Tysk Kitzbühel-sensasjon da Svindal skuffet: – Helt rått!

KITZBÜHEL/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindal står fortsatt uten utforseier i beryktede Kitzbühel. Lørdag ble han slått av blant annet den tyske jubelgutten Thomas Dressen.

Se målgangen til Thomas Dressen

Laster innhold, vennligst vent..

– Helt rått! Han dro ut fra start med en vanvittig selvtillit. Et vanvittig øyeblikk for det tyske laget som har slitt og slitt og slitt i mange år. Han tar rotta på alle sammen! Det er en sensasjon, sier NRK-ekspert Marius Arnesen.

Han snakker om Thomas Dressen som med startnummer 19 klinte til og knuste verdenseliten i Kitzbühel-utforen. Beat Feuz jublet som daværende leder da Vincent Kriechmayr tapte viktige tideler mot slutten, men så kom Dressen.

Tyskeren jublet vilt i målområdet da han kikket opp på resultattavla og så han hadde slått Feuz med to tideler. Dressens to tidligere visitter i Kitzbühel-utforen har begge endt med fall. Nå var han uslåelig.

Les også: Svindal suveren i Kitzbühel-comeback: - Gåsehud!

Langt unna pallen

Bak Dressen og Feuz fulgte østerrikerne Hannes Reichelt og Kriechmayr, Marc Gisin fra Sveits og tyske Andreas Sander. Aksel Lund Svindal ble beste nordmann på en åttendeplass.

– Det er små marginer i denne bakken, men det er kult med Thomas og tyskerne som utnyttet forholdene. Man må ta mulighetene man får. Det gjorde han i dag, sier Aleksander Aamodt Kilde til NRK etter sin 18. plass.

Se fallet her

– Jeg syns litt synd på Feuz. Min runde var ikke bra nok til å vinne, men det var hans, sier Svindal.

Han var suveren i Kitzbühel-comebacket fredag, men venter fortsatt på utforseieren i den berytktede bakken. Før lørdagens renn hadde han bare én pallplass i den brutale og knalltøffe utfortraseen. Den kom i 2014.

– Jeg syns jeg kom helt ok igang faktisk, men jeg klarte ikke å kjøre fra de andre i mellompartiet. Så gjorde jeg en skikkelig dårlig sving og ble litt utålmodig. Tiden gikk fort. Det var ikke noe vinnerløp, men helt greit. Litt surt nå, men sånn er det, sier Svindal og oppsummerer:

– Det er gøy å komme til Kitzbühel, men det er søren meg godt å reise herfra også!

Falt stygt

For to år siden falt Svindal stygt i den samme bakken og ødela kneet. Et par operasjoner og to comeback senere har han imponert stort i vinter - spesielt i utfor. Der hadde han vært på pallen i samtlige renn før lørdagens konkurranse.

Kjetil Jansrud endte på en tiendeplass. Også han tapte mye tid i den siste tredelen av den glattpolerte Kitzbühel-traseen.

Johan Clarey kjørte ut og suste inn i sikkerhetsnettet. Heldigvis så det ut til å gå bra med den franske løperen.

Siste nytt

 • Snowboardstjerne har fått kreft

  Den canadiske snowboardstjernen Max Parrot har fått diagnosen hodgkins lymfom. Det er en type lymfekreft. 24-åringen mister resten av sesongen mens han får behandling. Parrot vant sølv i slopestyle i OL i fjor, og er femdobbel gullvinner i X-Games.

  Den canadiske snowboardstjernen Max Parrot
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Graham Hansen best da Norge vant

  Caroline Graham Hansen strålte og scoret to mål da Norges kvinnelandslag i fotball vant 3-1 over Skottland i VM-oppkjøringskampen i La Manga. Det var Norges første seier siden VM-billetten ble sikret i september. Tirsdag er det kamp mot VM-klare Canada.

  Fotball VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • WADA får dopingdataene fra Moskva

  WADA melder på sin hjemmeside at de nå har fått tilgang til analyser og data fra det stengte dopinglaboratoriet i Moskva. Dette kan styrke sjansene for at russisk idrett blir tatt inn i varmen igjen og får delta i internasjonale mesterskap i fremtiden.

  Dopinglaboratoriet i Moskva
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal