Tysk topptrener hyller Haaland: – Han er uvanlig god

Etter det én måned lange skadeavbrekket scoret Erling Braut Haaland sine første mål for året. Nå høster han lovord fra en av Tysklands beste trenere.

Erling Braut Haaland

AVGJORDE: Erling Braut Haaland.

Foto: RONNY HARTMANN / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Etter pausen våknet den norske målmaskinen med to scoringer og som regissøren bak det tredje mot Leipzig, som hadde muligheten til å overta tabelltoppen med seier.

– Dortmund har en spiss som er utrolig rask, og som har en veldig god timing. Han er eksepsjonelt god. Det var derfor vi også ønsket å kjøpe han for ett år siden, sier Leipzig-trener Julian Nagelsmann til tyske Kicker.

Med de to scoringene tok Dortmunds spiss seg opp på 12 mål på ti kamper denne sesongen. Han er kun bak polske Robert Lewandowski – som kanskje var den største favoritten til å vinne gullballen i 2020 – i kampen om toppscorertittelen i den tyske Bundesliga. Han har nå også scoret 25 mål på de 25 første kampene i Bundesligaen.

– Det er en helt utrolig statistikk. Og dette er ikke de første målene han scorer mot oss. Han har utrolige kvaliteter, i tillegg til at han er så ung. Han kommer bare til å bli enda bedre, roser Nagelsmann.

Aleksander Sørloth

FØRSTE SCORING: Aleksander Sørloth.

Foto: Michael Sohn / NTB

Dette var nordmannens første mål etter skaden som satte han ut i stort sett hele desember. I tillegg gjorde Aleksander Sørloth sitt første ligamål for Leipzig, da han pyntet på resultatet.

– Nesten en helt uvirkelig kveld for norsk fotball

Sørloth ble satt inn etter rundt 60 minutter, da Leipzig jaktet utligningen mot Dortmund. Det holdt ikke til poeng, men nordmannen tegnet seg på scoringslista for første gang i årets Bundesliga-sesong.

– Det målet gjør mye for ham. Selv om du går på et tap er denne scoringa viktig for ham, sa Rune Bratseth i Viasat-studioet.

Også Lars Tjernås mente målet kommer til å bety mye for trønderen, og la til at det er positivt for Sørloth at han fikk komme inn når Leipzig jaktet scoring.

– Det er nesten en helt uvirkelig kveld for norsk fotball. Vi har også Jens Petter Hauge som starter for Milan, og Martin Ødegård på benken for Real Madrid. Plutselig kan vi ha fire norske målscorere i fire verdensklasselag på én kveld, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Han mener det er viktig at Sørloth fortsetter å gjøre det han ble hentet til Leipzig for å gjøre – score mål.

– Han er ikke så viktig for spillet til Leipzig. Skal han spille må han score mål, så det er viktig for ham.

Tett i ligatoppen

Først rev Haaland til seg ballen og spilte vegg med Reus på midten. Han satte fart ned langs sidelinjen og la inn til nettopp Reus, som flikket ballen videre til Jadon Sancho, som satte ballen sikkert i nærmeste hjørne.

Like etterpå var Haaland frempå igjen. Denne gang slo Sancho en perfekt stikker, og nordmannen brant til fra skrå vinkel. Keeper fikk imidlertid noen fingertupper på ballen og slo den i tverrliggeren.

Sørloth og Haaland

BRILJERTE: Sørloth og Haaland scoret til sammen tre av fire mål i toppkampen mellom Leipzig og Dortmund.

Foto: RONNY HARTMANN / AFP

Men etter rundt 70 minutter kunne ingen stoppe oksen fra Bryne. Han dro av tre mann før han spilte ut på kant. Innlegget til Sancho fant hodet til jærbuen, som knuste oppasseren sin i duellen og satte inn 2-0.

Seks minutter før slutt satte Haaland inn 3-0 alene med keeper, og avgjorde toppkampen mot Leipzig, selv om Sørloth dukket opp på bakre stolpe og satte reduseringen like før slutt.

Med dette er Dortmund tilbake i kampen om ligagullet, fem poeng bak Bayern München. Leipzig innehar andreplassen, to poeng bak førsteplassen.

Siste nytt

 • Leicester klatret forbi Liverpool

  James Maddison og Harvey Barnes ga Leicester 2-0 over Southampton lørdag. Med seieren inntok vertene 2.-plassen i Premier League.

  Oppgjøret så ut til å ebbe ut med Maddisons scoring etter 38 minutter, men fem minutter på overtid doblet Barnes ledelsen på en kontring.

  Leicester er uten tap på sine fem siste ligakamper. Brendan Rodgers' menn står med 35 poeng etter 18 kamper. Det har tatt dem forbi Liverpool før den regjerende Premier League-mesteren møter serieleder Manchester United på Anfield søndag. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Solberg imponerte i debuten

  Oliver Solberg var kun 0,9 sekund unna klasseseier i sitt første løp som rallyproff for Hyundai. Kommende uke starter den nye VM-sesongen.

  19-åringen havnet kun bak hjemmehåpet Teemu Asunmaa i klassen for R5-biler i finske Arctic Lapland Rally. Han imponerte stort ved å være raskest på den femte fartsprøven, som var 25 kilometer lang. (NTB)

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/tt / NTB
 • Knepen Chelsea-seier

  Det så lenge vanskelig ut for Chelsea å bryte ned Fulham. Men Mason Mount reddet sine lagkamerater da han satte 1-0 sent i andre omgang.

  Fra før hadde Antonee Robinson fått rødt kort, uten at det hjalp nevneverdig for Chelsea.

  Timo Werner startet på benken, og var nære å punktere. Men alene med keeper bredsidet han ballen utenfor.

  Lampard
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal