NRK Meny
Normal

Rykket ned fra Bundesliga til nivå fire på tre år

Etter at tyske Paderborn sensasjonelt ledet Bundesliga i 2014 har klubben vært i fritt fall. Lørdag toppet det seg på en måte tysk fotball aldri før har sett.

Daniel Brueckner

FRA BUNDESLIGA TIL NIVÅ FIRE: SC Paderborn sto for et sensasjonelt opprykk til Bundesliga i 2014. Lørdag rykket de ned til nivå fire. Her er Paderborns Daniel Brueckner etter et tap i Bundesliga for tre år siden.

Foto: RALPH ORLOWSKI / Reuters

– En bitter slutt på en negativ reise, skrev klubben på Twitter etter at nedturen var et faktum lørdag.

Etter 0-0 mot Osnabrück satte laget fra den tyske byen nordvest i landet en begredelig nedrykksrekord:

På tre år har de rykket rett ned fra toppen av den øvste ligaen, Bundesliga, ned til nivå fire, den atskillelig mindre kjente Regionalligaen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Rett ned fra Bundesliga

I 2014 så det slik ut da Paderborn rykket opp til Bundesliga:

Mahir Saglik og Suleyman Koc

DEN GANG DA: Paderborn-spillerne Mahir Saglik (t.v.) og Suleyman Koc feirer opprykket til Bundesliga i 2014.

Foto: Oliver Krato / AFP

De var den desidert minste klubben med det laveste budsjettet i storligaen, men fornektet seg ikke og ledet etter de fire første rundene - som de gikk gjennom uten tap.

Men så reiste de til Allianz Arena i München og ble banket 4-0 av storlaget Bayern i den femte runden. Hjemmekampen tapte de 6-0. Ved sesongslutt endte de sist og rykket rett ned igjen.

Og så rykket de videre ned til nivå tre året etter og lørdag altså enda et hakk til.

– Klarer ikke forklare

Kruse reacts

6-0-TAP: Paderborn-keeper Lukas Kruse fortviler etter at han slapp inn seks mål mot storlaget Bayern München i februar 2015.

Foto: Ina Fassbender / Reuters

– Jeg klarer ikke å forklare det, sa lagets høyreback Marc Vucinovic til nettstedet The Set Pieces for tre uker siden.

Nettstedet bestemte seg for å dykke ned i historien til den lille tyske klubben som var i fritt fall og dro på den fjerde siste seriekampen borte mot Fortuna Köln siste helgen i april. Det var starten på en god periode, med fem strake kamper uten tap, som varte helt til sesongslutt.

Laster Twitter-innhold

Men problemene startet lenge før årets innspurt.

– Noen ganger er det sånt som skjer når du havner i en negativ spiral. Det viktigste gjennom en hel sesong er ikke å ha de beste spillerne, men det beste laget. Når du har et godt lag, har ting en tendens til å gå din vei. Vi har ikke vært et lag som gir alt og kjemper for hverandre, sa Vucinovic i slutten av april.

– Bedritent

– Foreløpig tenker jeg ikke på Regionalligaen, sa trener Steffen Baumgart til tyske Westline da han ble spurt om de samme problemene som Vucinovic for noen uker siden.

Treneren håpet i det lengste, men laget hans startet sluttspurten for sent.

Dermed handler nå treffene du får om Paderborn i Google om den utrolige nedturen, i stedet for det sensasjonelle opprykket.

For når alt kommer til alt er det beste svaret på hvorfor alt har raknet, det svaret en skuffet supporter ga til The Set Pieces for noen uker siden:

– Det er fordi vi spiller bedritent.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Zuccarello-assist i nytt tap

  En svak midtperiode ble utslagsgivende da New York Rangers og Mats Zuccarello røk 2–4 for Los Angeles Kings i NHL søndag. Mats Zuccarello fikk notert en målgivende pasning på 2-0 målet.

  Mats Zuccarello
  Foto: NTB Scanpix
 • Weng spår OL-gull til Kalla

  Heidi Weng mener Charlotte Kallas «mesterskapshode» gir svensken en fordel før OL neste måned. Hun tror Kalla kommer til å ha gull med hjem fra Sør-Korea. Det skriver Aftonbladet.

  Charlotte Kalla
  Foto: SKJERMDUMP NRK
 • Fristil-Tiril vant i California

  Fristilkjøreren Tiril Sjåstad Christiansen vant det siste verdenscuprennet i slopestyle før OL. Nærmest Christiansen kom svenske Jennie-Lee Burmansson. verdenscupen sammenlagt er Christiansen nummer to og Killi nummer tre.

  Tirl Sjåstad Christiansen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal