Hopp til innhold

Tysk trippel da de norske skjøt seg bort

HOCHFILZEN/OSLO (NRK): De fem norske skiskytterjentene fikk totalt 14 bom på sprinten i Hochfilzen. – Det blåser mellom ørene eller noe, sier Marte Olsbu.

Tiril Eckhoff skyter andre skyting på dagens sprint.

Tiril Eckhoff startet først av alle på dagens skiskyttersprint i Hochfilzen, og åpnet med fem treff på liggende skyting. Gleden varte ikke lenge, for på stående, ble det tre strafferunder for 25-åringen. Det ga en skuffende 30. plass.

– Jeg var sliten og gjorde litt feil. Det var skikkelig dårlig. Jeg må vel hjem for å trene, sier Eckhoff til NRK.

BITHLON-WORLD-WOMEN

FØRSTE V-CUPSEIER: Franziska Hildebrand vant sprinten i Hochfilzen.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

Tyske Franziska Hildebrand skjøt feilfritt og med god fart i sporet, holdt det til solid seier. Hennes første i verdenscupen. Bare 15 sekunder bak fulgte overraskelsen Maren Hammerschmidt. Og Miriam Gössner sikret trippelt tysk.

Birkeland beste norske

Eckhoff var 1.14,6 bak Hildebrand.

– Det var skikkelig dritt. Jeg var litt treg i kroppen, så jeg har litt å gå på når det gjelder formen, legger hun til.

Heller ikke Fanny Horn Birkeland traff godt nok og fikk en bom på hver skyting, men ble beste norske på 18. plass.

– Det er ikke helt perfekt og ikke helt elendig, men det holder ikke i dette selskapet, sier Birkeland.

3+2+3+3+3

Totalt ble det hele 14 bom på de fem norske.

– Alle jentene har det i oss og kan skyte, så det gjelder bare å få det ut når det gjelder, forklarer Birkeland.

Marte Olsbu åpnet med tre bom på liggende, men rettet opp noe av inntrykket med fullt hus på stående. En 71. plass, er det likevel lite å skrive hjem om.

– Det er kjedelig å starte slik. Jeg var nok litt for gira og bare skjøt dem ut, jeg må snakke med treneren min. Det er egentlig gode forhold, så det er nok fordi det blåser mellom ørene eller noe, sier Olsbu med et smil.

Også Synnøve Solemdal og Hilde Fenne også tre bom hver.

Siste nytt

 • Allardyce fortsetter ikke i Leeds

  Trenerveteranen Sam Allardyce får ikke forlenget sin tid i Leeds etter nedrykket fra Premier League. Han fikk fire kamper som sjef for de hvitkledde.

  Allardyce ble hentet inn for spanjolen Javi Gracia tidlig i mai og fikk jobben med å redde plassen i toppdivisjonen. Det greide han ikke, og Leeds må ta turen ned til mesterskapsserien etter tre sesonger i det beste selskap i engelsk fotball.

  På sine nettsider opplyser Leeds at Allardyce ikke blir med videre neste sesong.

  – Vi ønsker å takke Sam for at han var modig nok til å steppe inn og gjøre alt han kunne for å redde oss. Dessverre gikk det ikke slik, sier Leeds-direktør Angus Kinnear.

  Klubben opplyser videre at de håper å ha ny hovedtrener på plass i løpet av få uker.

  (NTB)

  yuCUrHvj8R0
  Foto: Reuters
 • Langløpet Marcialonga kommer til Bodø

  Det verdenskjente langrennsløpet Marcialonga skal neste år ha premiere på nyvinningen Marcialonga Arctic Ski Race i Bodø. Det skal bli en årlig begivenhet.

  Marcialonga Arctic Ski Race er ment som søsterløp til det allerede etablerte Marcialonga-løpet i Italia som arrangeres for 50. gang i januar 2024.

  – Vi har hatt mange flinke nordmenn i løypene våre opp gjennom tidene og vi vil gjerne ha flere. Norge er verdens beste skinasjon, og vi vil bidra til å rekruttere flere unge skiløpere. Det tror vi Marcialonga Arctic Ski Race Norway kan bidra til, sier Marcialonga-sjef Angelo Corradini i en uttalelse.

 • Neville fikk sparken i Inter Miami

  Phil Neville er ferdig i MLS-klubben Inter Miami etter en lang rekke med svært dårlig resultater. Laget ligger nederst på tabellen i den østlige avdelingen.

  Inter Miami opplyste om nyheten på sine nettsider natt til fredag.

  Onsdagens 0-1-tap mot New York Red Bulls ble engelskmannens siste kamp som hovedtrener. Det var Miami-lagets tiende nederlag på de siste 13 kampene i MLS. Laget står med 15 poeng etter like mange kamper.

  I fjor tok Neville Inter Miami til sluttspillet. 46-åringen ble ansatt i den amerikanske klubben i januar 2021. Han kom fra jobben som manager for det engelske kvinnelandslaget.

  Inter Miami eies av Nevilles tidligere Manchester United- og England-lagkamerat David Beckham.

  (NTB)

  9X9LB2EYHIg
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste