Hopp til innhold

Tvilsom VM-start for Valverde

UCI-president: - Vinner Valverde, er det ikke bra for sykkelsporten.

Alejandro Valverde
Foto: JAIME REINA / AFP

Den dopingmistenkte spanjolen, som nylig vant Spania Rundt sammenlagt, er en av storfavorittene i det pågående sykkel-VM.

Men det er bare såvidt han får være med.

Italia har doping-bevis

Situasjonen er nemlig slik: Dersom VM hadde foregått i Italia, og ikke i Sveits, ville Valverde vært utestengt fra mesterskapet. Italienerne mener de sitter på bevis på at rytteren har bedrevet doping - noe det spanske sykkelforbundet benekter.

Formann i Det Internasjonale Sykkelforbundet (UCI) Pat McQuaid, har følgende å si om saken.

- Dersom Valverde vinner på søndag skal han få VM-trøyen, fordi jeg må holde meg til reglene. Men det vil være en veldig dårlig ting for sykkelsporten. Jeg tror det spanske rettssystemet beskytter ham, sier McQuaid i den belgiske avisen Het Laatste Nieuws.

Utestengt fra årets Tour de France

Valverde etter å vunnet Spania Rundt 2009

Valverde vant Spania Rundt for kun få dager siden.

Foto: Daniel Ochoa de Olza / AP

Caisse d'Epargne-rytteren fikk ikke delta i årets Tour de France, fordi en av etappene var innom italiensk jord.

I mai i år fikk Valverde en to år lang dopingstraff av den italienske olympiske komité (CONI) fra alle ritt på italiensk jord, fordi de mente han var innblandet i arbeidet til doktor Eufemiano Fuentes.

Legen ble i 2006 påstått å ha hjulpet mange idrettsutøvere til å dope seg.

Fortsatt ikke dømt

McQuaid mener at UCI har gjort alt for å få Valverde-saken fram i lyset.

- Vi har satt spanske advokater, WADA og IOC på saken, men uten hell. Nå kan vi ikke gjøre annet enn å vente på avgjørelsen fra det internasjonale sportstribunal TAS, som skal avgjøre om karantenen han fikk i Italia er ok, sier han.

Så lenge ingenting er avgjort, vil Alejandro Valverde starte søndagens fellesstart i sykkel-VM i Mendrisio, Sveits.

Sportsnyheter

Everton

Absurd hendelse i nedrykksdrama: – Biter han ikke, da?

Med nød og neppe unngikk Everton en krisesesong og skal også spille Premier League neste sesong. I jubeleuforien ble også en glefsesituasjon og bitespekulasjoner heftig diskutert.

Siste nytt

 • Bekreftet: Mauricio Pochettino blir Chelsea-manager

  Mauricio Pochettino (51) er ny Chelsea-trener. Det bekrefter klubben selv på Twitter mandag. Argentineren starter i jobben 1. juli.

  Den tidligere Tottenham- og Paris Saint-Germain-treneren har signert en toårskontrakt, med mulighet for ett års forlengelse. 51-åringen tar over etter midlertidig trener Frank Lampard, og blir Chelseas fjerde trener på under ett år.

  – Mauricio er en trener i verdensklasse, med en enestående merittliste. Vi gleder oss til å ha ham om bord, sier Chelseas eiere i en pressemelding.

  Pochettino ble meldt å være i sluttforhandlinger allerede i slutten av april. Nå er alle detaljer unnagjort, og forberedelsene foran en hektisk sommer kan starte. Chelsea står overfor en stor ryddejobb.

  2022/23-sesongen ble en fiasko for Chelsea, som til slutt endte på 12.-plass i Premier League.

  Et amerikansk konsortium kjøpte i mai i fjor Chelsea etter nesten to tiår med Roman Abramovitsj som eier. Siden har pengene sittet svært løst, og ingen i fotballen har det siste året brukt mer på overganger. (NRK/NTB)

  Mauricio Pochettino
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • Ruud spiller tidligkamp i Roland-Garros

  Casper Ruud får formiddagskamp når han møter svenske Elias Ymer i 1. runde av Grand Slam-turneringen Roland-Garros tirsdag. Kampen starter klokken 11.00.

  Arrangøren har gått ut med tidspunktene for tirsdagens kamper. Ruud spiller åpningskampen på Suzanne Lenglen-banen. Det er en av turneringens to hovedbaner og har en tilskuerkapasitet på cirka 10.000.

  Ruud går inn i Roland-Garros som 4.-seedet og skal forsvare 1200 rankingpoeng etter fjorårets suksess i Paris. Da tapte Snarøya-mannen finalen i strake sett mot tennislegenden Rafael Nadal.

  Turneringen varer fram til 11. juni. (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: Jean-Christophe Bott / AP
 • Heggemsnes tok gull i internasjonal konkurranse

  Turneren Sofus Heggemsnes (23) tok hjem seieren i svingstangfinalen i World Challenge Cup i Bulgaria. Nordmannen vant med poengsummen 13.833, kun 0,1 poeng foran bulgarske Yordan Aleksandrov.

  I samme turnering tok Sebastian Sponevik (18) sølv i hoppfinalen. Han vant med 14.300 poeng – kun et halvt poeng unna seieren. Artur Davtyan fra Armenia vant.

  Sofus Heggemsnes
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste