to års utestengelse fra idretten etter å ha testet positivt på det ulovlige stoffet CERA. Tysse har hele tiden hevdet at han er uskyldig dømt men har ikke fått medhold av hverken domsutvalget i Norges Idrettsforbund eller CAS (idrettens Voldsgiftsrett), som er idrettens øverste tribunal.

6. oktober 2011 kom det en regelendring som gjorde at Tysse øynet et comeback allerede i London OL 2012. Da ble nemlig Osaka-regelen opphevet. Den sier at en utøver som er utestengt for en periode på seks måneder eller mer automatisk må stå over den neste OL-konkurransen.

Ser frem mot OL

Etter å ha klart OL-kravet ser tysse nå frem mot 20-kilometeren i London den 4. august.

– I dag var det først og fremst utrolig deilig å konkurrere igjen. Nå skal jeg jobbe for å holde den gode formen slik at jeg forhåpentligvis kan gå inn til en like god tid i London.

Siste nytt

 • Tottenham vidare utan kamp

  Tottenham er tilkjent sigeren over Leyton Orient i 3. runde i ligacupen. Kampen måtte avlysast fordi fleire spelarar og leiarar i Orient testa positivt på covid-19, melder BBC.

  4. runde skal spelast allereie neste veke, og Tottenham skal møte Chelsea.

  Leyton Orients ligakamp mot Walsall laurdag er utsett.

  Tottenham har scora
  Foto: Julian Finney / AP
 • Ville ikke snakke om spillerkjøp

  I britiske medier spekuleres det som vanlig høyt i at nye spillere kan være på vei inn portene på Old Trafford før overgangsvinduet stenger 5. oktober. Da Ole Gunnar Solskjær møtte pressen fredag ble han utfordret på om han er tilfreds med spillerstallen – eller om det kan komme nye ansikter inn i tiden som kommer.

  – Som jeg har sagt så mange ganger tidligere, har jeg stor tro på spillerne mine. Vi skal holde dere oppdaterte dersom det kommer noen inn eller går noen ut, sa United-sjefen, ifølge NTB.

  Solskjær
  Foto: Richard Heathcote / AP
 • Russiske skiskyttarar utestengt

  Skiskyttarane Jekaterina Glazyrina (33) og Timofey Lapsjin (32) er midlertidig utestengt for brot på dopingreglementet, melder det internasjonale skiskyttarforbundet.

  Lapsjin har konkurrert for Sør-Korea sidan 2017.

  Glazyrina og Lapsjin er utestengt basert på bevis som følge av McLaren-rapporten og informasjon henta ut av dopinglaboratoriet i Moskva.

  Glazyrina var utestengt i ein periode frå 10. februar 2018 til 9. februar 2020. Det vart ho fordi ho vart tatt for bruk av eit forbode stoff.

  Lapsjins namn har ikkje tidlegare vore knytt til brot på dopingreglementet. (NTB)

  Glazyrina
  Foto: Linn Cathrin Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal