NRK Meny
Normal

Tyskerne går hardt ut mot regelendringen Norge hyller

Ny regel gjør at alle må hoppe kvalifisering i vinter. – Jeg ser ikke poenget med å gjøre dette i en OL-sesong, sier den tyske landslagssjefen.

Werner Schuster

IKKE IMPONERT: Den tyske landslagssjefen i hopp Werner Schuster er ikke imponert over FIS sin nye regel.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Tidligere har de ti beste i verdenscupen fått friplass og dermed sluppet å kvalifisere seg til renn, men nå har det internasjonale skiforbundet (FIS) fjernet denne goden. Werner Schuster, som er trener for det tyske landslaget synes det er merkelig timing av FIS.

– Endringene kommer for oss ut av det blå. Jeg ser ikke poenget med å gjøre dette i en OL-sesong.

Han mener FIS prioriterer feil og glemmer bidraget de beste hopperne gir til sporten.

– Folk snakker alltid om like muligheter, men glemmer at det er de beste som representerer sporten og er ofte halvannen time lenger i bakken på grunn av pressekonferanse og avtalene, sier Schuster til nettstedet Skispringen.

Andreas Wellinger

ØDELEGGER: Andreas Wellinger mener den nye regelen vil ødelegge for de beste.

Foto: Jure Makovec / AFP

Den tyske stjernen Andreas Wellinger ser ikke frem til å hoppe kvalifiseringer til vinteren. Han skulle ønske utøverne hadde en større stemme i slike saker.

– Jeg synes det er synd, og jeg skulle ønske vi utøvere ble mer hørt. De beste hopperne er ofte flere timer lenger i bakken. Dette vil gå utover restitusjonstiden, sier Wellinger.

Fordel for Norge

Det norske landslaget ser på sin side svært positivt på regelendringen.

– Det gjør at vi får en fordel. De beste er vant til å stå over og det er ikke vi. Vi hopper alle treningsrunder, og vi hopper alle kvalifiseringer som regel. Dette tar jeg veldig positivt, sier Daniel-André Tande.

Daniel-André Tande

POSITIV: Daniel-André Tande tar imot nye regelen inn med åpne armer.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Andreas Stjernen tror det blir gøy for dem som ser hopp på tv.

– Jeg synes det er spennende, vi vet ikke helt hvordan det blir før vi har fått testet det. Jeg tror det skal mye til at de som er topp ti ikke klarer å kvalifisere seg uansett, men det blir mer spennende for dem som ser på tv, sier Andreas Stjernen.

Den norske landslagssjefen Alexander Stöckl tar den nye regelen med fatning.

– Jeg forstår frustrasjonen til utøverne, men dette er noe vi bare må akseptere. Det er bra for hoppsporten at kvalifiseringen blir morsommere og se for dem som sitter hjemme, sier Stöckl.

Siste nytt

 • Det spøker for super-G-rennet

  Voldsomt snøvær kan sette en stopper for fredagens super-G i verdenscupen i Kitzbühel. Det skriver Det internasjonale skiforbundet på Twitter.– «Standby» i Kitzbühel. Til tross for et travelt nattskift, er løypeforholdene for myke for dagens super-G for øyeblikket. Neste avgjørelse kommer kl. 09.00, skriver FIS. Rennet skal etter planen starte 11.30 norsk tid.

  SKI-ALPINE-MEN-WORLD-DOWNHILL
  Foto: TIZIANA FABI / AFP
 • Zuccas Rangers vant mot Sabres

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 4–3 over Buffalo Sabres på hjemmebane torsdag. Halvannet minutt inn i kampen i Madison Square Garden scoret Rangers' Rick Nash kampens første mål. Zuccarello fikk totalt 20 minutter og 8 sekunder på isen.

  Sabres Rangers Hockey
  Foto: Julie Jacobson / AP
 • Kroatia med knepen seier

  Norges neste motstander i EM, Kroatia, måtte slite knallhardt for å slå Hviterussland 25-23 i håndball-EM torsdag. Kroatia fikk 15.000 tilskuere i ryggen torsdag, men hadde kjempetrøbbel med å vinne.

  Croatia's Luka Cindric
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Kvinner
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn