NRK Meny
Normal

Twintip-Tiril: – Dette var overraskende behagelig

ASPEN (NRK.no): Twintip-kjøring handler om fart, høyde og stil. Så hvorfor bruker ikke de beste kondomdress?

Tenk om snowboard- og twintipkjørere droppet de posete klærne til fordel for fartsdress? Tiril Sjåstad Christiansen ble med på et aldri så lite eksperiment.

Det er X Games denne helgen, og verdens beste snowboardere og twintip-kjørere er på plass i Aspen, Colorado for å trikse seg til heder og ære.

Konkurransen er skyhøy og marginene små. De som vinner, er gjerne de som «går størst» – altså de som klarer å få størst høyde og dermed mest tid i luften til å gjennomføre triksene sine. Det ser stiligst ut.

Likevel sverger denne gruppen idrettsutøvere til store dunjakker og boblebukser – som de gjerne «sægger». Med andre ord: svært lite aerodynamiske, og ikke minst bevegelige, klesplagg.

Det henger ikke på greip, gjør det vel?

Dette måtte jeg finne ut av. Derfor fikk jeg med meg tidligere X Games-vinner Tiril Sjåstad Christiansen (slopestyle-gull i 2013) for å gjennomføre et lite eksperiment.

For er det ikke mye bedre å kjøre i kondomdress?

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal