Hopp til innhold

Tyskland-stjerna hånet keeperen: – Hun sa jeg ikke scorer mål

Tyskland tok seg videre til semifinalen med 2-0 over Østerrike. Feiringen til målscorer Alexandra Popp vekker oppsikt, og nå forklarer hun gesten.

Women's Euro 2022 - Quarter Final - Germany v Austria

– Det her er selvfølgelig unødvendig og utilgivelig, sa Carl-Erik Torp da Tyskland scoret det andre målet.

Da Alexandra Popp satte ballen i nettet etter en vanvittig keepertabbe fra Manuela Zinsberger, valgte hun å hysje.

– Hvem hun hysjer på er jeg ikke helt sikker på, kommenterte Torp.

– Det kan ofte framstå lettere usympatisk å gjøre det, men vi får la Popp passere med den, supplerte kommentator Andreas Stabrun Smith.

Women's Euro 2022 - Quarter Final - Germany v Austria

Forklarer hysjingen

Popp forklarer feiringen, og sier hysjingen var rettet mot Zinsberger.

– Det var etter et intervju med Manuela Zinsberger, hvor hun sa at jeg ikke scorer mål. Så da hysjet jeg, forteller hun til NRK.

– Så det var «payback time»?

– Ja, kanskje.

– Hvor godt var det å score på henne?

– Poenget er ikke å score på henne, jeg er glad for å score uansett. Jeg kan hjelpe laget med målet, og det er det viktigste.

NRK snakket med Østerrikes keeper før Popp. Da sa hun følgende om motstanderens feiring:

– Hun kan feire hvordan hun vil. Jeg bryr meg ikke.

Zinsberger, som til daglig vokter buret for Arsenal, sier dagens resultat er tøft å takle.

– Jeg fikk ikke ballen vekk på rett tidspunkt. Hun taklet meg, og det ble mål. Sånn er det som keeper, når du vil delta aktivt i spillet. Da kan feil skje, og når jeg gjør feil kan det bli mål. Det skjedde i dag. Jeg beklager til laget, men det er også en del av jobben, sier hun til NRK.

Manuela Zinsberger

I TÅRER: Manuela Zinsberger virket å være langt nede da dommeren blåste av kampen.

Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

– Utrolig skuffet

Det ble hele seks stolpetreff i det intense oppgjøret mellom Tyskland og Østerrike, men det var førstnevnte som innfridde favorittstempelet og vant 2-0 i Brentford.

– Jeg er utrolig skuffet. Ikke over prestasjonen, men resultatet. Vi fortjente mer. Vi ga alt og hadde gode sjanser, men vi klarte ikke score i dag, sier Østerrikes midtbanespiller Sarah Zadrazil til NRK etter kampen.

Women's Euro 2022 - Quarter Final - Germany v Austria

UTE: Sarah Zadrazil (til høyre) fortviler etter å ha blitt slått ut av Tyskland.

Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Hun innrømmer at det andre baklengsmålet er unødvendig, men hun mener også at de burde scoret før den tid.

– Det er ingen stor sak. Hun har vært fantastisk hele turneringen, og så kan noe sånt skje. Vi tok store sjanser på slutten, og vi skylder ikke på henne. Vi taper og vinner som et lag, sier Zadrazil.

Østerrike kom ut i fyr og flamme, og de ga tyskerne lite pusterom. De var kun et stolpeskudd unna å gå opp i en tidlig ledelse.

Men så kom det én liten slurv, og det var nok til å sende Tyskland opp i ledelsen. Det var Klara Bühl som snappet opp ballen fra en østerriker, og fosset fremover med ballen. Hun slapp ballen perfekt til Lina Magull, som satte inn 1-0 for hvittrøyene.

Lina Magull

Sjansesløseri

Og Østerrike forsøkte å holde presset oppe, men det var Tyskland som hadde de store sjansene. Få sekunder ut i andre omgang banket høyreback Giulia Gwinn ballen i stolpen.

Men da det så ut til at Tyskland hadde overtaket, svarte Østerrike med en gigantsjanse. Et fantastisk langskudd fra Barbara Dunst endte i tverrliggeren, og det så ikke ut til at keeper Merle Frohmst hadde full kontroll i den situasjonen.

Og ikke mange minutter senere havnet et østerriksk skudd i stolpen igjen. Det var deres tredje treff i metallet.

– Nå synes jeg synd på østerrikerne, sa Smith.

FORTVILET: Østerrike er ute av fotball-EM.

Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

Så var det tyskernes tur til å være uheldige. Et utrolig skudd fra Klara Bühl traff tverrliggeren. Det var kampens sjette stolpetreff totalt.

