NRK Meny
Normal

Tvillinger herjer for VIF: – De er artister

De er poengmaskiner, like gode og som to dråper vann. Tvillingene Justin og Tyler Donati blir viktige når Vålerenga i kveld starter jakten på «The Double».

Donati

Tvillingene Tyler (t.v.) og Justin Donati har herjet på isen for Vålerenga denne sesongen. Nå venter syv finalekamper mot Stavanger Oilers.

Foto: Heiko Junge /Anette Karlsen / NTB scanpix

ISHOCKEY VÅLERENGA - STJERNEN 4-1

Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær tror på tette kamper mellom Vålerenga og Stavanger.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– De er artister som gjør ting ingen andre gjør i norsk hockey. De har blant annet noen helt fantastiske pasninger. Det samarbeidet de har er helt unikt, sier Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær om tvillingene Justin og Tyler Donati.

Tirsdag kveld tar Vålerenga imot Stavanger Oilers til den første av i alt syv NM-finaler i ishockey. I sentrum kommer trolig to kanadiere til å stå – Justin og, hans syv minutter eldre bror, Tyler.

Sterk score

De to angriperne står begge oppført med en poengscore som det lukter svidd av. Justin og Tyler har henholdsvis 83 og 78 poeng (regnes etter antall mål og målgivende pasninger) etter grunnspillet og sluttspillet.

Ikke mange spillere i eliteserien har flere poeng enn tvillingene.

– Det er veldig sterkt, sier VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen om poengscoren.

– De er to underholdende spillere med utrolige ferdigheter. De har en helt spesiell evne til avgjøre matcher, sier «Shampo».

– Best sammen

Justin Donati kom til Vålerenga foran forrige sesong og fikk besøk av sin bror Tyler i 2012. Allerede i tredje serierunde fikk Jordal-publikummet oppleve tvillingmagien da Lillehammer ble slått 4-0.

Justin scoret tre ganger og var i tillegg nest sist på pucken da Tyler satte inn 3-0-målet.

Både Kjær og «Shampo» mener at kanadierne er helt klart best når de er sammen på isen.

– De kjenner hverandre veldig godt. De er jo tross alt eneggede tvillinger, smiler VIF-treneren.

Trolig kontraktsforlengelse

Det er imidlertid ikke sikkert at VIF-supporterne får se duoen også neste sesong. Donati-brødrenes kontrakt går ut etter sesongen, og Vålerenga får trolig en tøff kamp om spillernes signaturer.

– Vi håper selvfølgelig at de blir i Vålerenga. Men det har vært representanter fra flere europeiske klubber og sett på dem. Det spørs jo helt hva de blir tilbudt andre steder – de lever jo tross alt av hockeyen. Men vi vet at de trives godt i Oslo, sier «Shampo».

Klubbdirektøren vil ikke prate med pressen om hvilke spillere som blir og hvilke som forlater klubben etter sesongen. Men Kjær mener det er rart om 26-åringene fortsetter karrieren i en annen klubb eller liga.

– Det er i Oslo de har lyst til å bli.

(Saken fortsetter under bildet)

Shampo

Espen «Shampo» Knutsen mener at Donati-tvillingene er to underholdende spillere.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

– Jævlig tøft

Det er første- og andreplassen som møtes når Vålerenga og Stavanger Oilers entrer Jordal-isen i kveld. Vålerenga vant serien syv poeng foran Stavanger, men det er laget fra Rogaland som er regjerende Norgesmester.

De siste 14 kampene har endt med hjemmeseier mellom lagene i serien. Vålerenga har fire hjemmekamper i finalen, mens Stavanger har tre.

– Det blir jævlig tøft. Hjemmekampene blir veldig viktige å vinne. Vi får også en eventuelt fordel av en syvende hjemmekamp, sier «Shampo».

De syv finalekampene spilles mellom 2. og 16. april.

Siste nytt

 • Aru har signert for Kristoffs lag

  Den italienske sykkelstjernen Fabio Aru blir lagkamerat med Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen i UAE Emirates neste sesong. Italienerens overgang fra Astana ble tirsdag kunngjort på UAE-lagets nettsted.

  Fabio Aru i den gule trøya.
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • 39-åring gjør keeper-comeback

  Tidligere landslagskeeper Tone Wølner (39) skal hjelpe et skadeutsatt Storhamar-lag i eliteserien i håndball.

  Hamar-klubben har bare hatt én målvakt tilgjengelig etter at Alma Hasanic Grizovic ble skadet. Nå styrkes den plassen med Wølner, som la opp i 2015.

  Tone Wølner
  Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix
 • Ny motstander for Anthony Joshua

  Neste lørdag skulle Anthony Joshua forsvare sin tungvektstittel i boksing mot bulgarske Kubrat Pulev.

  Nå har derimot Pulev trukket seg fra kampen som følge av en skade i skulderen.

  Pulevs erstatter er Carlos Takam. Franskmannen er rangert som nummer tre i verden på IBFs tungvektsliste, bak nettopp Pulev og Joshua.

  BOXING-HEAVYWEIGHT/JOSHUA-PULEV
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal