Tysker vant – to norske bakkerekorder

Daniel-André Tande og Johann André Forfang kom på pallen, men tyske Richard Freitag ble for sterk.

Daniel Tande satte bakkerekord i Niznij Tagil

KLINKET TIL: Daniel-André Tande hoppet klart lengst i den første omgangen.

Laster innhold, vennligst vent..

Daniel-André Tande landet 141 meter nede i bakken i den første omgangen. Det holdt til bakkerekord, men likevel 0,3 poeng bak ledende Karl Geiger fra Tyskland. Stefan Kraft fra Østerrike lå på tredjeplass etter den første omgangen.

– Det er nydelig av Tande, her fikk han nok vondt i knær og rygg, sa NRK-ekspert Johan Remen Evensen etter at nordmannen landet lang nede i bakken.

I den andre omgangen hopper Tande 134 meter, noe som ikke holdt mot Freitag.

– Det er et solid hopp av Tande, men han var litt ustø ut fra hoppkanten, sier Johan Remen Evensen.

To norske bakkerekorder

Forfang, som hadde bakkerekorden før dagens renn i Nizjnij Tagil, klinket skikkelig til og tok tilbake rekorden fra Tande med sitt hopp på 141,5 meter. Det holdt til tredjeplass.

De andre norske sviktet litt. Anders Fannemel, Andreas Stjernen og Robert Johansson havnet et stykke bak, mens Halvor Egner Granerud ikke klarte å komme med til finaleomgangen.

– Jeg tror gutta har kontroll, de må ha flere gode hopp i kroppen, så kommer formen etter hvert, sier Johan Remen Evensen.

Siste nytt

 • Zuccarello ble historisk

  Mats Zuccarello hadde tre assist, da hans New York Rangers slo Carolina Hurricanes 6-2 på hjemmebane i natt. Disse tre gjør at han nå er europeeren med flest målgivende pasninger i Rangers' historie. Nordmannen fikk 17 minutter og 33 sekunder på isen.

  Mats Zuccarello
  Foto: Mary Altaffer / AP
 • WADA-arbeid i Russland forsinket

  WADA-ekspertene, som er i Moskva for å hente ut databasen til antidopinglaboratoriet i byen, er forsinket med arbeidet. Det opplyser en talsperson for WADA overfor AFP tirsdag. Ekspertene begynte med arbeidet sist torsdag.

  Moskva laboratoriet
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Ny remis for Magnus Carlsen

  Det ble nok en remis for Magnus Carlsen i Wijk aan Zee-turneringen i Nederland tirsdag. Det er Carlsens fjerde strake remis i turneringen. Russiske Vladimir Kramnik var tirsdagens motstander. Onsdag møter Carlsen Jorden van Foreest.

  Ny remis for Magnus Carlsen.
  Foto: Anton Vaganov / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
VM-minner
Sport i dag
Sport i dag