Til slutt skulle Tyskland sette spikeren i kista etter klønete utspill fra den Zinsberger. Utspillet ble blokkert Alexandra Popp og ballen gikk i stedet i det østerrikske målet.

Dermed var det avgjort, og Popp valgte å hysje etter scoringen.

Selv om Østerrike kunne nok fått bedre uttelling med marginene på sin side, ble det favorittene Tyskland som trakk det lengste strået.

Siste nytt

 • Tar selvkritikk etter Roma-bråket: – Total skivebom

  Glimt-trener Kjetil Knutsen lettet på sløret om Roma-bråket da han torsdag deltok på Opplyst-konferansen. Ifølge Avisa Nordland tok Glimt-treneren selvkritikk for måten han håndterte situasjonen på.

  – Jeg personlig stod i en ekstrem situasjon med Roma. Måten jeg uttrykte meg på, som et offer ... Jeg skulle aldri gjort det. Det var total skivebom. Vi syns for mye synd i oss selv i den perioden, sier Knutsen, ifølge avisen.

  Det var etter Glimts 2-1-seier over Roma på Aspmyra 7. april at det ble ampert mellom Glimt-trener Kjetil Knutsen og Romas keepertrener Nuno Santos.

  Knutsens versjon av hendelsen var at han, for å forsvare seg, la Santos i bakken etter å ha blitt fysisk konfrontert i spillertunnelen. Både Knutsen og Santos ble suspendert av Uefa etter hendelsen.

  Kjetil Knutsen ser ned
  Foto: Sofie Olaisen / NRK
 • United-suksess ga priser til Rashford og Ten Hag

  Premier League-kåringene for september ga Manchester United full uttelling. Marcus Rashford ble månedens spiller, mens Erik ten Hag fikk managerprisen.

  Utmerkelsene kommer etter at United snudde en krisestart på sesongen til å vinne fire strake ligakamper. Rashford var helt sentral i oppturen.

  I september ble det kun to oppgjør på United, men det var likevel nok til å sikre klubben en prisdobbel. Rashford noterte den målgivende pasningen i 1-0-seieren over Leicester, mens han scoret to ganger og hadde én assist i 3-1-triumfen over tabelltopp Arsenal.

  Det er første gang Rashford er kåret til månedens spiller i Premier League siden januar 2019. Engelskmannen sliter for tiden med en skade og er usikker til Manchester-derbyet søndag.

  (NTB)

  Rashford og Ten Hag
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Sterk kostnadsvekst i norsk fotball

  Inntektene til Eliteserien og 1. divisjon for menn auka markant det siste året, men eit enda større hopp i kostnader drar ned resultatet.

  Det viser halvårsrapporteringa frå Norges Fotballforbund. Samla hadde dei to øvste herredivisjonane inntekter på snautt 930 millionar kroner mellom juni 2021 og juni 2022. Auken var på 117 millionar kroner.

  I same periode spratt kostnadsnivået opp frå vel 900 millionar til 1,13 milliardar kroner. Det bidrar til eit negativt halvårsresultat på 71,3 millioner.

  – Sjølv om det er klart at det kjem ein auke i inntekter frå sal av medierettane i 2023, må klubbane halde fram med å setje tæring etter næring. Det at ein no ser ein auke i spesielt personalkostnader, er ein naturleg konsekvens av auka satsing på personalkompetanse, seier fotballpresident Lise Klaveness.

  Inntektene i Toppserien for kvinner gjekk det siste året frå 97,8 til 116,6 millionar kroner. Driftsresultatet gav et overskot på 1,4 millionar, medan halvårsresultatet stoppa på 6,5 millionar i minus.

  Rekneskapstala til norsk toppfotball etter første halvår er godt over siste normalår (2019) før koronapandemien. Ifølge NFF viser prognosane at herreklubbane styrer mot eit akkumulert overskot for 2022.

  Fire klubber i Eliteserien er i såkalla raud sone. Det vil si at dei er pålagt ein handlingsplan for å betre sin økonomisk situasjon. Kristiansund var i kategorien også i desember i fjor, medan Odd, Strømsgodset og Tromsø har komne til sidan.

  Jerv, Rosenborg, Sandefjord, Vålerenga og Aalesund er i gul sone.

  På nivå to er framleis opprykksklare Brann raudfarga i NFFs oversikt. Det er bergensarane åleine om i 1. divisjon.

  Tre klubbar frå Toppserien er i raud sone: Brann, Rosenborg og LSK Kvinner.

  Eliteserien i fotball 2022: Molde - Aalesund
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste