NRK Meny
Normal

Tynt bak Petter Northug

Landslagsløperne bak Petter Northug presterer alt for dårlig, mener NRKs langrennsekspert Thomas Alsgaard.

Thomas Alsgaard og Petter Northug

Med unntak av Petter Northug har allround-landslaget prestert for dårlig denne sesongen mener Thomas Alsgaard.

Foto: NRK

Petter Northug har gitt det norske publikum store langrennsopplevelser de siste sesongene, men bak skikongen blir det prestert for dårlig.

8 av 11 av Northug

11 ganger har en mannlig norsk langrennsløper stått på pallen i VM eller verdenscup de siste to sesongene. Åtte av disse har Petter Northug stått for.

Jens Arne Svartedal på et privatlag og skiskytter Ronny Hafsås har begge en pallplass hver.

Det betyr at det bare er Martin Johnsrud Sundby av landslagsløperne som har tatt en pallplass, foruten Petter Northug de to siste sesongene.

Nedslående tall synes Thomas Alsgaard.

- For første gang på veldig mange har ikke landslagsledelsen et luksusproblem. Det har blitt prestert for dårlig gjennom sesongen, sier han til NRK.

Vel mye Northug

Morten Aa Djupvik

Morten Aa Djupvik

Foto: Heidi Lise Bakke / NRK

Langrennstoppene innrømmer at vel mye handler om Petter Northug på allround-landslaget.

- Vi skulle hatt litt bedre plasseringer. Men så skal man være klar over at i mesterskap så er det et lag som går, og når man har en spurter som Petter så skal vi ikke forlange mange i toppen. I indviduell start er det imidlertid for dårlig, sier Dag Kaas som er langrennsansvarlig i Olympiatoppen.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik er enig, men maner til tålmodighet frem mot OL i Vancouver.

- Frem til nå har vi prestert under det vi kan forvente, men det er OL som er det store målet. Vi skal gjøre ferdig OL før vi konkluderer med noe som helst, sier han.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal