NRK Meny
Normal

Tysker vant – to norske bakkerekorder

Daniel-André Tande og Johann André Forfang kom på pallen, men tyske Richard Freitag ble for sterk.

Daniel Tande satte bakkerekord i Niznij Tagil

KLINKET TIL: Daniel-André Tande hoppet klart lengst i den første omgangen.

Laster innhold, vennligst vent..

Daniel-André Tande landet 141 meter nede i bakken i den første omgangen. Det holdt til bakkerekord, men likevel 0,3 poeng bak ledende Karl Geiger fra Tyskland. Stefan Kraft fra Østerrike lå på tredjeplass etter den første omgangen.

– Det er nydelig av Tande, her fikk han nok vondt i knær og rygg, sa NRK-ekspert Johan Remen Evensen etter at nordmannen landet lang nede i bakken.

I den andre omgangen hopper Tande 134 meter, noe som ikke holdt mot Freitag.

– Det er et solid hopp av Tande, men han var litt ustø ut fra hoppkanten, sier Johan Remen Evensen.

To norske bakkerekorder

Forfang, som hadde bakkerekorden før dagens renn i Nizjnij Tagil, klinket skikkelig til og tok tilbake rekorden fra Tande med sitt hopp på 141,5 meter. Det holdt til tredjeplass.

De andre norske sviktet litt. Anders Fannemel, Andreas Stjernen og Robert Johansson havnet et stykke bak, mens Halvor Egner Granerud ikke klarte å komme med til finaleomgangen.

– Jeg tror gutta har kontroll, de må ha flere gode hopp i kroppen, så kommer formen etter hvert, sier Johan Remen Evensen.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag