Twintip-Tiril: – Dette var overraskende behagelig

ASPEN (NRK.no): Twintip-kjøring handler om fart, høyde og stil. Så hvorfor bruker ikke de beste kondomdress?

Tenk om snowboard- og twintipkjørere droppet de posete klærne til fordel for fartsdress? Tiril Sjåstad Christiansen ble med på et aldri så lite eksperiment.

Det er X Games denne helgen, og verdens beste snowboardere og twintip-kjørere er på plass i Aspen, Colorado for å trikse seg til heder og ære.

Konkurransen er skyhøy og marginene små. De som vinner, er gjerne de som «går størst» – altså de som klarer å få størst høyde og dermed mest tid i luften til å gjennomføre triksene sine. Det ser stiligst ut.

Likevel sverger denne gruppen idrettsutøvere til store dunjakker og boblebukser – som de gjerne «sægger». Med andre ord: svært lite aerodynamiske, og ikke minst bevegelige, klesplagg.

Det henger ikke på greip, gjør det vel?

Dette måtte jeg finne ut av. Derfor fikk jeg med meg tidligere X Games-vinner Tiril Sjåstad Christiansen (slopestyle-gull i 2013) for å gjennomføre et lite eksperiment.

For er det ikke mye bedre å kjøre i kondomdress?

Siste nytt

 • Mistet VM-gullet etter kjempetabbe

  Italieneren Giuseppe Romele var på vei mot et klart gull på 18 kilometer menn sittende i langrenn i VM i snøsport, men tabbet seg skikkelig ut på oppløpet.

  I stedet for å krysse målstreken etter fullførte 18 kilometer, tok 29-åringen fatt på en ekstra runde tirsdag.

  Løperne skulle gå seks runder, men italieneren la på en sjuende i tillegg.

  – 1, 2, 3, 4 runder, ingen stopp, sa Romele til NRK og lo.

  Dermed ble det 13.-plass og ikke 1.-plass og gullfeiring.

  – Det var et fantastisk løp, men det var et problem med Garmin-klokka mi, sa italieneren da han skulle forsøke å forklare hva som skjedde på litt haltende engelsk.

  Denne gangen skulle han ikke ha stolt på GPS-systemet på sin pulsklokke.

  Gullet gikk dermed til russeren Ivan Golubkov. Han var 28,3 sekunder foran sørkoreanske Shin Eui-hyun.

  På den 10 kilometer lange åpningsdistansen i mesterskapet tok Romele sølv bak tirsdagens vinner Golubkov. (NTB/NRK).

 • Real Madrid-helten Paco Gento er død

  Tittelgrossisten Francisco «Paco» Gento López, som spilte for Real Madrid fra 1953 til 1971, døde tirsdag, 88 år gammel.

  Det opplyser den spanske fotballstorheten på sitt nettsted. Gento var ærespresident i Real Madrid og en av klubbens største legender. Han er den eneste fotballspilleren som har vunnet den gjeveste europacupen, nå Champions League, seks ganger.

  I Madrid vant han også tolv ligatitler, to cuptitler og flere interkontinentale titler. Venstrekanten spilte 600 kamper for laget og scoret 182 mål.

  – Real Madrid vil gjerne uttrykke våre kondolanser og vår kjærlighet til hans kone Marie Luz, hans sønner Francisco og Julio, hans barnebarn Aitana og Candela og alle hans slektninger, kollegaer og kjære, skriver klubben.

  Gento spilte også 43 landskamper for Spania. Etter spillerkarrieren var han trener for Real Madrids juniorlag og senere Castellón, Palencia og Granada. (NTB)

  Francisco paco Gento
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Treneren trekker seg etter tap mot Norge

  Mindaugas Andriuska, som tok Litauen til landets første mesterskap i håndball siden 1998, trekker seg fra trenerjobben etter tapet mot Norge mandag, skriver dansk TV 2.

  – Alle var fornøyde med å kvalifisere seg til mesterskapet, men skulle gjerne sett bedre ut. Vi satte oss et slags mål om å gå videre til neste runde, men det klarte vi ikke. Det betyr at det må tas en passende beslutning, sa han etter kampen, ifølge det litauiske mediet 15min.lt.

Sendeplan

Kl. Program Kanal