NRK Meny
Normal

Tysk overraskelse i hockey-VM

Tyskland slo til med en overraskende 4-2-seier mot et redusert Slovakia natt til tirsdag.

Tyskland - Slovakia
Foto: Mike Dembeck / AP

Finland leder gruppen med fem poeng, mens Tyskland og Slovakia har tre poeng. Norge står med ett etter 2-3 (e.f.) mot finnene.

Michael Hackert (2), Marco Sturm og Stefan Ustorf scoret for tyskerne, tre av målene kom i overtall. Burvokter Robert Muller var enorm. Han stoppet 36 slovakiske skudd.

- Vi spilte en virkelig god kamp. Målet var å kjempe dem ut av stilen, og det klarte vi. I dag var vi det beste laget, sier Sturm som spiller for Boston Bruins. Tyskerne har svak statistikk mot Slovakia, men utnyttet til fulle at slovakene stilte uten Marian Goborik, Pavol Demitra og Zdena Chara.

Må slå Tyskland

Norge må slå Tyskland i den siste kampen for å unngå spill i nedrykksgruppen. Sverige slet lenge mot svake Frankrike. Fabrice Lhenry, som til daglig spiller i danske Esbjerg, var lenge ustoppelig mellom stengene.

Først etter 8.46 i midtperioden kunne Tre Kronor få pucken forbi den franske keeperen. Tony Mårtenssons scoring ble starten på en målfest. For svenskene ga seg ikke før det sto 9-0.

Ikke ydmyke

- Jeg måtte heve stemmen. Innstillingen i åpningsperioden var ikke bra. Vi var nonchalante og ikke ydmyke nok. Det var kanskje den dårligste perioden under min tid som landslagssjef, mener Bengt-Åke Gustafsson.

Åtte mann nettet for Sverige. Kun Nicklas Backstrom nettet to ganger. Fredrik Warg noterte seg for hele fire målgivende pasninger.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten