Tysk dominans i sesongstarten

De tyske jentene dominerte sesongåpningen i storslalåm i Sölden lørdag.

Viktoria Rebensburg

Viktoria Rebensburg tok sesongens første seier i den alpine verdenscupen

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Viktoria Rebensburg vant, 0,42 sekunder foran Kathrin Hölzl. Italienske Manuela Mölgg ble nummer tre, 86 hundredeler bak vinneren.

Etter første omgang ledet Hölzl foran Rebensburg og Maria Riesch - tysk hun også - som delte andreplassen. Riesch falt til sjetteplass til slutt.

Finske Tanja Poutiainen endte på fjerdeplass er 0,93 sekunder bak.

Forholdene i løypa på den østerrikske breen var vanskelige, og det viste seg å være en klar fordel med tidlige startnummer i første omgang.

Ingen stor norsk dag

Lene Løseth i aksjon

Det ble ingen lykkelig sesongstart for Lene Løseth og de andre norske jentene

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Forrige sesongs store kvinne-alpinist og verdenscupvinner Lindsey Vonn var blant dem som slet. Hun endte helt nede på 24. plass i første omgang, nesten fire sekunder bak. Vonn kjørte bedre i finaleomgangen, men klatret likevel bare til 18. plass.

Ingen av de fire norske deltakerne klarte å komme seg til finaleomgangen. Lotte Smiseth Sejersted ble den beste av dem på 37. plass, 5,47 sekunder bak. Lene Løseth fulgte på plassen etter. V-cup-debutantene Chloe Margrethe Fausa ble nr 54 og Thea Grosvold nr 57 og nest sist av dem som fullførte omgangen.

Skuffet Løseth

- Jo, jeg kan ikke si annet enn at jeg er veldig skuffet, for det er jo ingen framgang. Jeg er akkurat der jeg var i fjor, sa hun til NTB etter at årets verdenscupsesong var startet.

- Det var slagete og tøft å kjøre, men jeg skal ikke skylde på det, for det var likt for alle. Kjøringen min var heller ikke på topp, og jeg var altfor sent i et par porter, la hun til.

- Hva er den store forskjellen på å kjøre europacup og verdenscup?

- I E-cupen har jeg mye bedre startnummer, og det betyr en del. Den største forskjellen ligger nok der, sa Lene Løseth.

Fausa var glad for erfarigen det er å kjøre i verdenscupen.

- Det var vanskelig og krevende, men også en fin erfaring å ta med seg videre. Nå vet jeg i alle fall hva jeg har å jobbe mot, men jeg ble ikke overrasket over nivået eller vanskelighetsgraden på traseen. Det var vel omtrent som ventet, slo Chloe Margrethe Fausa fast overfor NTB.

Sluttresultater

Resultater 1. omgang

Siste nytt

 • Sejersted imponerte på trening

  Adrian Smiseth Sejersted, Aleksander Aamodt Kilde og Kjetil Jansrud ble nummer tre, fire og fem i onsdagens treningsomgang i utforløypa i Beaver Creek.

  Sejersted var den store overraskelsen da han med startnummer 34 suste inn til tredje beste tid, slått bare av østerrikske Max Franz og franske Matthieu Bailet.

  Det var den eneste treningsomgangen før verdenscuprennene i utfor lørdag og søndag. Både torsdag og fredag er det super-G-renn i Beaver Creek. Torsdagens renn erstatter det avlyste rennet i Lake Louise forrige uke.

  WCup Mens Downhill Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP
 • Chelsea – Watford stanset

  Premier League-kampen mellom Watford og Chelsea er midlertidig stoppet på grunn av en medisinsk hendelse på tribunen.

  Kampen ble stoppet på stillingen 0-0 i det 13. minuttet. Spillerne ble sendt i garderoben.

  Kampen hadde avspark klokken 20.30.

  Tilskuerne som sto rundt den aktuelle supporteren er flyttet bort fra tribunene, ifølge Sky Sports.

  Premier League - Watford v Chelsea
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Elverum-tap i siste sekund

  Elverum hadde alle sjanser til å ta et nytt steg mot cupspillet i mesterligaen, men Mesjkov Brest vant 33-32 med scoring i tomt bur i kampens siste sekund.

  Det ble en tung slutt på en kamp der Emil Imsgard storspilte i målet og så ut til å hjelpe Elverum til høstens fjerde seier i mesterligaen. Elverum hadde sjansen i siste angrep, og med en spiller utvist tok de ut Imsgard for en ekstra angriper.

  Eric Johansson tok det siste skuddet, men det ble reddet av keeper på målstreken, og Ivan Maskevitsj kunne kaste ballen over hele banen og i det tomme målet.

  Mesterligaen håndball: Elverum - Montpellier (37-30)
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal