NRK Meny
Normal

Tynt bak Petter Northug

Landslagsløperne bak Petter Northug presterer alt for dårlig, mener NRKs langrennsekspert Thomas Alsgaard.

Thomas Alsgaard og Petter Northug

Med unntak av Petter Northug har allround-landslaget prestert for dårlig denne sesongen mener Thomas Alsgaard.

Foto: NRK

Petter Northug har gitt det norske publikum store langrennsopplevelser de siste sesongene, men bak skikongen blir det prestert for dårlig.

8 av 11 av Northug

11 ganger har en mannlig norsk langrennsløper stått på pallen i VM eller verdenscup de siste to sesongene. Åtte av disse har Petter Northug stått for.

Jens Arne Svartedal på et privatlag og skiskytter Ronny Hafsås har begge en pallplass hver.

Det betyr at det bare er Martin Johnsrud Sundby av landslagsløperne som har tatt en pallplass, foruten Petter Northug de to siste sesongene.

Nedslående tall synes Thomas Alsgaard.

- For første gang på veldig mange har ikke landslagsledelsen et luksusproblem. Det har blitt prestert for dårlig gjennom sesongen, sier han til NRK.

Vel mye Northug

Morten Aa Djupvik

Morten Aa Djupvik

Foto: Heidi Lise Bakke / NRK

Langrennstoppene innrømmer at vel mye handler om Petter Northug på allround-landslaget.

- Vi skulle hatt litt bedre plasseringer. Men så skal man være klar over at i mesterskap så er det et lag som går, og når man har en spurter som Petter så skal vi ikke forlange mange i toppen. I indviduell start er det imidlertid for dårlig, sier Dag Kaas som er langrennsansvarlig i Olympiatoppen.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik er enig, men maner til tålmodighet frem mot OL i Vancouver.

- Frem til nå har vi prestert under det vi kan forvente, men det er OL som er det store målet. Vi skal gjøre ferdig OL før vi konkluderer med noe som helst, sier han.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal