Hopp til innhold

Tvinger svenske VM-helter til å kjøre buss i 300 meter: – Det høres firkanta ut

Den svenske VM-troppen i håndball bor 300 meter fra idrettshallen Scandinavium. Likevel må de kjøre buss til hver eneste kamp.

– Det har med TV å gjøre. De vil ha bilder når vi går av bussen, sier Sveriges norske landslagssjef, Glenn Solberg, til Aftonbladet.

Han kan dermed ikke ta med seg laget sitt og gå de 300 meterne fra hotellet til kamparenaen.

Den norske landslagsspilleren Maguns Gullerud sier at han opplevde noe av det samme i en OL-kvakifisering for noen år siden, men at de da slapp å ta buss.

– Det var veldig deilig, så jeg skjønner at de synes det er tungt å måtte ta buss når de bare kunne ha tusla bort. Det høres litt absurd ut, sier Gulliksen til NRK.

– Det høres firkanta ut. Et regelverk som er til for reglene og ikke for det beste for lagene, sier landslagstrener Jonas Wille til NRK.

Samtidig legger han til at TV-pengene er viktig for håndballen.

– Det høres jo lett ut å bare rusle bort når man kan det. Kanskje de kan få noen TV-bilder av en nydelig gåtur istedenfor, sier Wille med et smil om munnen.

Ifølge Aftonbladet er det ikke første gang at de svenske spillerne pålegges en uhyre kort busstur før kampstart i et sluttspill.

Under fjorårets EM lå spillerhotellet faktisk i samme bygg som kamparenaen i den slovakiske hovedstaden Bratislava. Likevel måtte spillerne sette seg på bussen og bli fraktet rundt et hjørne før de gikk av igjen. Alt til glede for TV-produksjonen.

Etter kampene i Göteborg velger imidlertid spillene å spasere tilbake til hotellet.

Glenn Solberg i en hvit t-skjorte med solbriller på hodet.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sportsnyheter

Martin Ødegaard

Solbakken raser over Ødegaard-avgjørelse: – Fransk arroganse

Ekspertene er ikke i tvil: Martin Ødegaard og Norge ble snytt for et soleklart straffespark mot Spania, som til slutt vant komfortabelt. Norge sløste med sjansene og raknet fullstendig.

Siste nytt

 • Borge i tetkampen på LPGA-touren

  Celine Borge er hittil i delt ledelse i LPGA-turneringen i Arizona. Det er hennes debut på den kvinnelige topptouren i golf.

  Borge gikk den tredje runden av turneringen på hele ni slag under par og slo seg rett inn i tetkampen, skriver VG.

  Hun deler ledelsen med thailandske Ariya Jutanugarn, men det er noen like bak som ikke har fullført sin tredje runde.

  Borge er den første norske golfer på LPGA-touren siden Suzann Pettersen. Tønsberg-jenta Borge rykket opp etter godt spill i fjor. Det er toalt 18 milioner kroner i premiepotten i turneringen i Arizona. (NTB)

 • Straffebom og marerittåpning for Norges U21-lag

  Det ble ingen festkveld i Spania for Leif Gunnar Smeruds U21-gutter da de tapte 0-3 mot Nederland i en treningskamp lørdag kveld.

  Norge fikk en marerittstart på kampen da Elayis Tavnsan headet et innlegg inn i Henrik Heggheim, og ballen trillet i mål bak Mads Hedenstad Christiansen etter bare tre minutter.

  Vondt ble til verre kun to minutter senere da Crysencio Summerville banket inn nederlendernes andre mål.

  Kaptein Erik Botheim fikk en gyllen mulighet til å redusere da Norge ble tildelt straffespark etter at Jesper Dalan ble sparket i ansiktet. Serie A-proffen var imidlertid rusten fra krittmerket og brente straffen.

  I forkant av straffesituasjonen var Johan Hove nære noe stort da han hamret et frispark i tverrliggeren.

  Men der Norge var upresise, var Nederlenderne dødelig effektive. For bare et par minutter etter straffebommen, nikket Ludovit Reis inn 3-0-målet for de oransje. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Slik stiller Norge mot Spania

  Ståle Solbakken har tatt ut følgende lag til bortekampen mot Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Sander Berge, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Martin Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste