Hopp til innhold

Tvinger svenske VM-helter til å kjøre buss i 300 meter: – Det høres firkanta ut

Den svenske VM-troppen i håndball bor 300 meter fra idrettshallen Scandinavium. Likevel må de kjøre buss til hver eneste kamp.

– Det har med TV å gjøre. De vil ha bilder når vi går av bussen, sier Sveriges norske landslagssjef, Glenn Solberg, til Aftonbladet.

Han kan dermed ikke ta med seg laget sitt og gå de 300 meterne fra hotellet til kamparenaen.

Den norske landslagsspilleren Maguns Gullerud sier at han opplevde noe av det samme i en OL-kvakifisering for noen år siden, men at de da slapp å ta buss.

– Det var veldig deilig, så jeg skjønner at de synes det er tungt å måtte ta buss når de bare kunne ha tusla bort. Det høres litt absurd ut, sier Gulliksen til NRK.

– Det høres firkanta ut. Et regelverk som er til for reglene og ikke for det beste for lagene, sier landslagstrener Jonas Wille til NRK.

Samtidig legger han til at TV-pengene er viktig for håndballen.

– Det høres jo lett ut å bare rusle bort når man kan det. Kanskje de kan få noen TV-bilder av en nydelig gåtur istedenfor, sier Wille med et smil om munnen.

Ifølge Aftonbladet er det ikke første gang at de svenske spillerne pålegges en uhyre kort busstur før kampstart i et sluttspill.

Under fjorårets EM lå spillerhotellet faktisk i samme bygg som kamparenaen i den slovakiske hovedstaden Bratislava. Likevel måtte spillerne sette seg på bussen og bli fraktet rundt et hjørne før de gikk av igjen. Alt til glede for TV-produksjonen.

Etter kampene i Göteborg velger imidlertid spillene å spasere tilbake til hotellet.

Glenn Solberg i en hvit t-skjorte med solbriller på hodet.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Siste nytt

 • Her er City-eieren på kamp for første gang på 13 år

  Manchester City-eieren Sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan har glimret med sitt fravær i hele 13 år, men under lørdagens mesterligafinale i Istanbul er eieren omsider «ringside» under en City-kamp.

  Sjeik Mansour, som også er visestatsminister i Abu Dhabi, sitter på samme rekke som blant annet Tyrkia-president Tayyip Erdogan, statsoverhode i Abu Dhabi, Mohamed bin Zayed Al Nayhan, og City-styreleder Khaldoon al-Mubarak.

  På spørsmål fra NRK om hvorfor Sjeik Mansour sjelden er på City-kamp, svarer forsker og Midtøsten-ekspert Kristian Coates Ulrichsen:

  – Det er ikke så godt å si, men det sies at han rett og slett ikke er så interessert i fotball.

  Eierskapet til City er svært omdiskutert. Amnesty International Norge skriver på sine nettsider at «De forente arabiske emirater er blant landene i verden hvor sivilsamfunnet er mest undertrykket».

  Sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyans
  Foto: Molly Darlington / REUTERS
 • Nordås klarte VM-kravet i Paris etter superløp

  Narve Gilje Nordås har hatt en strålende sesong og i et stevne i Paris lørdag kveld klarte han VM-kravet med et strålende løp på 3.32,39.

  Før sesongen hadde Nordås en personlig rekord på 3.36,23.

  Det er en tid han har forbedret to ganger tidligere i sesongen, før han lørdag altså kom under VM-kravet på 3.34,20 med det strålende løpet på 3.32,39.

  – Et meget sterkt resultat, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

  Det er også to tideler under Jakob Ingebrigtsens sesongbeste på 1500 meter og dermed den beste norske tiden på 1500 meter i år.

  Nordås vant også løpet i Paris.

  Narve Gilje Nordås
  Foto: NTB
 • Lotta Udnes Weng raskest i Holmenkollen Skishow

  Lotta Udnes Weng rykket før oppløpet og vant kvinnenes rulleskirenn over ni kilometer under Holmenkollen Skishow.

  Weng leverte en kjempeavslutning og vant 3,1 sekunder foran Helene Marie Fossesholm og 6,8 foran tvillingsøsteren Tiril Udnes Weng.

  De tre utgjorde en tettrio gjennom hele løpet. Ned til firer Ingvild Flugstad Østberg skilte det 50,8 sekunder.

  Gode prestasjoner i prologen ga en fordel i selve løpet. Tiril Udnes Weng startet med fem sekunders forsprang på søsteren Lotta, mens Fossesholm startet ytterligere fem sekunder bak.

  Deretter skilte det fem sekunder til Elena Rise Johnsen, som igjen hadde fem sekunders forsprang til kvartetten Mathilde Myhrvold, Linn Sömskar (Sverige), Maria Hartz Melling og Hedda Østberg Amundsen.

  Østberg startet 30 sekunder bak prologvinneren. (NTB)

  Kvinnelandslag langrenn
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste