Tvedt reagerer på Kollen-bråket: – De som har driti seg ut, må kjenne på det

PYEONGCHANG (NRK): Etter fyllebråket i Holmenkollen ber idrettspresident Tom Tvedt om at folk ser seg selv i speilet.

Foto: Silje Strømø Fosso

Mann løper over t-bane-linja og faller Foto: Silje Strømø Fosso

– Først og fremst er det trist å se at et så flott familiearrangement får et sånt etterslep. At noen få ødelegger for så mange, er veldig trist, sier Tvedt til NRK.

Det oppsto fullstendig kaos da titusener av mennesker var samlet i Holmenkollen lørdag.

Slagsmål, strømskader og fyllebråk preget overskriftene fra det som skulle være en folkefest.

Den store folkemengden gjorde at arrangøren mistet kontroll.

Idrettspresidenten synes det er trist at noen får ødelegge for så mange.

– Hver og en skal se seg i speilet

Tvedt, som er til stede under Paralympics i Pyeongchang, har naturlig nok fått med seg bråket som oppsto.

Og han reagerer sterkt.

– Hva må gjøres?

– Det som skjer ute i marka, er vårt alles ansvar. Det er ordensregler for det. Jeg tror hver og en skal se seg selv i speilet og si at dette må vi ordne opp i. Det er først og fremst et barne- og ungdomsarrangement, sier Tvedt.

– Men de som har driti seg ut, må kjenne litt på det, og så må vi ordne opp i det. Det er ikke et godt ettermæle for Kollen og i alle fall ikke for de som har vært der oppe, fortsetter han.

– en person har ramla ned i sporet foran T-banen

Tvedt påpeker at det er vanskelig å ha alkoholregulering utenfor gjerdene.

I Holmenkollen er de aller fleste ute i naturen.

– Det er dette som er krevende, fordi du har noen som er innenfor gjerdene, men så har du mange som er ute i Guds frie natur. Da gjelder allemannsloven. Jeg har sett at arrangøren går gjennom dette, og så får vi se hvordan det kan reguleres. Min oppfordring går til oss alle: de som har driti seg ut, må kjenne litt på det. Slik kan vi ikke ha det i fremtiden, sier Tvedt.

– Må skjemmes litt

Det er heller ikke første gang Holmenkollen opplever fyllebråk knyttet til det som egentlig skal være en skifest.

Ulykke ved Besserud stasjon på Holmenkollbanen
Foto: Nina Didriksen, NRK
Det brøt ut panikk og slåssing ved Holmenkollen og Frognerseteren T-banestasjoner i Oslo etter femmila i Holmenkollen lørdag 10. mars 2018. En person ble påkjørt av T-banen ved Besserud stasjon etter at folk begynte å gå mot byen i sporet.

Tvedt påpeker selv at det lenge har vært et problem.

– Det har alltid vært en utfordring med folk som har nytt alkohol ute i naturen på Kollen. Men jeg tror vi må ta en ordentlig dugnad alle sammen, og så får vi vise neste år at vi kan oppføre oss fint. Vi må ikke miste disse folkefestene, sier Tvedt.

– Hva kan NIF gjøre?

– I utgangspunktet er det arrangøren som styrer dette, som for eksempel ved å regulere med regler innenfor gjerdet. Det er gjort. Når det gjelder det som skjer utenfor, kan vi bare appellere til folk om å bruke vett og skjemmes litt. Men det er noen få som ødelegger for mange, og slik kan vi ikke ha det.

Ialt seks personer er skadet etter å ha fått strøm i seg på Holmenkollbanen lørdag, opplyser Oslo-politiet.

Siste nytt

 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Halvorsen på tredjeplass

  Sykkelproffen Kristoffer Halvorsen spurtet inn til tredjeplass på den 6. etappen av etapperittet Tour of Turkey fredag. Belgieren Jasper Philipsen vant.

  Halvorsen har sammen med lagkameratene på det norske Uno-X-laget vist solid form i Tyrkia. Han tok annenplassen på en tidligere etappe i rittet.

  Briten Mark Cavendish som vunnet hele tre etapper, men måtte nøye seg med fjerdeplassen på den 129,1 km lange etappen fra Fethiye til Marmaris.

  (©NTB)

  Tour of Norway
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Sander Berge tilbake i trening

  Sander Berge var fredag tilbake på Sheffield United-trening for første gang på nesten fire måneder.

  Sheffield United la fredag ut bilder av Berge på Twitter der han var på treningsfeltet sammen med lagkameratene.

  Nordmannen måtte ut med en hamstringskade i kampen mot Manchester United 17. desember, og har ikke spilt siden. Noen dager senere ble han operert.

  Berge var deltok også på landslagssamlinga i mars, uten å spille.

  Han er ikke aktuell til kampen mot Wolverhampton i helgen.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal