NRK Meny
Normal

Tysklands stjerner på plass i Norge: – Er ikke her for å se på naturen

SANDVIKA/ULLEVAAL (NRK): Joachim Löws mannskap har ankommet Oslo. Der venter et skreddersydd opplegg for de tyske superstjernene.

 Joachim Loew
Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

De regjerende verdensmesterne overlater ingenting til tilfeldighetene når det skal kjempes om viktige poeng i VM-kvalifiseringen.

– Vi er selvsagt ikke her for å se på naturen. Vi er her for å vinne, sier Löw under ettermiddagens pressekonferanse, og legger til at han ser på Tsjekkia, Nord-Irland og Norge som de største utfordrerne i gruppa.

En tysk delegasjon har vært på befaring i Oslo ved tre ulike anledninger før dagens ankomst, for å sørge for at alt er i skjønneste orden.

Etter det NRK kjenner til har Tyskland booket hele SAS-hotellet i Nydalen, altså 120 rom, for å få en maksimal oppladning til landskampen mot Norge. Reisefølget på rundt 65 personer får med andre ord god boltringsplass før alvoret starter i morgen kveld.

– Må ta denne kampen på alvor

Löw er nemlig tydelig på at han ikke tar lett på motstanden som venter på Ullevaal.

– De tapte mot Hviterussland, men i morgen blir det en helt annen kamp. Norge har spillere ute i europeiske ligaer, og vi må ta denne kampen på alvor, sier landslagssjefen.

Tyskland startet sin forrige kvalifisering med tap, og understreker at det ikke skal skje denne gangen.

– Vi må være konsentrert og ta tre poeng.

– De er et par hakk over oss

Norges landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred er imponert over det tyske systemet.

– Det er profesjonalitet på det ypperste. De er utrolige nøye på sånt. Det er utrolige midler som spyttes inn i landslag, uansett landslag, om det er kvinnelandslaget eller U-lag, sier Hertha Berlin-spilleren, og fortsetter:

De er et par hakk over oss med midler.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal