Tysker vant – to norske bakkerekorder

Daniel-André Tande og Johann André Forfang kom på pallen, men tyske Richard Freitag ble for sterk.

Daniel Tande satte bakkerekord i Niznij Tagil

KLINKET TIL: Daniel-André Tande hoppet klart lengst i den første omgangen.

Daniel-André Tande landet 141 meter nede i bakken i den første omgangen. Det holdt til bakkerekord, men likevel 0,3 poeng bak ledende Karl Geiger fra Tyskland. Stefan Kraft fra Østerrike lå på tredjeplass etter den første omgangen.

– Det er nydelig av Tande, her fikk han nok vondt i knær og rygg, sa NRK-ekspert Johan Remen Evensen etter at nordmannen landet lang nede i bakken.

I den andre omgangen hopper Tande 134 meter, noe som ikke holdt mot Freitag.

– Det er et solid hopp av Tande, men han var litt ustø ut fra hoppkanten, sier Johan Remen Evensen.

To norske bakkerekorder

Forfang, som hadde bakkerekorden før dagens renn i Nizjnij Tagil, klinket skikkelig til og tok tilbake rekorden fra Tande med sitt hopp på 141,5 meter. Det holdt til tredjeplass.

De andre norske sviktet litt. Anders Fannemel, Andreas Stjernen og Robert Johansson havnet et stykke bak, mens Halvor Egner Granerud ikke klarte å komme med til finaleomgangen.

– Jeg tror gutta har kontroll, de må ha flere gode hopp i kroppen, så kommer formen etter hvert, sier Johan Remen Evensen.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».