Hopp til innhold

Tyrkisk fotball 2021/22

  • Trabzonspor ble ligamestere for første gang på 39 år

    Med 2-2 og ett poeng mot Antalyaspor, sikret Trabzonspor ligatittelen i den tyrkiske toppdivisjonen. Det er første gang klubben vinner ligaen på 39 år, og supporterne stormet banen da dommeren blåste i fløyta.

    Anders Trondsen spiller for Trabzonspor, men nordmannen har slitt mye med skader og har kun spilt én kamp i årets sesong.

    Danske Andreas Cornelius scoret det første målet for Trabzonspor, før Alassane Ndao utlignet for Antalyaspor. Etter timen spilt sendte Dorukhan Tokös vertene tilbake i føringen igjen. Ti minutter før slutt sørget Haji Wright for poengdeling, men det holdt likevel til å bli ligamestere for Trabzonspor.

    Trabzonspor-fans
    Foto: OZAN KOSE / AFP
  • Gulbrandsen med superinnhopp

    Fredrik Gulbrandsen var sentral da Istanbul Basaksehir senket byrival Besiktas 3-2 i tyrkisk toppfotball, melder NTB. Som innbytter gjorde han mål og la opp til et annet. Gulbrandsen entret gressmatta med et snaut kvarter igjen på klokka, og ni minutter senere hadde han vært nest sist og deretter sist på ballen ved hjemmelagets to siste scoringer.

    Fredrik Gulbrandsen
    Foto: OZAN KOSE / AFP
  • Batshuayi lånes ut til Besiktas

    Michy Batshuayi (27) har skrevet under en ny Chelsea-avtale som varer til sommeren 2023. Denne sesongen skal han tilbringe i Besiktas og tyrkisk fotball.

    Det opplyser Chelsea onsdag. Belgieren har vært en del av London-klubben siden 2016. Han står med 25 mål på 77 kamper for blåtrøyene.

    Batshuayi har vært mye leid ut de siste årene. Oppholdet i Besiktas blir hans femte utlån etter at han kom til Chelsea.

    Pre Season Friendly - Arsenal v Chelsea
    Foto: Peter Cziborra / Reuters
  • Linnes klar for Molde

    Martin Linnes ble presentert som ny Molde-spiller tirsdag. Etter fem sesonger i Galatasaray returnerer backen til gamleklubben.

    29-åringen ankom Molde mandag og ble presentert på en pressekonferanse dagen etter. Linnes får draktnummer 21.

    Linnes har vært en fast inventar på høyrebacken til Galatasaray de siste sesongene og fikk 22 ligakamper sist sesong for den tyrkiske storklubben. Det ble også to seriegull, to cuptitler og to supercuptitler med Galatasaray.

    Nå er det klart at han er tilbake i Molde, der han fikk 148 kamper fordelt på fire år. Med klubben vant han Eliteserien i 2012 og 2014, samt cupen i 2013 og 2014. (NTB)

    Landslaget i fotball trener
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Omar på trening – med briller

    Omar Elabdellaoui la tirsdag kveld ut bilder på Twitter av at han er tilbake i trening, denne gang med briller, etter ulykken han ble rammet av under nyttårsfeiringen tidligere i år.

    – Steg for steg, skriver han i meldingen, og vedlagt er fire bilder fra Galatasaray-trening. Der ser man at den norske landslagsspilleren er med på trening iført noen beskyttende briller rundt øynene.

    Klubben skriver den håper nordmannen kommer tilbake i spill kommende sesong.

    – Dere har alltid vært ved min side fra dag en og støttet meg. Jeg vil aldri glemme det, og setter pris på det. Treneren ville ha meg tilbake her i dag, og det er en stor moralboost for meg, sier Elabdellaoui ifølge klubbens nettsider.

    – Jeg håper jeg vil få muligheten til å komme tilbake i form så fort som mulig, sier nordmannen, som ifølge klubben fortsatt får behandling for skadene.

    Omar Elabdellaoui
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Siste nytt

  • Nyland bekrefter kontraktsforhandlinger med Sevilla

    Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland stortrives i sin spanske klubb Sevilla, og forteller at han allerede er i forhandlinger for å forlenge kontrakten.

    – Vi har hatt en fin samtale den siste tiden. Det ser bra ut, så får vi se hvordan det går de neste ukene, sier Nyland til NRK.

    33-åringen signerte en toårskontrakt med Sevilla i fjor sommer, og har stort sett blitt foretrukket som førstekeeper foran Marko Dmitrović.

    Totalt har Nyland stått 19 kamper for La Liga-klubben i alle turneringer.

    – Det hadde vært fint å fortsette der, sier Nyland.

    Ørjan Håskjold Nyland mot Real Madrid
    Foto: VIOLETA SANTOS MOURA / Reuters
  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

    Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

    I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

    «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

    Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

    I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

    «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

    Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

    Aryna Sabalenka
    Foto: AP
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal